Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 6 iulie 2010

Cugetari

As incepe aceasta postare cu doua citate pe care sper sa le recunosti! “Presedentia si guvernul nu pot scoate Romania din criza” si “Numai poporul roman va putea scoate tara din criza”. Citatele apartin dupa cate iti amintesti probabil, primul, lui Traian Basescu, cel de-al doilea, lui Sebastian Vladescu. Iata ca doi mincinosi notorii incearca sa spuna adevarul, dar sunt decapitati imediat de calaii lui Gadea si cei de la Realitatea si alte posturi subjugate.Vezi cat de important este discernamantul? El te ajuta sa recunosti adevarul si in gura unui mincinos.



Vezi cat de distructiva poate fi minciuna? Dupa ce ai mintit incontinuu, nu mai esti crezut de nimeni. Chiar nici atunci cand te-ai decis sa spui un adevar, dand astfel ocazia manipulatorilor mediocri sa te decapiteze. Conform studiilor de socionomie, o stiinta destul de proaspata, care pleaca si ea de la studiul graficelor, comportamentul si starea psihica a individului sunt singurii factori care pot influenta starea economica a unei tari. Schimbarea atitudinii si a mentalitatii popoarelor fata de perceptiile gresite pe care le-au avut pana acum, va fi singurul factor care va putea scoate lumea din depresiune. Cand oamenii isi vor da seama ca ei trebuie sa se schimbe primii se va schimba si societatea odata cu ei, asta pentru simplul fapt ca ei oamenii sunt de fapt componentii oricarei societati.

La un moment dat si pe parcursul aceastei depresiuni, credibilitatea popoarelor fata de guverne si banci centrale, in ceea ce priveste puterea acestora de-a rezolva problemele societatii, va ajunge la zero. Cand aceasta limita va fi atinsa, omul de rand se va trezi si isi va schimba atitudinea, schimband imediat si prin definitie soarta societatii in care traieste. Filozofia care sta la baza celor enuntate este de fapt una foarte simpla, precum sunt de fapt toate filozofiile geniale. Aceasta filozofie nu face altceva decat sa demonstreze faptul ca felul de functionare a componentelor unui lucru, orice de fapt, inclusiv o societate, este factorul care decide prin definitie felul de functionare al intregului.

Afirmatia este valabila pretutindeni si, daca exista cineva care ar avea tendinta sa o nege azi, el o va adopta cu siguranta gasind-o chiar logica si de neinlocuit atunci cand depresiunea se va sfarsi. Depresiunea se va sfarsi ca atare in opinia mea tocmai din aceasta cauza. Popoarele si ingeniozitatea oamenilor vor scoate la un moment dat lumea din depresiune si nicidecum guvernele si bancile centrale paralizate si corupte. In momentul de fata omul mai spera in “ingeniozitatea” acestora din urma, tinandu-i astfel in viata. Atunci cand omul va fi lovit din plin de impotenta “salvatorilor”, el va veni singur cu alte idei de salvare, una din ele fiind chiar inlocuirea politicienilor de azi cu oameni de maine.

5 comentarii:

Zyggy spunea...

Eheeee, tot batrinul Elliot...

Horea spunea...

Batranul Elliot a fost precum spui o inspiratie pentru multi oameni in fel si forma. Pentru mine in conceperea teoriei celor trei valuri, care este dupa parerea mea exacta si mai usor aplicabila in trading decat teoria lui Elliot. Altii inspirati de Elliot au fondat institutul de socionomie. Oricum omul a fost un geniu.

Anonim spunea...

A revenit Flavian!

www.blog.flavian.ro

POstul de inceput.... soooper

AristotelCostel spunea...

Steve Keen in the MathCAD environment. :)

... a series of booms and busts give the superficial appearance of an economy entering a “Great Moderation”–just before it collapses.
...
Cash flows during the slump don’t allow borrowers to reduce the debt to GDP ratio to the pre-boom level, but the period of relative stability after the crisis leads to expectations–and debt–taking off once more.
...
Ultimately, such an extreme level of debt is accumulated that debt servicing exceeds available cash flows, and a permanent slump ensues–a Depression.

Horea spunea...

Costele, Steve Keen este un economist australian, reprezentat al scoli austriece de economie. Este un om cu capul pe umeri ca de fapt toti cei care imbratiseaza aceasta scoala. Ceea ce expun ei pare logic si viabil si pentru un amator ca mine. Ceea ce spun monetaristii si keynesienii ma lasa insa cu gura cascata. De ce? Pentru ca nu pot intelege cum cineva normal la cap si fara probleme psihice, poate recomanda tratamentul unei fracturi prin alta fractura.