Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 24 februarie 2011

Ce face dolarul ?

Flavian e explicat intr-un comentariu dat lui mike, in legatura cu articolul "Isarescu si-a luat binoclu" de ce cade dolarul si ce a spus FMI. Ca o alternativa eu va spun ca intotdeauna de fapt ce spun graficele. Ele spun ca dolarul are sanse bune sa cada pana la nivelul marcat cu un patrat mic pe grafic, 76.50-76,30, de unde va avea foarte probabil o revenire. Demnitatea acestei reveniri ne va da indicii despre caracterul pe care il va avea miscarea urmatoare a valutei americane. 

Voi reveni la ea la timpul potrivit. In ceea ce priveste euro leu miscarea este cea pe care am asteptat-o. Ca sa fiu corect miscarea dolarului nu este cea intuita de mine. Dolarul si euro si-au recuplat miscarile facute in sincron fata de leu, in timp ce eu ma asteptam ca divergenta pe care au avut-o sa continue o perioada mai lunga de timp. De aici rezulta si eroarea analizei dolarului o eroare care isi are  totusi locul in fiecare analiza facuta unor probabilitati.

Mai mult decat atat, fiind posesor de dolari am facut o greseala pur umana (observa din nou rolul psihologiei si a perceptiei, de data asta strict ale mele): am strecurat si niste dorinte personale in analizele care privesc valuta americana, in loc sa ma uit strict la ceea ce trebuie, graficele. Oricum, scenariul meu de durata lunga nu este inca alterat, dar, mi se pare corect sa scot in evidenta si greselile pe care le fac, nu graficele, ci doar MOI, mosu HOREA. Aparent umilit, cel putin pe jumatate, pentru ca euro-leu face  eaxact ce am spus ca va face, vreau sa mai repet inca o data cu voce joasa: Personal nu dau doi bani pe ce spune sau ce face FMI.

PS. Pentru cei care au cumparat cartea: Faceti click pe steguletele care arata frecventa vizitelor facute din tari diferite pe pagina si uitati-va la graficele care le reprezinta. Veti observa teoria mea pana si in aceste grafice. De ce? Pentru ca pana si vizitele facute pe o pagina urmeaza ciclicitatea spiritului uman. Urmeaza o probabila scadere a numarului de vizitatori, nu-i asa?

PSS.Ca o consecinta a analizei expuse: Euro dolar spre 1,3980-1,40 si nu din cauza FMI ci pentru ca asa pare sa spuna piata. Dupa cate stiu eu FMI nu specifica nivele pentru ca daca ar face-o ar da cu mucii in fasole asa cum da de fiecare data atunci cand specifica cifre, de inflatie, economice, in general.

9 comentarii:

MadMax spunea...

Mosule, am zis-o si o mai zic: QE o sa continue pina cind o sa crape tot.
Iar euro o sa cada fata de dolar din cel putin 5 motive:
1. Germanii nu mai vor sa plateasca prostiile si lenea altora
2. Bancile europene sunt falite si rupte-n cur.
3. Urmeaza alegeri in Irlanda. 99% eu pariez ca imediat ce se instaleaza noul partid bancile de acolo cad toate, si tinand de expunerea celorlalte... Dumnezeu cu mila
4. Spre deosebire de americani care acum au o idee si in 5 minute trec la aplicare, europenii mai intai discuta vreo 6 luni si nici atunci nu se pot pune de acord. Chestia asta nu poate fi benefica cind trebuie sa iei rapid o decizie si sa o aplici.
5. Europa e socialista si toti asteapta pomana si ajutor de la stat. O sa le ia ceva timp sa inteleaga ca NU SE MAI POATE.
"The problem with socialism is that eventually you run out of other people's money [to spend]." - Margareta Thatcher

In concluzie, parerea mea e ca va urma asa ceva in legatura cu valutele:
http://www.onepennysheet.com/wp-content/uploads/2010/05/sheep_off_cliff.jpg
si pe urma razboi.
Na, asta e parerea mea, da eu sunt un pesimist (aka optimist mai bine informat)

Horea spunea...

Total de acord cu tine exceptand QE, am motivat de ce, mai repet inca o data daca vrei: democratie functionala si in SUA.

Anonim spunea...

Dolarul deja e la terapie intensiva de unde va iesi doar cu picioarele inainte

Horea spunea...

Anonim, Pai veste mai buna pentru dolar decat cea in care FMI vrea sa-l desfinteze nu poate exista.

MadMax spunea...

Horea, io n-am facut niciodata trading, asa ca te rog sa ma inveti cum pot sa pariez impotriva bancilor.
De ex. ca o sa cada JPMorgan, si niste unele banci din Irlanda.
Cum fac?

Horea spunea...

Madmax, ridici receptorul cu mana dreapta daca esti dreptatci, invers daca esti stangaci. Si, bagi degetul aratator de la mana in care nu ti receptorul in urechea de pe aceiasi parte corpului ca sa poti auzi mai bine.

Suni in portul Constanta la vama si intrebi de explosive. Acum se dau pe nimic pentru ca taticii sunt la racoare. Numeri si tu cate banci vrei sa darami si iti umpli sacul ca atare. Restsul va fi numai istorie dupa ce ai iesit din holul JP Morgan, Goldman etc. uitand desigur si din greseala sacul acolo.

Dupa, mai dai un telefon la numarul meu indiferent cu ce mana! Asta ca sa pot veni sa te imbratisez.

MadMax spunea...

Hai mai ca am vorbit serios. Stii sau nu stii?
Unii pe afara o fac deja.
As baga si eu vreo mie de dolari, just for fun. Daca-i pierd, imi iau o lectie: bancile-s mai tari. daca nu, e posibil sa nu mai am de la cine lua cei probabil 50K dolari castigati. Dar... what the hell? Mai bine asa decit la cazino :)

Horea spunea...

Cum as sti eu mai biatule cum sa darimi bancile. Cu 1000 de dolari nu darimi nici macar un fir de praf. Daca vei cumpara insa valoarea a 1000 de dolari cu lei intre 3,0480 si 3,0530 s-ar putea sa faci un ban. Va trebui sa tii cont si de spread 1 ban la delta trading de ex. pana la 7 bani la banci.

Suportul descris este unul foarte solid dar asta nu inseamna ca nu poate fi rupt. Eu unul cred in el dar asta nu e o recomandare ci un raspuns la ceea ce m-ai intrebat.

La un broker tip delta poti face si leverage citeste articolele introductive despre forex de pe pagina.

MadMax spunea...

Na ca am gasit raspunsul. Il pun aici poate mai vrea sa incerce cineva.
Pornind de la articolul
http://www.zerohedge.com/article/silver-backwardation-surges-over-100
in care zice ceva interesant:
Now that the CBOE is issuing CEBOs and allowing plain Jane investors to bet on imminent corporate bankruptcies, would it be so kind to issue a contract or two on the COMEX... Pretty please?
am ajuns articolul cu pricina:
http://www.zerohedge.com/article/prepare-trading-revolution-here-come-cds-retail-investors
Deci de pe 8 martie. Va fi interesant :)