Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 9 februarie 2011

Euro dolar dezbatere

Spuneam intr-o postare precedenta, precum si intr-un raspuns dat lui Cristi ca: euro va gasi suport in jurul zonei de 1,3580 sageata verde.

Spuneam de asemenea: comportamentul din aceasta zona a valutei comunitare va fi cea care ne va da indicii despre miscarea urmatoare.

Mike mi-a raspuns: "euro a cazut in special dupa decizia de politica monetara a BCE care a hotarat ramanerea la 1% impotriva multora care anticipau o crestere ..."

Intrebare catre mike: de ce urca acum euro spre 1,37, patrulater albastru? Aproximativ din zona de care vorbeam, o zona care desi perforata a reusit sa readuca cursul euro-dolar , dupa cum se vede, pe vechiul sau fagas. Sa nu mai conteze oare politica monetara a BCE de care vorbeai? Asa dintr-o data? Asta din moment ce in opinia ta ea a fost factorul determinant al deprecierii euro.

8 comentarii:

mike spunea...

cresterea euro de la 1.35 ( aproximativ ) de la sfarsitul lui ianuarie pana spre 1.385 ( inceputul februarie ) a fost datorata tocmai unor declaratii din partea BCE cu privire la riscurile inflatiei in zona si la o eventuala crestere de dobanda pentru a o combate ... din pacate la sedinta BCE , Trichet nu a facut nimic in acest sens si chiar a dat de inteles ca inflatia inca nu e o problema asa ca euro a coborat rapid spre 1.35 de unde plecase qed ... faptul ca euro incepe sa urce din nou inseamna ca sentimentul in piata e ok , vestile cu "earnings" din america sunt super ok , de PIIGS s-a uitat , asa ca s-a diminuat sentimentul de "risk aversion" ...
trebuie in final sa mentionez ca toate observatile pe care le fac sunt doar de "bun simt" , cred , fara a avea la baza vreo pregatire economica si pana la urma , chiar daca totul e varza in lumea asta ( deficite enorme etc )se pare ca un echilibru exista si ramane de vazut daca o sa apara sau nu o prabusire bursiera "periculoasa" in viitor ( nu vorbesc de corectii )

Horea spunea...

mike, daca euro a urcat asa cum spui tu datorita BCE. Si, a cazut tot datorita BCE. De ce mama dracului urca acum din cauza a cu totul altceva, "earnings" si, de ce a inceput sa urce dupa parerea ta de la nivelul pe care l-am expus eu?

Eu vad ca pari a fi robul stirilor desi ti-am expus un grafic care demonstra contrariul. Sa sti oricum ca cei pe care ii citesti vor gasi intotdeauna stiri prin care vor incerca sa explice fenomenele de variatie ale bursei.

Problema lor este ca se fac adesea de ras.

Leaga de aceeiasi stire si de o apreciere si o depreciere, am aratat si asta pe site, Vala a chiar glumit pe seama lor, atunci, spunand ca sunt certati unul cu altul.

Ma intreb ce o sa spui daca euro va incepe sa cada chiar de la nivelele actuale? Se pot strica stirile cu earnings intr-atat de la o ora la alta? Fi sigur ca expertii vor gasi o alta stire altfel nu ar mai avea ce scrie.

Eu fac tot din bun simt ceea ce fac pentru ca n-am de castigat sau de pierdut nimic, in cazul in care tu sau chiar altii, veti continua sa-i ascultati pe cei care vorbesc in opinia mea ca sa nu taca.

Am facut acest site ca sa existe o alternativa la ceea ce se spune oficial. Am incercat sa-mi demonstrez crezul cu exemple concrete si aici punct. Fiecare este liber si de acum incolo sa asculte pe cine vrea si mai ales sa creada ce vrea. Merci oricum pentru raspunsul pe care mi l-ai dat.

Sper totusi sa nu faci afaceri busiere luandu-te dupa asa numitii experti. Ca o simpla discutie subiectul este desigur mai putin interesant, atata timp cat nu arde pe nimeni.

Anonim spunea...

horia, 'mike' e o semnatura care apartine lui vala.

AristotelCostel spunea...

@anonim

Si "cezar"? :D

mike spunea...

e adevarat ca stirile au uneori un caracter relativ si te poti frige daca te bazezi prea mult pe ele , pe de alta parte nu stiu cat si analizele tale pot fi considerate realiste si imi vine in gand cea legata de deprecierea JPY ...
PS: nu sunt nici vala , nici cezar , nici membru portocaliu sau rosu si chiar nici n-am vazut-o in viata mea pe udrea ( decat la tv )!

Horea spunea...

mike, precizeaza exact despre care analiza vorbesti.

mike spunea...

"Yenul japonez luneca pe gheata" din 7 ianuarie

Horea spunea...

mike, vezi filmul pe care il voi expune azi, raspunsul meu este in ultima parte!