Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 3 mai 2012

Cine ar avea de pierdut in urma desfintarii BNR?

Habar nu aveam pana acum dar am aflat din Gandul. Dealarii! Fara BNR creierele acestor oameni s-ar transforma in legume. Pentru ca ei nu ar mai putea intelege nimic din miscarile pietei valutare. Observa asadar mentalitatea pe care am descris-o in articolul "Era miturilor sparte..." O mentalitate care leaga evolutiile pietelor de politic si de bancile centrale. La noi mai mult decat oriunde. 

Pentru ca cei implicati in asa numitele analize financiare aplica in continuare felul de gandire economica impusa de un pantofar. Acesti oameni numiti dealari si analisti sunt dupa cum am mai spus cu picioarele in 2012, dar cu o jumatate de de creier in era lui Nicu cel Geniu. Cealalta jumatate, ceva mai mare decat prima, a ramas totusi intr-un trecut mult mai indepartat, ancorat undeva in largul unei ere feudale, despre care mai poti citi doar in cartile de istorie.

Uite ce ne spune un "dealer":

"Numirea lui Florin Georgescu este un lucru foarte bun. El este însă recunoscut drept un mare profesionist doar pe plan local. Străinii nu ştiu de el. Dacă l-ar fi numit pe Isărescu, altfel ar fi stat lucrurile", a precizat el. 

Concluzia este asadar ca strainii au vandut lei nu ca sa faca bani, ci doar pentru simplu fapt ca Georgescu este un profesionist de renume local. Daca Ponta ar fi avut cap sa-l convinga pe Strugurel sa devina vicepremier si ministru al finantelor, pe omul din livada cu renume mondial, atunci "lucrurile ar fi stat altfel." Cum altfel? Nu ni se mai spune. Pentru ca in Romania o fraza filozofica de tipul celei enuntate ajunge cu varf si indesat pentru explicarea oricarui fenomen. Pe acest dealer filozof nu-l pot insa contrazice nici eu.

Pentru ca lucrurile ar fi stat intr-adevar altfel cu Iasarescu vicepremier. Toata lumea ar fi vazut de indata, ca, vicepremierul Romaniei nu ar fi fost Georgescu ci Isarescu. In ceea ce priveste piata valutara, marele dealer profesionist ar fi putut sa-si puna pofta in cui. Asta pentru ca piata amintita nu tranzactioneaza nici Georgesti, nici Isaresti, ea tranzactioneaza bani. Poate vom ajunge in Romania in curand la o era in care moneda nationala va fi numita strugurelu sau georgelu. Atunci, ca sa ma exprim si eu la fel de filozofic ca si dealarul, lucrurile vor sta intr-adevar si cu siguranta altfel. 

Deocamdata moneda noastra nationala se numeste in continuare leu, ea fiind astfel cumparata si vanduta doar in functie de cerere si de oferta. Am aflat de asemenea, tot de la aceeiasi dealari, ca deprecierea leul-ui nu s-a produs in urma unui atac. M-am linistit imediat si am aruncat cat colo sapa pe care am luat-o in mana. Lucrez la un bunker de ani de zile! Exact din momentul din care domnul guvernator a introdus terorismul in piata valutara. Sper totusi sa-mi pot termina opera, macar pana la data in care va incepe adevartul razboi. 

In ceea ce priveste piata valutara ma nelinisteste insa un lucru. Faptul ca razboinicul livezilor vrea sa arunce craca din mana. Domnia sa a exprimat dupa parerea mea o idee destul de ingrijoratoare pentru detinatorii de alte valute:

"După o perioadă de trei ani în care cursul a variat în anumite zone trebuie să ne întrebăm dacă nu cumva fundamentele economice actuale duc la o anumită mişcare a acestei zone"

Guvernatorul nu specifica voit directia miscarii zonei despre care vorbeste, conform regulilor de aur ale filozofiei romanesti. Cei care citesc printre randuri observa totusi ca Isarescu a aruncat craca din mana cat colo. Dand un semnal clar in sensul ca nu mai vrea sa-si arunce banii pe fereastra "aparand" ceva  ce nu se poate apara, valuta nationala. Asta ar insemna ca leul se poate deprecia in voie. S-ar putea zic si eu. Asta daca piata ar dori un asemenea deznodamant. Semnalele ei difera insa in opinia mea de cele isaresciene. Ea parand sa faca in momentul de fata ochi destul de dulci "fiarei". Si inchipuieste-ti! Fara craca lui Isarescu in mana. Pentru ca pana la urma cine a mai vazut dragoste facuta cu bata?


Noroc ca leul romanesc este de fapt si el doar un fel de motan, dar mai mare. Unul ingrasat pana la punctul de plesnire de mesele copioase pe care le-a consumat de sarbatori. Asa se face si faptul ca paiata il tolereaza pe domnul Ponta, pe independentul care va conduce doar din palatul Victoria, in bratele lui Felix, la Grivco. Felina securista parand sa vrea sa pregatesca si mai multa furtuna politica. Pledand dupa cum se vede si din nou pentru demiterea actualului presedinte. Cand esti indragostit esti insa ca si cocosul de munte. Nu vezi, nu auzi, nimic.


PS. Cineva acolo sus s-a trezit. Cu buzunarele goale.
„Programul «Prima Casă» a devenit un reper, deblocând la momentul lansării lui piața imobiliară și pe cea a creditelor ipotecare, spune capital. 
A devenit un reper de falsificare! A realitatii din piata imobiliara si a celei din piata creditelor. Din nou prin acelasi amestec dezastruos al statului. Spun eu.




10 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Adio EvZ

"Deci, cuvântul de ordine la EvZ este: să nu apară nimic de rău de Tovarăşul."

Şi de ce ar fi rea furtuna politica? Sa nu-mi spui ca Basescu_contribuie la stabilitatea patriei.

Felina securista permite "tonomatelor" exprimarea libera, multi dintre oamenii varanului exprimandu-si direct, fara niciun fel de retinere, nesustinerea... geoanilor, useleelor sau peceelor.

Poate ca o "usoara forma de manipulare crasa" te-a atins si pe tine din moment ce gasesti in voiculescu vreun mare strateg din umbra, in timp ce pramatia statului actioneaza pe fata labe1, tvr1,2,info,hotnews,EvZ in compania menestreilor cu dosare sau apetenta la banii furati de la stat, si din umbra cu cele n servicii secrete.

Afirmatia nu e gratuita intrucat am remarcat aversiunea ta la informatiile diseminate de sursele varanului, in conditiile in care mizeria exemplificata mai sus nu se petrece in gospodaria fosilei comuniste.

Din punctul meu de vedere, e vina consumatorilor ca nu incurajeaza... jurnalistii de investigatie... din motive greu de explicat.

Asa... cu sintagma "antenele lui Felix", dam cu picioru' in realitate si mai sorbim niste lumina de la cretinii basisti gen Tismaneanu, Turcescu, Andrei Cornea, Mihaes, Dan Andronic, etc.

Multi din mancatorii astia de cacat vor muri de foame.

Primul dintre ei, pedofil de la politea a intrat deja in istorie.

Daca tanti Mona a reformat justitia, de ce-si mai fac grija pedelacii si zdrentele lor din presa in privinta numirii de la ministerul justitiei? Dosarele politice sunt bune doar cand conduc... reformatorii? :D Aaa, erau doar niste securisti de la coada vacii? Si, deci, erau mai buni decat astia?

Spiritele reformatoare au toate motivele din galaxie sa critice... guvernarea lui ponta, da' nu folosea nimanui adormirea maicii domnului ca banditii securisti de la coada vacii ar fi fost mai buni.

Ce a spus ieri cretinu' comunist de dreapta? "Da, noi am facut acesti bani pentru tara".

Din constrangeri, imprumuturi si talharie e cam pretentios sa afirmi ca ai facut bani pentru tara.

"Am dat cele mai puţine ordonanţe de urgenţă". Doamne ce hal de prost. Ca si cum un violator prins inaintea desavarsirii ar declara ca era inca... flasc. :)

Deci, OK, vin prostii astia, da' sa nu uitam dupa doua zile in ce hal sunt aia de pleaca.

Radu Ionescu spunea...

Din cate vad eu aia care pleaca sunt exact in acelas hal ca astia de vin nici mai mult nici mai putin, ca tot de la gasca lu dom iliescu purced (care cel mai probabil in 90 i-a pus in linie si a stabilit de aici pana aici e psd, pana ai pnl, aici pd si restul sindicate).

Dar ce pot sa zic manipularea atinge pe toti mai putin pe Costel care ... are doar ... informatie pura .... Asta si bascalie multa plus trei puncte ... puse ... strategic

AristotelCostel spunea...

"Da, noi am facut acesti bani pentru tara".

"Am dat cele mai puţine ordonanţe de urgenţă."

Sunt fara puse strategic.

Asta e, nu sunt atins de manipulare, estimez inteligenta boului din priviri, ascult cu atentie si reactionez ca atare.

Probleme?

Radu Ionescu spunea...

Probleme? La comentarii pe internet? Absolut nici una. Doar observatii

Horea spunea...

Costele, mie imi pasa de Basescu la fel de mult cat imi pasa de Ponta si de Felix etc.

Pe ultimii ii vei avea la carma putand sa te uiti delecatat la cum vor scufunda vasul. Eu am vrut sa scot in evidenta, ca de obicei, ca, piata face cum vrea ea si asa cum si-a propus sa faca. Punctand in acelasi timp intetirea "furtunii politice" in cazul in care Basescu va fi demis.

Aceeiasi furtuna politica, in ghilimele, care a inceput cu motiunea de cenzura, a fost data drept cauza deprecierii leului. Sau gresec eu cumva? Nu ar fi logic atunci ca o demitere al lui Basescu sa fie perceputa drept continuarea furtunii? Nu de mine! Care am sous de mii ori ca piata poate fi influentata doar pentru moment de asemenea evenimente.De catre analistii despre care vorbesc, de catre BNR. Personajele principale din acest articol.

In rest constat ca ura ta fata de Basescu si ai lui incepe sa ia dimensiuni fanatice. Fii doar atent sa nu fii orbit de aceasta ura atunci cand te vei duce sa votezi. In rest iti doresc numai bine, asa cum ii doresc si tarii mele. Fiind in continuare convins de faptul ca in Romania nu ai deocamdata din ce alege.

Eu vad ca si Radu ca toti sunt exact la fel, pentru ca au acelasi "tata" asa cum bine a subliniat. Tu in schimb sa pare ca vezi nuante in cacat.

Horea spunea...

Tot Costel! Daca as ajunge sa comentez care dintre cei doi Basescu sau Felix sunt ma securisti sau mai democrati, as considera ca am luat-o razna.

AristotelCostel spunea...

"Din cate vad eu aia care pleaca sunt exact in acelas hal ca astia de vin nici mai mult nici mai putin."

Asta e o observatie de prost... gust. Si am ezitat sa folosesc puse strategic.

AristotelCostel spunea...

@horea

De ce m-ar interesa pe mine cum e felix?

Este el sefu' statului de 7 ani? Daca ar candida, as vota o fosila comunista?

Intr-adevar, ma preocupa faptul ca Romania e condusa de o jigodie, pe care n-as pastra-o pentru ca ceilalti sunt la fel... in propozitii pe internt.

Radu Ionescu spunea...

Exact reactia la care ma asteptam ... Eh noi sa fim sanatosi, sa zic ca in popor.

Horea spunea...

Costel, este foarte corect si dupa parerea mea sa te intereseze seful statului.

Dar asta, si numai asta, pare sa-l intereseze din pacate si pe votac. Mai ales atunci cand seful statului nu mai poate da nimic. Tot din pacate indeferent de numele pe care il poarta.

Pe mine in schimb Felix, CV Tudor si altii ca ei ma intereseaza foarte mult. Pentru ca tocmai existenta lor ma face sa vad viitorul tarii mele in negru.

Nu din pozitia de presedinti ai tarii sau de premieri ci din orice pozitie politica.

Sunt de aceea absolut convins in momentul de fata, ca disparitia acestor oameni de pe scena amintita va fi primul semnal de normalitate din Romania.

Atunci si numai atunci vor putea apare in politica oamenii noi, cei pe care ii cautai si tu intr-un comentariu.