Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 6 februarie 2011

Inca o saptamana

6 comentarii:

mike spunea...

cu bernake si obama la butoane nu vad decat varianta cu bursa in stele ... chiar daca apare o corectie pe djia gasesc ei metode "psihologice" sa o combata

Horea spunea...

mike, sa vedem. O economie cu somaj ridicat este o metoda psihologica excelenta in cele din urma. Poate vei avea dreptate. Vor incepe sa cumpere si locuri de munca si atunci vor putea trimite bursa in stele.

De ce nu ar putea lucra de fapt toata populatia americii la FED si la casa alba. O alta alternativa ar fi sa-i faca pe toti bugetari, asa cum vrea Antonescu si Ponta.

Medicii ne-au plecat toti, nu stiu cine dracu mai omoara pacientii? Asa cum exportam paraprofesori de renume mondial in medicina, de ce sa nu exportam si idei economice?

Ei profesorii par sa faca totusi naveta, altfel nu inteleg cum dracu mai pot fi gasiti in aceleasi spitale romanesti. Ideile in schimb nu au familii ele pot ramane peste hotare pentru intotdeauna.

Traisca QE!

mike spunea...

americanii fac totul pentru joburi si reluarea creditarii , in principiu nu e un lucru rau , dar totusi , lumea , in special china ce spun ? sunt de acord sa-i crediteze in continuare ? ii lasa sa faca qe-uri in disperare ?

Horea spunea...

Care americani mike si pentru care joburi? Sper sa te referi la cele bancare. E corect ce spui: Fed incearca relansarea creditarilor pentru ca productie nu mai prea exista nici in SUA, au mutat tot in China, ca sa se sparga de profituri.

Daca am inteles eu bine creditele excesive au declansat actuala criza, tu pari a spune ca e bine sa mai dam un pic de otrava omului muscat de sarpe.

Ma rog pe mine unu nu ma mai surprinde nimic. Am vazut ca si Isarescu a inceput sa vorbeasca din nou de relansarea creditelor asa ca sunteti pe aceeasi lungime de unda.

Florin spunea...

Ca tot ziceai de Isarescu - Razvan are urmatoarea traducere
"29. Ca cand ziceam "ca cursul" e tinut de BNR nu ma credeati... dupa ce am fript pe oricine paria "gresit" si am dat semnale catre banci sa dea afara pe cine nu trebuie, toata lumea s-a obisnuit cu intervalul de variatie stabilit pt leu..."

Desi, ti-ai sustinut punctul de vedere pe tema influentarii cursului, tare as vrea sa vad o dezbatere intre voi doi pe aceasta tema.

Horea spunea...

Florin, eu nu prea am ce dezbate. Am prezentat grafic interventia bancii centrale a Japoniei, a BC din Elvetia, ca sa demonstrez rezultatele pe care le-au obtinut aceste banci in urma interventiilor in piata. In caz ca exista cineva care tinde sa creada ca Isarescu e mai grozav decat cei amintiti, nu are decat.