Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 6 februarie 2010

UE in "zona cutremurelor".

Daca dezintegraea SUA pare ca o poveste scrisa de Ispirescu, posibilitatea dezintegrarii UE a inceput sa fie discutata mai serios si de altii. Personal am ridicat aceasta problema intr-unul din primele mele articole, pe acest site, dar am fost considerat atunci, doar un alt nebun. Tampenii, conform perceptiei unora, am mai relatat destule, asa ca, reluarea subiectului "unional", nu-mi va putea stirbii imaginea creata pana in prezent. Am de fapt si o scuza, reprezint dupa cate stiti doua personalitati.

Personalitatile duble sunt considerate in psihiatrie ca fiind stari patologice, si atunci, cine ar putea arunca cu pietrii, intr-un pioner sau un mos bolnav? Mosu djin minye zâshie ca UE asta ii in pericol, in timp ce, pionerul, nu face altceva decat sa-i cante mosului in struna. Imi place sa fiu pioner si sa simt cum imi pulseaza sangele revolutionar prin vine, mai ales atunci cand imi pun intrebari la care altii nici nu s-au gandit. Mosu ma apostrofeaza insa: Che tat sari ma ca Boc al mnyic? Sa rupe UE, na shâ shie? Pai tu nai intales ca astyia s-o luat dje par dje cacand ezista? Fiecare cu ale lui! Nu s-o sfaramat Eropa in bucatzele ezact in era asta UE?

Mosu pare sai aiba dreptate. UE este o coproductie franco-germana, incarcata pe spatele unor natiuni care isi disputa teritoriile si interesele mai mult decat oricand, chiar acum. UE a fost conceputa de fapt, ca un raspuns firesc la tendintele hegemonice ale SUA, dar, calculul de acasa, facut de nemti si de francezi, nu s-a prea potrivit cu realitatea din targ. Liderii celor doua tari, par sa fi neglijat total pericolul pe care il prezinta "zona seismica" in care este amplasata uniunea, intregita acum, cu tari foarte imature, precum Romania si Bulgaria.

Crapatura UE porneste din Grecia, cred eu, dar, epicentrul cutremurelor se afla undeva la mijlocul continetului.

Lucrurile miroase a mucegai, dar incearca sa te pui pentru o clipa, in locul Germaniei. Ce face un arhitect atunci cand isi vede cladirea construita, crapand? Daca nu-i roman incearca sa o repare. "Iarna nu-i ca vara", precum neamtul nu-i ca romanul, deci o reactie din partea Germaniei ar trebui sa apara in oricare clipa. Cu cravata de pioner pusa din nou la gat, incerc sa gandesc simplu. Cum ai putea sa te uiti nepasator la naruirea unei munci de decenii, fara sa faci nimic? Daca esti neamt, nu poti, fapt pentru care, sunt aproape sigur ca Germania va garanta pentru Grecia.

Euro ar trebui sa-si inceapa aprecierea saptamana viitoare, stirea cu China si dolarul, putand sa-i ajute din nou pe cei ce vroiau sa cumpere valuta comunitara, pe nimic. Data de reactie expusa, 5 febr, si-a spus din nou cuvantul, ea parand in momentul de fata sa fie mai importanta decat credeam. Bursele, aurul, petrolul vor face acelasi lucru ca si euro, euforia si chicotele pe care le-am prezis trebuind sa revina in mijlocul "nuntasilor" bursieri. Aprecierea care urmeaza ar trebui sa fie una destul de consistenta, pe tot frontul, lasandu-l probabil si pe Ionut "gura de aur" in extaz.

Leul ar trebui sa se aprecieze si el, desi nu a intrat inca, nici saptamana trecuta, in zona mea de suport. Ti-am prezentat, ca de obicei, scenariul cel mai probabil al saptamanii viitoare, plecand ca intotdeauna de la datele pe care le-am avut. Le-am strecurat cu migala obisnuita. Ca o paranteza! Cred ca topul format de burse este totusi unul de durata. Aceasta revenire, in cazul in care va avea loc, (repet inca o data, vorbim de probabilitati) va da incet, dar sigur, cu capul de pereti.

Grecia nu e singura tara in rahat, Spania si Portugalia fiind alte tari din "zona cutremurului".
Or fi nemtii nemti, dar, de toate cadavrele nu poti trage, in cazul in care nu vrei sa te ineci si tu. "

"Clanul celor 4" il vezi in graficul alaturat. Toti membrii clanului au dat de suporturile expuse de mine, in saptamanile trecute. Am calibrat o leaca suportul euro-dolar, ca sa fie mai exact, un lucru pe care il fac mereu, tinand cont de miscarile ultimelor zile. Dolarul a luat-o razna fata de leu, penetrandu-si rezistenta, euro a facut si el ceea ce ma asteptam sa faca. In ceea ce priveste RON, ma astept la o apreciere temporara al acestuia, atat fata de euro, cat si fata de dolar, fara sa fi expus vreun grafic legat de perechile amintite, in aceasta postare. Nivelul tinta euro-dolar, ramane deocamdata acelasi.

5 comentarii:

vala spunea...

in 25 de ani UE se va uni cu SUA ... noua moneda va fi " eurolarul " si va fi folosita informal in toate economiile lumii ... eurolarul nu va fi moneda oficiala in China, Rusia si Coreea de nord ... in rest da ...

Iranul va fi viitorul Iraq ...

vom mai supravietuii inca 3 crize pana atunci ...

presedintele FED ( autoritatea monetara mondiala ) va fi o femeie de origine chineza nascuta in Germania ...

in Romania va ninge surprinzator in ianuarie

Becali, carunt si impaciuitor, va fi presedintele senatului ...

weekend placut ...

Horea spunea...

Va trai Becali pana atunci, fara sa ajunga presedinte?

vala spunea...

pana atunci vor fi maxim 3 presedinti ... unul din ei va fi Cristian Diaconescu ... becali nu e pe lista ...

la senat va ajunge prin jocul grupurilor de interese ... la presedintie trebuie sa te voteze ... poporul ...

Horea spunea...

Vorbind serios Cristian Diaconescu ar putea deveni un nume in politica romanesca si prezicerile tale ar putea deveni realitate. In momentul de fata, el duce insa diplomatia la maximum, atat in cazul scuturilor dar mai ales in proriul partid. Pacat, mare pacat! Chiar pentru un diplomat exista situatii in care trebuie sa stii sa stai in doua picioare. In 25 de ani se pot intampla insa multe!

Am omis data trecuta sa-ti urez si eu weekend placut, o fac acum.

cornel spunea...

si eu cred ca urmeaza o reactie saptamana viitoare atat pe euro cat si in alte piete ;

in functie de amplitudinea acesteia vom putea sa ne dam seama daca miscarea va fi una de durata sau doar o tresarire in trend descendent mediu ;
daca euro a intrat intr-un wave trei si nu avem doar o corectie de tip A,B,C la trendul ascendent din februarie anul tecut , atunci dolarul se va intari zdravan;

asta dpdv tehnic, ca pe minciunile macroeconomice servite zilnic de unii sau de altii numai pun baza demult;

mi-am permis sa schematizez putin in doua grafice , in care sa arat prin intermediul extensiilor de timp exact ce spunei si tu in posturile tale; datatele importante de reactie a pretului.

sper sa fie corecte...


http://www.fileden.com/files/2009/6/11/2473331/eurusd.gif


http://www.fileden.com/files/2009/6/11/2473331/eurusd1.gif

s-auzim de bine