Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 1 iulie 2010

Observa niste lucruri interesante



In primul rand aprecierea consistenta a leului fata de toate valutele expuse (tabel), aprope 3% in cazul dolarului, doar azi. Ce are TVA sau ceea ce face guvernul de-a face cu cursul? Absolut nimic, bursa urca si cade dependent de cerere si oferta punct! Dolarul si-a pierdut aprecierea avuta in 2 zile. Observa insa cursul euro! Obseva ca pe acest grafic luat de la un broker care face afaceri cu lei 24 de ore din 24, nu am gresit de loc cand spuneam ca euro va cadea pana la 4,14. Vezi foarte clar cum euro a cazut exact pana la acel nivel nu o data in ultimele 10 zile ci de doua ori, sageti rosii, revenindu-si puternic de la nivelul de care vorbim. Graficul expus de mine pe site este unul de la Delta trading. Brokerul inchide tradingul cu lei la inchderea bancilor. Iata de ce pe graficele lor, euro nu a ajuns pana la nivelul la care ma asteptam sa ajunga, ajungand insa exact acolo la un broker deschis 24 de ore. Acest lucru l-am descoperit si eu acum!

2 comentarii:

Cornel spunea...

Da Horea, cred ca n-ar fi fost absolut nici o problema daca n-ar fi mers fix in 4,14.
Poate doar pentru unii anonimi care mai scriu pe aici si care in purul stil romanesc vaneaza greseli neintelegand ca in analiza tehnica e vorba doar de probabilitati.

Oricine are ceva experienta de trading stie ca nu trebuie sa ai dreptate mereu ci sa faci bani. Sa fii pregatit de fiecare data pentru situatiile adverse si sa accepti si pierderile.

ps. Euro furibund aseara..si se indreata hotarat spre 1.26 poate chiar 1.27 ca sa termine ca la carte aceasta corectie.

Exact cum ai desenat si tu acum cateva zile. A naibii chestie...

Horea spunea...

Cornel, omul nu a citit analizele prealabile si pornind de la analiza scurta pe care a citit-o a vut dreptate. Sigur ca e vorba de probabilitati care implica prin definitie si greseli, vechi si noi ca intotdeauna si daca nu le-ai recunoaste ai face ca mincinosii pe care incerci sa-i combati.

Critica nu m-a deranjat si nu ma dereanjeaza, mai ales cea constructiva, limbajul a fost insa clasic romanesc. Eu nu am incercat niciodata sa intorc lucrurile spuse asa cum se face de obicei in Romania, asta pur si simplu pentru ca simt o responsabilitate pentru ceea ce spun.

In cazul probabilitatilor nu poti fi insa responsabil de nimic, trebuind sa-ti schimbi scenariile, atunci cand e cazul, asa cum iti dicteaza piata.

Atunci cand afirm ceva in viata de toate zilele vin cu argumente solide cred eu, dupa ce m-am si documentat. Daca cineva ma contrazice, cu contra argumente mai bune decat ale mele, imi voi schimba desigur si numaidecat pozitia, dar, nu voi face acest lucru niciodata doar din vointa de-a fi in aceasi directie cu vantul. Nu am vrut si nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Analizez grafice cum pot mai bine si atat. Analizele politice precum si cele medicale sunt facute la fel, in cazul acestora din urma putem elimina din fericire probabilitatile.

Am pus acum graficul alaturat pe site pentru ca nu stiam si m-am mirat si eu de ceea ce s-a intamplat.

Mai am si azi cateodata o senzatie stranie atunci cand vad ca nivelele pe care le expun si care ar trebui sa fie atinse, sunt atinse aproape la milimetru. In rest graficul este irelevant dupa evenimentul consumat.

Ceea ce este insa foarte relevant este faptul ca bursa are o viata ei proprie. Inima care pompeaza oxigen in aceasta viata se numeste cerere si oferta si nicidecum Isarecu, Boc sau altcineva.