Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 20 februarie 2010

Laureatul premiului pentru pace, va porni foarte probabil cel de-al treilea razboi mondial.

Cand locuiam si lucram inca in Norvegia eram convins, si incercam sa conving si pe altii, despre faptul ca Bush va ataca Iranul. Am gresit! Tocmai pentru ca Bush nu a reusit sa devina laureat al premiului Nobel. Pentru pace! In zilele noastre trebuie sa faci neaparat ceva destructiv pentru o decoratie. Penibilul urmarindu-i parca si pe oamenii inteligenti, care, obligati cumva de imprejurarile create, incep sa faca de multe ori, lucruri pe care probabil nu le doresc.

L-am vazut pe Barak Obama intr-o asemenea situatie. Eram chiar atunci din nou la lucru in Norvegia. Omul a avut totusi un discurs sincer, fiind incurcat vizibil de situatia bizara in care se afla. Nu e usor sa tii discurs la o ceremonie pentru pace, dupa ce ai mai trimis 30 000 de soldati in Afganistan. Obama avea dubii clare in privinta premiului primit, discursul lui reusind sa stoarca lacrimile sincere ale printesei Mete Marit. Mete Marit nu plange ca Basescu, la comanda, si din cauza ca ar vrea sa impresioneze pe cineva.

Este o femei simpla, cu un copil din flori, si cu un trecut legat de probleme cu droguri. In fata ei soarta a scos insa intr-o zi insorita un print. Femeia merita in opinia mea tot respectul, pe acre il si are, probabil, de la toti cei care o cunosc. Casa regala norvegiana a acceptat-o si ea fara discutii, fiul ei Marius fiind tratat de printul Hakon ca unul din sangele lui. Aceasta femeie a fost asadar realmente impresionata de discursul lui Obama, privindu-l cu o admiratie pe care presedintele SUA o merita si dupa parerea mea. A fost probabil primul laureat al unui permiu de pace care a indraznit sa le spuna lucrurilor pe nume. Lacrimile lui Mete Marit percum si sinceritatea lui Obama, nu schimba insa nimic.

Ne aflam intr-o lume ostila, bantuita de cea mai severa criza economica pe care omenirea a vazut-o vreo data. Asemenea situatii devin explosive prin definitie, asta chiar si fara existenta unor tari precum Iranul. Care vine acum sa toarne benzina pe foc. Straduintele depuse de Teheran, in sensul dezvoltarii unui program nuclear, erau cunoscute. Realitatea ca ele tineau in exclusivitate de dezvoltarea armamentului nuclear era tinuta sub pres. Iata insa un semnal de alarma si inca nu de ori unde ci din partea Rusiei.

Personal iau foarte in serios aceast semnal, Rusia fiind o tara cu profil temperat atunci cand este vorba de presupuse amenintari venite din orientul mijlociu. Afirmatia pe care o gasiti aci, in caz ca este adevarata, devine socanta. Poate nu pentru oricine, dar pentru mine in orice caz. Parca tot eu eram acela care ma temeam de o izbucnirea unui razboi in timpul actualei depresiuni. Cine ma cunoaste stie ca nu sunt fatalist. Stirile aparute despre Iran, inclusiv in presa straina, nu ma linistesc insa de loc.

3 comentarii:

vala spunea...

mersul americanilor in Iran va fi o masura anticriza prin 2013 cand criza nu va fi trecut ... iar dow jones va sparge 5000 de puncte ... in jos ...

Horea spunea...

Sper sa nu se intample de loc! In caz ca se va intampla,s-ar putea intampla la fel de usor chiar in anul acesta.

Horea spunea...

Gelu spunea:

Salut Horia! sunt un cititor frecvent al blogului tau de care nu ma pot desparti, practic deschid blogul de doua ori pe zi in speranta ca ai mai postat ceva nou,"

Nu pot sa nu ma bucur de faptul ca am reusit sa ating "centrul de atentie" al unei persoane.

dat fiind faptul ca nu sunt specializat pe domeniul economic sunt lucruri pe care nu le prea inteleg,am o rugaminte la tine foarte la subiect....Ce facem acum in aceste vremuri tulburi cu micile noastre economii? tinem in lei,eur..dolari? aur cumva? actiuni pe bvb? (am un mic portofoliu de actiuni pe bvb) mai precis cum ne putem proteja in fata acestei crize? evident ca nimeni nu stie cu precizie ce se poate intampla..dar vreau doar parerea ta care conteaza ptr mine.In speranta ca o sa primesc un raspuns de la tine iti multumesc din tot sufletul!! Gelu

Iti multumesc si eu pentru mail!

Parerea mea nu este niciodata un sfat, ramane intotdeauna doar o parere. Asta pentru ca imi pasa foarte mult de oamenii care ma citesc.

Sfatul, ar trebui sa fie dat de un om serios, doar in cazul in care el este sigur de daznodamantul unui fenomen. Parerile se pot insa da si in cazul unor deznodaminte nesigure, dar probabile.

Iata probabilitatile pe care le vad eu in cursul acestui an.

1.Cash is king valabil cel putin pentru 2010.

2.Evitarea investitiilor bursiere pana in momentul in care semnalele se vor schimba.

Pentru cativa indici si cateva valute continua sa citesti pagina.
In cazul in care doresti sa-ti extinnzi cunostintele, ca sa poti analiza si alte piete, cumpara cartea. Ea va fi tiparita in curand, tocmai pentru cei care sunt interesati de mai multe.

3.In cazul hartiilor igienice, pentru o perioada cel putin, dolarul va ramane hartia cea mai rezistenta, asta chiar daca euro, va avea revenirea de care vorbeam saptamana trecuta. Intr-un mediu favorabil dolarului, aurul nu este dupa parerea mea cea mai buna investitie.