Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 28 mai 2013

Limba oficiala din Romania in curs de schimbare.

"Luni se încheie cu totul", a spus joi, 23 aprilie, Dan Şova, citat de Mediafax, după un eveniment organizat de Camera de Comerţ Româno-Britanică, răspunzând unei întrebări.

Luni se inchei totul, tradus din limba sovista in romana inseamna ca nu se incheie nimic. Presa nu cunoaste aceasta limba! La curs cu ei! 

Biroul de presă al Departamentului pentru proiecte de infrastructură a precizat luni că declaraţia de joia trecută a ministrului Dan Şova, referitoare la încetarea contractului cu Bechtel, a fost de fapt " interpretată eronat de presă". "Domnul ministru nu a spus că luni va înceta contractul, ci că rezilierea intră în linie dreaptă.

Uite ca biroul marilor realizari si proiecte: furturi de toate felurile, stie despre ce era vorba. Ei au fost  trimisi deja la cursul in cauza. Oare de ce nu incep sa scrie, tot ei, si prin ziare? "Se incheie totul" insemneaza asadar ca intra in linie dreapta. Ce inseamna oare intra in linie dreapta? Intrebam biroul de presa a dobitoacelor din Romania. Raspuns: Muuuuuuuuu! Fug la dictionar si caut. Muuuuuuuuu inseamna geamat de dobitoaca. Care poate iesi si din gura unei  fiinte umane batjocorite in stil dobitocesc. Deci muuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

Contractul a fost încredinţat direct, în 2003, de Guvernul Adrian Năstase companiei americane Bechtel, iar la acea vreme ministrul al Transporturilor era Miron Mitrea, actualul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. La data semnării contractului, în decembrie 2003, Victor Ponta era şeful Corpului de Control al Guvernului, poziţie pe care a ocupat-o din 2001 până în februarie 2004, potrivit CV-ului său.
Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, tovarase Ponta!

La rândul său, premierul Victor Ponta a precizat pentru Mediafax că a decis să trimită Corpul de Control pentru a verifica acest contract.

Aici avem din nou nevoie de un birou de presa ca sa ne explice. Cum poate un fost sef al corpului de control al guvernului, din 2003, actualmente premier, sa trimita dupa 100 de ani acelasi corp de control ca sa verifice contractul pe care trebuia sa-l verifice tocmai Ponta, atunci cand a fost semnat? Unul pe care ar mai trebui sa-l si cunoasca ca pe palma lui. Din moment ce este vorba de o suma fabuloasa luata din buzunarul cetateanului la care Ponta i-a cerut votul pentru scaunul de premier. Daca din postura de sef al corpului de control al guvernului Victor habar nu are de contracte de miliarde de euro, crezi cumva ca va fi mai interesat de ele din postul de premier? Atata timp cat stie ca banii intra in buzunarele care trebuie.

Dupa mai multe telefoane am fost cuplat la biroul de presa al marilor abureli, de unde am primit in cele din urma un raspuns foarte clar. "Tovarase Mihaltan! Ai auzit de marele contract jos Basescu? Pai cam asa a fost si cu Ponta in postura de sef al corpului de control si cu contractul sus autostrada Transilvania facut cu Bechtel. Asa cum a fost de fapt cu cele mai multe contracte si proiecte din aceasta tara. Muuuuuuuuuuuuuuu i-am spus tovarasului, in loc sa-i multumesc. Pentru ca in curand muuuuuuuuuuuu va ajunge limba oficiala a tarii Valahe. Asta in caz ca Tovarasul Kelemen va dori sa negocieze o schimbare a dialectului.

Pe vremuri imi placeau bancurile cu culmi. Iata ca am ajuns sa pot face si eu unul. Care este culmea bascaliei si a botjocurii? Sa traiesti in Romania si sa nu fi politician. Nu pot totusi sa inchei aceasta postare cu un banc! Fapt pentru care m-am hotarat s-o inchei cu un lucru serios, un citat celebru care a iesit din gura somnorasa al lui Crin Antonescu. "O Românie mai puternică înseamnă un UDMR mai puternic." Si ca o consecinta o minoritate maghiara afundata mai adanc in cacat decat oricand (nota subsemnatului). Sa recunoastem totusi ca somnorosul este destul de treaz atunci cand se decide sa traga limbi.

Ps. Iata inca cateva stiri din tara vitelor batjocorite. Excluderi din PNL! Al acelora care nu gandesc ca limbistul. Becali este primul care recunoaste ceva din acuzatiile care i s-au adus, recunoaste falsul. Nu a facut diabet, nu a facut vreo boala coronara si nu a spus ca este urmarit politic, ci a recunoscut pur si simplu. Un lucru pe care il apreciez sincer. Hot ramane oricum, dar cu un pic de demnitate si spirit de responsabilitate. Mai ales daca il comparam cu gunoiele arestate pana acum. Asta pentru ca are o frica sincera de Dumnezeu, in timp ce ceilalti au o alta frica. Ca nu au furat inca destul.

Au aparut informatii si despre protestatarii din piata universitatii din iarna trecuta. Care arata exact ceea ce am repetat eu de atatea ori. Faptul ca romanul e de vanzare de la mic la mare. In acest caz se pare ca si-a vandut pielea tocmai politicului care il scuipa in fata de cate ori are ocazia pentru 50 de lei pe zi. Exact asa cum fac si votatii. Intre politician si votac exista totusi o diferenta. Suma pe care trebuie s-o platesti pentru ca sa le poti cumpara sufletul. Apropo de suflet!

Eram la cursul de patologie. Si ma minunam la fiecare disectie de impresia pe care mi-o facea un om mort cu organele scoase. Arata ca o cutie de conserve deschisa si goala, dupa ce si-a pierdut expresia fetei odata cu decesul si parasit de "suflet". Toti mortii pareau astfel aproape identici. Uitandu-ma la ei m-a lovit un gand. Oare mai conteaza cati bani a avut cutia A sau cutia B? Acelasi gand ma loveste cand vad leprele din Romania in actiune. Calca pe cadavre, mintesc si maipuleaza pentru putere mai multa si pentru bani cat cuprinde, care le pun in fata palatelor gipuri cat tancurile. Sa conteze oare chiar atat de mult ceea ce lasi dupa tine? Facandu-te sa te porti in timpul vietii de parca ai traii o vesnicie.

8 comentarii:

Mad io spunea...

Legat de ultima fraza. Unii de copii realizeaza faptul ca, corpul nu este altceva decat o masina (gazda, conserva) pentru ceva (constiinta, suflet... denumiri sunt destule) pe care o luam in chirie pentru o perioada scurta sau lunga in functie de alegerile pe care le face fiecare iar altii reusesc sa ajunga pana la adanci batraneti fara sa constientizeze nimic mergand pe "o viata am, macar pe aia sa o traiesc la maxim, bine, calcand tot in picioare" fara sa realizeze ca viata e una iar nasterea si moartea unei conserve este cu totul altceva. Prin urmare aceste conserve produc cata suferinta si rautate pot. Multa iubire trebuie sa aiba planeta asta pentru cancerul care o ucide, altfel specia asta si-ar fi facut bagajele de mult.

Horea din moment ce suntem si noi printre ei, in aceasta dimensiune, in aceasta tara inseamna ca nu suntem nici noi cu mult mai diferiti doar ca incercam sa ne schimbam. Suntem aici pentru ca rezonam cu aceste energii altfel eram cu totul altundeva.

Africanu ala care moare de foame nu s-a nascut acolo din greseala la fel cum nu s-a nascut si elvetianul acolo unde s-a nascut. Fiecare alege.

AristotelCostel spunea...

Subiectele beşiste au fost acoperite.

"Au aparut informatii si despre protestatarii din piata universitatii din iarna trecuta. Care arata exact ceea ce am repetat eu de atatea ori."

Care arata exact realitatea pe care ti-o doresti demonstrata. Deocamdata e vorba de o declaratie, adica o emanatie orala.

Chiar si tu ai spus ca ai participat la "iesirile" din Targu Mures. De fapt, ai putea sa ne spui si noua de ce te cobori... in strada pentru 50 lei/zi.

Horea spunea...

Mad io suntem oameni toti, cu bune si cu rele. Poate e cum spui tu in ceea ce-l priveste pe african sau pe elvetian. Adevarul exact nu cred ca il vom afla in viata pe care o traim. Fapt pentru care va trebui sa murim cu intrebari la care nu am primit nici un raspuns.

Mie nu imi vine sa cred totusi ca suntem aici pentru a fi avari si pentru a ne calca in picioare.Desi uneori afirmatia pe care am facut-o este contrazisa de realitate.

Costel, aici trebuie sa-ti dau dreptate. Afirmatia poate fi falsa ca multe alte afirmatii facute in aceasta tara. Asta nu contrazice insa cu nimic afirmatia prin care l-am facut pe roman spagar si gata sa se vanda. La asta am vrut sa ma refer in text. Fara sa reusesc foarte bine, dupa cum se vede.

Este adevarat ca am fost in strada si ca nu am vazut nici un indiciu care sa ma duca cu gandul la oameni platiti de cineva.

Aici la Tg-Mures au fost insa foarte putini cei care au iesit.

La Bucuresti au fost mult mai multi, si tinand cont de ceea ce a spus si Hrebe, nu mi se pare imposibil ca afirmatia orala despre care vorbesti sa fie adevarata.

Eu dovezi nu am, asa ca astept sa mai vina date. Si, chiar daca mai vin. Cei fara radacini in partide nu vor sti niciodata cu siguranta daca ele sunt autentice.

Din moment ce manipularea si minciuna te pot face pana la urma sa nu mai crezi nici ceea ce este adevarat.

Anonim spunea...

copilul ponta e doar o marionieta imatura ... puscariasul nastase ,iesit de la racoare are mana libera de la tatucul iliescu sa preia fraiele tarii ( deocamdata din umbra )
sorinel

Nastratin spunea...

Horea...iata ce spune despre Romania prietenul tau...

http://www.youtube.com/watch?v=V72mZCDwmY0&feature=em-subs_digest-vrecs

Horea spunea...

Spune adevarul Nastratin. Pentru ca daca debandada a fost lasata libera in tara, ea nu poate sa nu iese si peste hotare. Politicul face crime economice aici acasa la noi, in timp ce cei care nu ajung la "miere", nefiind parte a vreunui clan, pleaca ca sa aplice cele invatate altundeva.

Este o realitate trista, pe care daca o spui deschis esti facut rasist.

Anonim spunea...

valul mai are de asteptat se pare : "Dow Ends at Record High as Central Banks Reassure Wall Street" bernake se tine tare pe pozitie si cu el restul lumii !!!

Horea spunea...

Sorinel, paraca tot asa ceva citeai si atunci cand Nikei a cazut 9% in doua zile. And no! It did not end at record highs, pentru ca inca nu si-a depasit ultimul top. Sa vedem daca interventia ta a fost ca de obicei un semnal de cadere. Graficele imi spun ca este foarte probabil sa fie asa. Foarte foarte probabil!