Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 15 februarie 2011

Un om de bani gata

Domnului Weber, seful Bundesbank, i s-a urat probabil cu binele. Acesta din urma si-a dat demisia iesind in acest fel si din cursa care putea sa-l duca la sefia BCE. A avut in opinia mea destule altercatii cu Trichet in ceea ce priveste politica economica si monetara a bancii in cauza si s-a saturat probabil de ceea ce i-a fost dat sa vada.  In limbaj diplomatic cand  cineva isi da demisia din lehamite se spune ca si-a dat-o din motive personale. Incet dar sigur expira insa si termenul francezului, care, va apuca pana la plecare sa mai cumpere un sac doua de murdarii portugheze. Cine il va urma pe Trichet? Isarescu vesnicul luptator? Boc vesnica mitraliera verbala? Sau se va gasi un alt smecheras, unul nascut cat mai departe de Dambovita. 

Din cate se aude "specialistii" nostri vor fi ocupati. Poate vom avea in curand un cuplu de premieri asta pentru ca iesirea din criza se se faca cat mai repede. Candidati la "premieria cu doua capete"ar putea fi dupa cate ati auzit probabil domnul I si domnul T, ultimul mare reprezentant al Romaniei la FOAME-I. Ca o consecinta oamenii astia nu vor avea timp de BCE. Ei vor ramane pe loc si nu ne vor lasa asa cum o fac cei mai mari specialisti din lume, medicii. Vom putea auzi asadar  in continuare despre tinte de inflatie si despre cifre de revenire economica, de data asta direct de la premieri,  direct de la cei care le si calculeaza. 

Ca secretari de stat vor putea fi angajati niste vamesi si niste lideri sindicali, oameni care manuiesc banul ca nimeni altii, patandu-l baga sub pres, in slitul de la pantaloni sau chiar in conserve. Care ar fi magarul care ar vrea sa piarda asemenea indivizi? Linistea si siguranta cetateanului vor putea fi in acest caz de 100%, exact asa cum ii place romanului. Vreun bou nesabuit care se va incumeta eventual si din greseala sa atace leul va fi bagat si el in slitul de la pantaloni, pentru ca de, banul sau cel care are ceva de a face cu el isi au deja locurile bine determinate in Romania. 

In UE lucrurile sunt mai neclare. Celelalte tari membre ar avea si eile niste candidati. Acum ca romanii nu pot, pare sa poata domnul Draghi. Sansele sunt mari desi italianul nu a lucrat la vama romaneasca. Domnia sa a a lucrat in schimb la Goldman Sachs o prestatie cel putin asemanatoare. Se pare ca a fost implicat si in afacerile bancii amintite cu Grecii, desi acest lucru mai ramane inca de dovedit. In cazul in care ar fi fost implicat numai bine. BCE are nevoie exact acum de un jongleur.  Eu voi fi in continua asteptare! Astept ca bagheta magica al mai marilor FED si BCE sa faca o data sa dispara dracului datoriile astea. Sunt doar o nimca toata le poti vedea si tu in timp real, facand click aici.

Dupa cum se vede ele cresc deocamdata in fiecare secunda, eu sunt sigur ca am gasit  si cauza: dorm baghetarii. Cand se vor scula lucrurile se vor schimba imediat si lumea va avea o renastere ca in povesti.

Ps. Sper ca ai observat! De la World dept clock poti ajunge la US debt clock dand un click pe panoul cu titlul amintit.

Niciun comentariu: