A fost odata ca nici odata o societate numita societatea sclavagista. Oamenii traiua fericiti cu cai si carute de marca Ferari avand pe langa ei fiinte umane pe care le puteau vinde, viola, bate, ucide, sau, le puteau trimite in ringul de lupte ca sa se ucida intre ei. Totul era frumos si mai mult decat atat era si legal.
Oamenii fara cai si carute Ferarii, batjocoriti si chiar ucisi de cei ce au conceput legea s-au saturat intr-o buna zi rasculandu-se. Rascoalele si protestele au fost multe, au fost intr-un prim stadiu infrante, dar, pana la urma, au reusit totusi sa zguduie "frumoasa" si "prospera" societate. Pana la punctul in care ea a fost total desfintata in cele din urama.
O data cu ea au fost defintate si legile care-i stateau la baza, pentru ca o societate noua are neaparat nevoie si de legi noi. Societatea Romaneasca moderna, statul de drept foarte stramb si de tip dambovitean, poate insa face exceptie de la orice regula. Cativa talk-show-ari ajung cu varf si indesat ca sa explice felul in care cred ei ca ar trebui sa functioneze un stat "modern". Ca o consecinta, daca unui militar sau unui bugetar i s-au acordat drepturi nemeritate, idioate si scoase din rect, acum 100 de ani, vezi analogia cu legile din sclavgism, este si normal ca acesta stare de fapte trebuie sa persite in vesnicie. Asa ne spune demorocratia romanesca: trebuie sa avem privilegiati cu orice pret si cu asta basta.
Aceleasi teorii le aveau probabil si adeptii sclavagismului, atunci cand legile care garantau functionarea societatii sustinute de ei au inceput sa fie stirbite.
Iinca o analogie! Cum sa-i iei tu omului care nu a contribuit la sistemul de pensii cu un "svant", un singur leut? Din pensia de 10 000 de lei, din moment ce el nu este vinovat ca legea l-a declarat ca fiind posesor a 4 prechi de testicole, deci un supraom. Tot ca o consecinta: cum sa dai tu afara bugetarul parazit care ia bani din buzunarul tau? Pentru ca daca ar dispare, nu ar mai fi cine sa-ti ingreuneze viata si sa ti-o transforme in cosmar, si nici cine sa te faca sa blestemi pana si ziua in care te-ai nascut?
Personal am fost trimis la 3 ghisee diferite la primaria din Tg-Mures, acum cca. 2 luni, pentru o adeverinta care atesta ca nu am datorii. Doamna de la ultimul ghiseu, sefa cu stampila finala in mana, ai nevoie de trei stampile pentru o singura dovada, "lucreaza"! Pe banii platiti de voi, mai nou si de mine, m-a privit insa ca pe un infractor. Asta, tot timpul, dar mai ales dupa ce i-am atras atentia ca ar trebui sa-si rezolve convorbirile telefonice particulare, vreo 3-4 intr-o jumatate de ora, precum si bautul cafelutei, in afara programului de lucru sau poate in pauza pe care o are orice angajat.
I-am incalcat dreptul la libera exprimare facuta prin telefonul mobil si la libera cafea tovarasi! Am fost ca atare un porc, fiind tratat asa cum merita sa fie tratat un guitator, cu o privire asemanatoare unui fulger. Mi-am dat seama mai tarziu! Trebuia sa propun ca doamna sa fie scoasa la pensie cu 5000 de lei retributie, numai privirea pe care mi-a aruncat-o merita suma amintita si, sa propun sa fie si reangajata, in acelasi timp, pe acelasi post, cu inca 5000 de lei. Trebuia sa mai propun si o lege care sa-i stipuleaze doamnei dreptul la convorbiri telefonice particulare, oricate, si numai in timpul serviciului.
Din postura de gunoi de om ce am fost si pentru ca am indraznit s-o deranjez cu o problema pe care nu am creat-o eu, ci, a creat-o de fapt insasi doamna prin simpla sa existenta, ar fi trebuit sa ma ofer sa-i platesc eu toate convorbirile telefonice, cele avute pana acum, dar si pe cele din viitor. In acest fel poate as fi ajuns si eu presedintele Romaniei sau macar un fel de Boc. Daca-mi venea in minte atunci o asemenea idee geniala ma puteam urca si eu poate pe treptele maririi din tara romanesca. Din pacate insa, asa cum ii spuneam de fapt si lui i-conomics, mintea mea merge cam incet, neputand astfel sa faca niciodata fata cerintelor romanesti.
Ca o paranteza: In Suedia sau Norvegia asemenea doamne nu exista! Notarul, cel care avea nevoie de hartoaga amintita se uita pur si simplu in computer. Vede de indata daca ai sau daca nu ai datorii, putand lasa astfel trei doamne, la a caror ghisee am stat la coada cel putin o ora, sa vorbeasca la telefon de-acasa cat or vrea domniile lor.
Dar aici la TG-M am cumparat computere tovarasi! De la clientela de partid si de stat, la pret triplu desigur, ca sa traiasca si omul de afaceri, adica capusa. Pana la urma cum am mai putea tine noi doamnele de care vorbeam cu salar, si pe cetatean la cozi? Daca ne-am fi gandit sa facem ce au facut si suedezii: un program de integrare a computerelor intr-un circuit, din care fiecare autoritate sa-si poata scoate datele necesare despre cetatean. Cum, cum si iar cum, puteau sa se intrebe si cei care aveau dreptul la posesia de sclavi? Un drept stipulat si el atunci, exact ca si porcariile enumerate pana acum, prin lege.
Pai asa dragii lu mosu! Pentru ca societatile mai evolueaza din cand in cand si fac asta exclusiv prin evolutia pe care o are sau ar trebui sa o aiba gandirea umana. Asta din moment ce omul faureste de fapt societatea in care traieste si nu invers. In Romania evolutia este indiscutabila in discursurile politice. Cand le auzi ai impresia ca ti-ai dat duhul si ai ajuns in paradis. In realitate insa societatea romanesca a ramas cu mentalitatea si cu felul ei de-a functiona in sclavagism, un sclavagism care se bate cap in cap cu era in care unii incearca sa-l mai cultive. Sclavagismul romanesc este unul total, capusele parazitare reusind sa invadeze atat mediul privat cat si cel de stat. In mediul privat producatorul ia banii cei mai putini.
Ca sa supravietuiasca fuge si mai ia si niste credite, transformandu-se astfel si intr-un sclav bancar. Ca sa-si vanda pe urma marfa, trebuie sa gasesca o capusa, numita in termeni damboviteni "om de afaceri," care, dupa ce i-a platit producatorului niste valuta botswanesa, plaseaza marfa la o alta capusa, care, la randul ei, prin intermediul unei a treia sau chiar a patra capuse,pune marfa pe raftul magazinului supermarket. Acesta din urma a putut sa-si deschida portile la randul sau, dupa ce politicul a fost spaguit pana in intestine. Iata cum reuseste un litru de lapte cumparat la 1 leu de la taran sa coste chiar 4. Cu ajutorul "omului de afaceri", care nu face nimic altceva decat sa suga p......ixul si sa cunoasca pe cine trebuiei, daca se poate un politician catarat cat mai sus. Exemplul dat il poti gasi pretutindeni! Si, ia mai incearca tu sa vorbesti acum de piata libera sau concurenta.
In timp ce un producator se imprumuta ca sa-si cumpere un computer, capusa scoate cashul din buzunar si cumpara un Ferari, unul pe care il va conduce pe tavanul castelului in care sta, pentru ca drumuri in Romania pentru asemenea masini nu exista. Aceleasi capuse, pardon oameni de afaceri, nu vor sa-si vanda terenurile achizitionate, doar pentru ca stiau de autostrada, la orice pret! Doar la preturi pe care probabil nici sfantul Petru nu le poate plati.
Aceste lucruri sunt insa considerate corecte in Romania, pentru ca legea sclavagista a fost facuta in asa fel incat sa le permita. Daca ar exista totusi vreun nebun care ar dori sa mai schimbe cate ceva in legislatia arhaica existenta, suntem totusi in seculul 21, el este facut cu oua si cu otet de massmedia "libera". Ia incearca tu, dragu lu mosu, om cinstit ce esti, sa concurezi cu oricare capusa din tara roamneasca "libera", din acest stat profund de "drept" si "democratic"! Eu unul iti garantez ca vei pierde de fiecare data, indiferent de domeniul in care te-ai angaja sa concurezi sau indiferent cat de profesionist ai fi, daca nu esti capusa.
Morala: Intr-o societate in care s-a optat pentru evolutie, schimbarea legilor fabricate acum un secol, de catre capuse pentru capuse, devine imperativa! Asta pentru ca legile amintite au fost concepute atunci cu un singur scop: siguranta si prosperitatea acestor gandaci foarte daunatori oricarei societati. Schimbarea de care vorbesc este imperativa chiar in cazul in care ar duce la "gauroaie" in buzunarele gandaceilor. Asta ar trebui sa fie de fapt rezultatul precum si scopul final al actiunii. O capusa cu buzunarele goale, va fi extirpata pana la urma din lipsa hranei; banul public pe care il sugea si il suge inca in fiecare zi parazitand.
Pentru cei care ar avea tentatia sa ma injure pentru acest articol, capusele cele mai grasute cu siguranta, declar urmatoarele: Nu am nici un venit si nici un interes personal in Romania, in afara de dobanda bancara si eventualele castiguri facute pe piata valutara, venituri pentru care platesc in fiecare luna, fara nici o intarziere, taxele stipulate de stat.. Pentru ceea ce am cumparat sub forma de investitie acum cca.10 ani, atunci cand nu eram in tara, cat si pentru masina pe care o detin, inmatriculata acum in Romania, platesc tot taxe romanesti in momentul de fata. Valabilitatea si autenticitatea celor declarate pot fi controlate oricand de catre autoritatile de rigoare. Banii folositi pentru investitiile facute in perioada amintita, provin si ei pana la ultima centima din bani facuti din munca si sudoare cinstita! Munca bazata pe profesionalism, unul cerut de angajator, particular sau de stat, fiecarui indivd activ in tarile tarile in care am lucrat eu.
Ceea ce am scris nu are de a face asadar cu mine ci cu tara asta a tuturor, o tara in care totusi nu toti indivizii sunt capuse. Opiniile expuse imi aprtin exclusiv si sunt sigur ca se bat cap in cap cu parerile parazitilor.
Aplicand parerile lor am ajuns din pacte acolo unde suntem azi. Oare nu ar fi cazul, tinand cont de experientele avute, sa mai incercam de acum incolo si altceva? Un dram de evolutie sociala si mentala, un exercitiu prin care am putea transforma capusele in furnici.
Ps. Am uitat! Nu-ti fa iluzii! Cei care concep sau chiar si cei care accepta tacit legi sclavagiste nu le vor desfinta niciodata de buna voie . Iata de ce idealul suprem al oricarui ceatatean al acestei tari ar trebui sa fie schimbarea si nicidecum rotarea acelorasi cadre.
Ps. Am uitat! Nu-ti fa iluzii! Cei care concep sau chiar si cei care accepta tacit legi sclavagiste nu le vor desfinta niciodata de buna voie . Iata de ce idealul suprem al oricarui ceatatean al acestei tari ar trebui sa fie schimbarea si nicidecum rotarea acelorasi cadre.
31 de comentarii:
Horea, cunoastem toate astea, dar nu vedem solutia intr-o tara populata de niste oameni fara nici un pic de simt civic. Cei care nu au mai putut rabda, din diverse motive, au plecat din tara.
Acest cadavru in putrefactie care este statul roman nu mai poate fi resuscitat, iar pentru a fi inlocuit de o constructie noua, sanatoasa, ar fi nevoie de oameni cu simt civic si dispusi la acest efort. Fiecare se zbate ca prostul pentru propria supravietuire, de pe o zi pe alta, fara sa aspire la mai mult. Ce este de facut, inconjurat de asemenea "legume"?
Ceea ce spune articolul pentru ca de obicei eu constat dar vin si cu solutii. Schimbarea celora care mai hiberneaza in sclavagism. Cum? Cel mai bine printr-o revolutie adevarata, dar, o alta posibiltate ar fi lipsa totala de la vot.
Se poate in Roamnia? Nu se poate? Nu stiu! Un lucru stiu insa. Voi continua sa spun lucruilor pe nume pana imi cad degetele, asta pentru ca e vorba de tara mea.
"Idealul suprem" ... SAR, Voxpublica, Portocalia si alte entitati, generate pentru propasirea latrailor constructivi... din bani publici, au acelasi ideal suprem, dar de frica minerilor si comunistilor idealisti accepta si niste banditi securisti... de la tara.
Eu am sustinut ca rosgutanii trebuie sa tulbure apele acum, iar in viitorul apropiat alternativele se vor fi sfarsit.
Prin mentinerea jigodiilor basiste, sperantele populare se indeparteaza de... "idealul suprem" si se apropie de... Ponta. :)
P.S. La ultimele 2-3 "votari" s-au prezentat beneficiarii de galeti si sacose.
Nu o sa ne prezentam noi la vot dar cei care au o varsta inaintata se vor prezenta. Eu zic sa facem un partid.
george, mult mai greu decat crezi desi asta ar fi o solutie pe care am vanturat-o de mult.
Ma voi intalni saptamana viitoare cu niste oameni. Am discutat posibilitatea strangerii de semnaturi prin intermediul netului, semnaturi electronice. Nu stiu alte detalii in acest moment. Ai nevoie de 25000, asta ca sa-i nu-i deranjezi prea mult pe cei care au deja partid.
Am vorbit despre asta cu Smaranda Enache fosta ambasadoare a Romaniei la Helsinki, se ocupa acum de liga pro Europa. Mi-a spus cat de incurcate sunt itele in partide.
Ea vrea sa candideze la primaria Tg-Muresului, voi face totul ca sa ma implic si sa ajut si eu cu ce pot. Fara un partid doar soarta te poate ajuta.
Asta desi bataia vantului incepe sa se schimbe o leaca si din partea populatiei. Pacat ca suntem rasfirati, cei ce am dori sa facem ceva, dar netul ne ajuta. Voi reveni la acest topic atunci cand lucrurile se mai clarifica putin.
Costele esti plin da ura si frustrari care sunt lesne de intels dar care dupa parerea mea intuneca gandirea si inhiba poate pe undeva gasirea solutiilor de care este atata nevoie.
Si mie imi vine sa vars cand ii vad pe toti si cateodata imi vine sa si urlu. Mai ales atunci cand ii vad cu cata nonsalanta mintesc la televizor, portocalii verzi de orice culoare, dar, asta nu prea rezolva nimic. Fa si tu ce poti acolo unde esti si poate degetele intinse ni se vor intalni intr-o zi.
Daca nu iese nimic n-o sa putem spune ca n-am incercat.
Tara asta este si a celora care nu vor neaparat s-o jacmanesca desi aparent a fost acaparata in totalitate de ceilalti.
In Romania, a respecta legea a devenit un adevarat test psihologic. E greu sa rezisti amalgamului de legi intr-o tara in care doar cei slabi se mai supun lor, iar daca devii adeptul respectarii legii esti considerat o ciudatenie.
Initiative legate de partide politice mai sunt. Partidul Radical Reformator (nu este o grupare extremista), este si un forum (dreapta sus) unde se discuta despre statut, program, etc. Poate iti faci timp si te alaturi :).
Daca eram plin de dragoste şi speranţă, Îi cântam în strună lui... iSUS.
La ieşi, primarele (care este... şi el) îşi face campanie de popularizare a pavelizărilor... săptămânal... de vreo doi ani.
Babele urbei sunt flauşate până la_lacrimi când intră în direct să-şi esprime doleanţele "pentru din faţa blocului". :)
În practică, găşcarii se luptă din greu într-o partidă... imobiliară: în colţul roşu PSD+Dascălu_cioban_securist, în colţul portocaliu Zaharia Schrotter.
cel mai mare tun imobiliar din istoria Iaşului a fost sprijinit personal de Preafericitul Daniel. El e cel care, în urmă cu câţiva ani ar fi girat mega-afacerea Palas cu sutele de hectare de terenuri şi active importante pe care le deţine în present Biserica Ortodoxă Română.
...
Mega-afacerea Palas a fost „coaptă” de eminenţele cenuşii din serviciile secrete
...
Hocus-pocus cu terenurile din spatele Palatului Culturii
...
Proiectul Palas a fost susţinut şi de alte personaje importante din administraţia publică şi politicieni locali, printre aceştia numărându-se baronul PNL Relu Fenechiu. În 2007, deputatul liberal a declarat public că a intervenit inclusiv la Adrian Iorgulescu, pe atunci ministru al Culturii, ca să grăbească parafarea actelor ce necesitau aprobarea Ministerului Culturii. Motivul: Palasul se construia la mai puţin de 100 de metri de monumentele istorice din zonă.
Ăsta e iaş'ul, dar mafiile din chiatra şi suşava sunt mai puţin dezbinate şi un pic mai... colosale.
... ăăă... în aparenţă???
Astazi a fost semnat contractul de proiectare-executie cu firma Dimar SRL Bucuresti, cea care a castigat licitatia organizata de Ministerul Mediului pentru lucrarile de regularizare a raului Bahlui. Contractul prevede, in prima faza, reabilitarea unui tronson lung de 11 kilometri pe teritoriul municipiului Iasi. Pentru aceasta lucrare au fost deja pregatiti opt milioane euro, lucrarile urmand a fi demarate in luna februarie a anului viitor. "Vrem sa facem un proiect apolitic, facut doar in beneficiul administratiei publice locale. In maxim 4 luni ne vom apuca de treaba pentru ca nu dorim sa pierdem timpul", a spus Dan Carlan, directorul Autoritatii Nationale pentru Inundatii si Managementul Apelor. Durata de executie a lucrarilor este de 30 luni, insa autoritatile spera ca pana in toamna anului 2012 proiectul sa fie finalizat.
Bahluiul ca Sena, un vis frumos care are nevoie de 58 milioane de euro
... fara certuri, direct la şmenarii din PDL. Să văd eu pe cel care se va plânge de calitatea lucrărilor.
cred ca era vorba de un proiect apocaliptic
Ca sa va lamuriti cine conduce de fapt:
A European diplomat, from a large eurozone country, told The Sunday Telegraph that "the more the Irish make a big deal about renegotiation in public, the more attitudes will harden".
"It is not even take it or leave it. It's done. Ireland's only role in this now is to implement the programme agreed with the EU, IMF and European Central Bank. Irish voters are not a party in this process, whatever they have been told," said the diplomat.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ireland/8349497/Irelands-new-government-on-a-collision-course-with-EU.html
MadMax, ultimul tau comentariu se potriveste de minune la articolul meu.
Recunosti limbajul capusesc? De data asta in alt grai! Pai cum ai vrea tu sa renunte capusele de acolo sau de oriunde, numai asa de buna voie, fara sa spuna ceea ce spun. Intr-o altercatie fiecare tine de ale lui, nu degeaba a fost ingenunchiata Irlanda de cei vechi, si ei cu sange de capusa, exact de cei care sunt acum pe cale de a-si lua zborul. Si Gadafi care va zbura pana la urma, in cazul in care nu va fi castrat, vede sobolani si in somn.
El a mai inceput sa-si si macelaresca poporul fara sa sughita, avand tancuri helicoptere si alte zburatoare. Vom vedea pana la urma cum va sfarsi chiar un dictator. Nu sunt nici ei vesnici iti garantez!
Crezi tu cumva ca cineva lasa lucrurile din mana de bunavoie? Bancile capuse incluse. Nu prietene nu lasa! Pentru ca ceea ce au ei in mana le asigura traiul si linistea de care vorbeam in articol. Asa se face ca aici alta metoda decat cea a smulsului cu forta nu va functiona.
Vor fi altercatii peste tot, cele prezise de mine, tocmai din aceasta cauza.
Oricum, eu nu vad o dictatura militara in Europa. Vad mai degraba politicieni zburatori transformati in pasarele, rand pe rand, atunci cand ei nu vor respecta doleantele popoarelor. Asta, nu se face insa stand cu maniile in san, ci, chiar cu mana pe coasa la nevoie.
Problema romanului este ca isi apleaca urechile la cele spuse de unul si altul, asta in timp ce realitatea il ingroapa. Popoarele rasculate nu mai aud insa pentru ca li s-au umplut urechile cu ceara.
Explicatii care tineau pana acum se lovesc deodata de pereti de fier, din aceeiasi cauza ca intotdeauna: psihologia si perceptia schimbata.
Explicatii si chiar amenintari venite din partea capuselor vei mai auzi asadar destule, tot mai multe, pentru ca am intrat prin aceasta criza in era lor. Popoarele cu ceara in urechi, de acum, nu functioneaza insa cu cifre, simtind direct pe pielea lor efectul nociv al parazitului.
Ca o consecinta parazitul va urla, va ameninta, in timp ce oamenii se vor incalta cu bocanci tot mai mari si mai grei ca sa-l poata calca in picioare.
Ma refer aici la oamenii care au ajuns in stadiul de intelegere a situatiei, nu la romani. Vei vedea! Pana si cei mai credinciosi isi vor da seama in curand de un fapt indiscutabil: Pana si cerul ii ajuta in primul rand pe cei care se ajuta si singuri.
Costele, solutii tovarasi! Scoatele de sub pietre de unde poti dar scoate-le. Nimeni dintre cei amintiti de tine nu va ceda de buna voie. Nici macar cei care folosesc numele Domnului si prelata bisericeasca ca sa poata fura.
Horea, mai verifica si SPAM-ul, ca sa nu tastam degeaba pe aici, sau mi-ai sters mesajul anterior?
Sunt perfect de acord cu razvratirea celor multi si taxarea capuselor, dar cu siguranta nu se va intampla si la romani.
Romanii vor astepta ca de obicei sa faca altii si sa primeasca si ei.
Big, fiecare doarme asa cum isi asterene! Apropo mesaj nu am sters nimic.
Inseamna ca trebuie sa mai verifici SPAM-ul, din cand in cand :)
Big,La ce articol ai facut comentariul?
Neprezentarea la vot nu este un lucru care sa ajute fiindca ne trezim ca te miri ce fiinte care prostesc cateva mii de oameni sa ajunga in fct. foarte importante si dupa aceea coruptie, angajamente fara scrupule este pasul urmator. se doreste un partid ceva care sa arate o alta directie dar ai nevoie de resurse umane si financiare solide, cati romani de valoare sunt dispusi sa incerce cand vedem foarte usor tv-urile de ce parte a baricadelor sunt, da s-au facut revolutii pornind de pe net dar romanii si-au cam pierdut speranta fiindca vad ca peste tot in pozitiile cheie lucrurile sunt nemiscate. oare ce mai spune Europa despre coruptia de la noi? poate mai multe suturi venite din directia aceea ar mai trezi somnul monstrilor desi nici cu Europa nu mi-e rusine fiindca ne obliga sa le consumam toate porcariile de produse pline de chimicale.
La acesta Horea, iti pusesem un link catre o formatiune politica noua, se misca destul de greu dar poate te intereseaza.
Partidul Radical Reformator.
Nu este o miscare extremista, are doar un nume mai impunator :), poate iti faci timp si te bagi putin pe forum.
La acest articol, am doua mesaje care nu apar cu legatura urmatoare:
http://www.partidulradical.com/
Am postat de doua ori linkul cu explicatii, este vorba despre un partid nou si as dori sa iti fac o invitatie pentru a te implica.
bgm, n-ai inteles jocul democratiei asa cum nu l-au inteles nici aceia care continue cu teoria raului cel mai mic. 20 de ani nu le-a ajuns acestor oameni sa intelega nici ceea ce vad ca ochii. Raul cel mai mic este ceva aparent si unul intotdeauna preelectoral.
Dupa alegeri raul mic se transforma in rau mare. Timp in care fostul rau mare, din cauza amneziei de care sufera alegatorul se transforma in rau mic.
Aceasta rotatie imbecila a raului se poate opri prin doua metode. 1.Revolutie, neconceputa pentru oameni lenesi si pasivi ca romanii
2.Tocmai pasivitate statul acasa, dar si asta doar in cazul in care ai inteles jocul rotatiei raului.
Statul acasa ar fi foarte efectiv daca ar fi practicat de cat mai multi. Intr-o democratie o participare la vot de 5% ridica probleme serioase politicianului.
Vezi? Jocul asta nu l-ai inteles nici tu si cu tine foarte multi altii. Cu 5% participare la vot nu se poate guverna chiar daca ai luat 60% din cele 5%.
O participare la vot de genul celei amintite ar deschide dezbateri despre cauza, obligandu-i pe cei care conduc acum sa cedeze si sa faca compromisuri.
Pe romaneste ar insemna o ruptura serioasa in zidul lor de fier. Ca si cu orice altceva: darimi mai usor, in cazul acesta fara violenta, o casa deja lovita si afectata de cutremur.
Exista tari in care votul alb este o alternativa, adica un vot care se numara si pe care nu scrie de fapt nimic, un vot de protest. Si in Roamania poti merge la vot si poti sa-i stergi pe toti. Votul ajunge in cosul de gunoi, nu-l numara nimeni. Daca nu te prezinti la vot vei intra automat in statistica. Diferenta e de la cer la pamant.
Concluzie: Intr-o democratie, cu 5% din sufragii nu poti face nimic chiar daca ai luat 90% din ele. Te incurajez sa explici asta tuturor cunostintelor pe care le ai. Poate incet va intelege si romanul cum functioneaza masina in care sta pasiv de 20 de ani.
Big, m-am uitat la miscarea pe care o specifici pentru ca de partid nu poate fi deocamdata vorba. Vad ca initiatorii se afla in cca. 80% din cazuri prin strainatate. Cum v-ati inchipuit organizarea unui partid de la distanta?
Personal sunt interesat sa ma implic in orice lucru cu substrat politic de bun simt. Avem nevoie de un partid nou si fiecare lucru are un inceput. Raspunde-mi asadar te rog la ceea ce te-am intrebat mai sus.
Toti cei implicati sunt dispusi sa se intoarca in tara, daca "miscarea" capata amploare si ne punem efectiv pe treaba. Avem nevoie de cat mai multi adepti raspanditi prin tara, pentru a strange semnaturi, pentru a infiinta filiale..., se discuta pe forum.
Momentan pe forumul privat se dezbate statutul, care este aproape de final, vom stabili program amanuntit..., cele de pe situl principal sunt superficiale.
Apoi, avem in plan o infatisare noua pentru site, ceva mai profesional, un forum bine organizat. Ne straduim. Problema este cu timpul disponibil al celor implicati pentru a coagula inceputul. Avem nevoie de membri cu cunostintele tale de economie, dar si de membri competenti si cu bun simt. Pentru inceput iti poti face un cont pe forum si sa te implici sau sa initiezi dezbateri. Desi in ultima vreme absenteismul celor implicati este o alta problema.
Pai vezi? Asta este vesnica problema absentismul, neglijenta, mai ales atunci cand lucrurile se fac de la distanta. Eu salut totusi initiativa! Undeva trebuie sa incepi dar trebuie sa ai si cu cine. Fara seriozitate nu poti face nimic.
Stadiul urmator care este si mai greu este treaba financiara. Cine mama dracului va finanta partidul?
Cotizatie nu aveti, daca veti avea dispar probabil foarte multi ghibiti etc.
Parerea mea umila este ca ideea este conceputa cam invers. Nu ceva infintat deja concret ci ceva aflat in stadiu de dezbatere. Cand ma gandesc la capacitatea de dezbatere, foarte aproape de infinit a roamnului, ma ingrozesc.
Si totusi daca doriti ceva anume de la mine sunt dispus sa va ajut cu ce pot. O prima idee ar fi popularizarea sitului, de asta ar trebui sa se ocupe cei cu cunostinte in domeniu. Numele radical este in opinia mea si el cam dur pentru un partid democratic, poate fi confundat usor cu lucruri extreme dar negative. In rest sti unde sa ma gasesti.
Am eu o posibila varianta: votati partidul inexistent... :)
http://blog.flavian.ro/2011/02/promisiunile-partidului-inexistent.html
Flavian, a face 16 partide inexistente nu este o solutie dupa parerea mea. Ele si-ar putea insa uni fortele sub aripa unui singur partid existent.
Observa cate idei comune aveti cu asa numitii radicali. In lumea araba s-au facut revolutii prin intermediul netului. Sa nu-mi spuna cineva ca el nu ar fi suficient pentru crearea unui partid.
Asta, doar in cazul in care exista seriozitate si angajament. Dezbateri si constatri se fac zilnic de 20 ani. A sosit timpul actiunilor. Sau nu inca?
Horea, asa cum spunea un comentator, atunci cand vorbim de partide inexistente in state falimentare.. votul se acordă individual şi anonim, în intimitatea conştiinţei... :)
Flavian, un stat falimentar va trebui sa si renasca. Cu cine? Cu partide inexistente?
Fara partide horea, fara partide.. asta-i si ideea... :)
Nu ne-a fost destul jocul asta intre bandele democratiei ?
Chiar nu mai putem vedea decat ceea ce unii ne-au dresat sa vedem ?
N-ai citit articolul ? Cu 18 milioane de votanti si 3 milioane de muncitori.. ce rost au partidele si votul in asa situatii ?
Ba am citit dar eu am alta opinie.
Cineva trebuie sa faca legi si sa gestioneze o tara cu aprobarea poporului desigur. Parlamentul ar putea fi eventual unul "al strazii" ca in Elvetia, numai ca, o asemenea realizare nu se poate face deocamdata aici la noi, cu oameni care habar nu au daca e vineri sau sambata.
Politicianul propune legi pe care le poate dezbate poporul. Povestea e lunga prea lunga pentru asa o rubrica ca cea de comentarii. O tara trebuie sa aiba un sistem, asta tot dupa parerea mea.
Horea, este un paradox ceea ce spui tu in acest articol. In primul rand te plangi de prea multe capuse, si apoi vrei prezenta la vot de doar 5% pentru a da de gandit.
Pai daca sunt atat de multe capuse, este evident ca ele o sa vina la vot si procentul de 5% nu se poate atinge(mai este si varianta fabricarii voturilor de catre capuse).
Deci, nu, nu absenteizmul este cel care o sa ne rezolve problemele, ci atragerea voturilor catre ? (cine merita)...
Cat la suta din populatia tarii crezi tu ca sunt aceia care profita din plin de acest sistem?
Numeste-i te rog pe cei care conform opiniei tale "merita", poate mi-a scapat mie ceva.
Trimiteți un comentariu