Le poti auzi in clipul expus, si le poti vedea in calendarul economic de azi, precum si in graficul bursier care reprezinta sp 500. "Criza de valori"! Ai auzit? Cam ceea ce latru de cand am pornit blogul. "Coruptie peste tot". A fost intotdeauna asa? Nu! Avaritia umana a luat-o razna cu timpul. Ajungand azi la culmi pe care nu le-a vazut probabil niciodata. Oameni care distrug tot ce le sta in fata pleaca cu bonusuri grase chiar si in SUA, ca sa nu mai vorbim de tarisoara noastra. Ceea ce vezi sunt si realizarile lui Bernanke! Nu stiu cand, nu cred ca exista cineva care sa stie cu exactitate, dar sunt convins ca lumea va plati foarte scump acest comportament.
Tolerat de mase fara nici o clipire. Conspiratie? Nu chiar, din moment ce vad destule tendinte de informare corecta, venite chiar si din parlamentul european. Ce ar putea face altceva cei care vad si inteleg ceea ce se intampla? Bat din gura sperand ca vor putea destupa niste urechi pline de ceara. Pentru ca fara sprijin popular nu se va schimba niciodata nimic. Cei avari si fara scrupule nu se vor scula cinstiti maine dimineata. Schimbarea sistemului in care au prosperat este singura posibilitate prin care le poti taia craca de sub picioare. Numai ca, acum, acest lucru pare aproape imposibil. Din moment ce puterea monetara inseamna si putere politica.
5 comentarii:
horea , nu stiu unde vezi tu atatea stiri negative , ca altii le vad altfel ....
"Japan's first- quarter growth spurt shows early benefits of Abe's policy gamble"
asta e deocamdata un rezultat real al faptului ca QE-ul merge !
nu extraordinar , dar totusi , mai bine decat nimic ... trebuie sa gandim pozitiv!
sorinel
Sorinel, vad rezultate negative in tabelul pe care l-am expus si care contine GDP, PPI, etc. toate cifrele rosii.
Vad extinderea coruptiei si a hotiei. Stiu insa foarte bine ca piata nu tine cont de stiri, un lucru pe care l-am repetat nu o data pe acest blog.
Mai stiu ca stirile pe care le citesti tu incearca sa explice aprecierea bursiera. Intr-o zi intr-un fel, in alta zi diametral opus.
Asta nu inseamna ca tu nu poti gandi pozitiv. Asa cum gandeste o majoritate coplesitoare. Care a mai si decis sa cumpere actiuni.
Pana acum acestia din urma au avut de castigat, eu am avut de pierdut, din moment ce am fost scos din piata de doua ori cu stop.
Din pacate nu pot sa-mi reprogramez creiereul, ca sa cred ca cineva va reusi vreodata sa vindece un alcoolist dandu-i alcool.
Din aceasta cauza mi-a fost frica sa intru pe partea lunga la aceste nivele. Pana acum cei care au tinut cont de stirile la care faci referire au avut de castigat intrand pe partea lunga. O realitate pe care nu o voi putea contesta niciodata.
La un moment dat vom vedea totusi si deznodamantul a ceea ce se face. Unul care poate imi va demonstra si mie, ca, in economie, poti trata problema datoriilor cu si mai multe datorii. Atunci, si doar atunci, se va dovedi ca perceptia mea a fost total gresita. Un lucru pe care il voi plati cu neparticiparea la petrecerea actuala.
Oricum, cei care se ocupa de statistica spun ca felul in care se misca bursa este unic, si nemaiintalnit. Asta neinsemnand ca nu poti profita de ea. Chiar foarte bine dupa cum se vede.
Eu sunt convins ca mergem fara corectii chiar din aceasta cauza. Oamenii nu mai cred ca bursa poate sa cada. Inca un lucru aberant in opinia mea. Pana la proba contrarie, desigur.
Cred cea mai sugestiva caricatura din domeniul bursier
http://www.presseurop.eu/ro/content/cartoon/3764671-primavara-bursiera
Si un articol interesant
http://www.dydd.org/?p=5498
Zyggy caricatura este intr-adevar colosala. Articolul are insa lacune groase in argumentele folosite. Mai bine zis, interpretari total eronate privind statusul unei valute de rezerva.
Faptul ca tarile detin sau nu doalari depinde in primul rand de comertul lor cu America si nu de povestile din articol.
SUA este un colos economic, si, avand o valuta convertibila, o foloseste pentru plata achizitiilor pe care le face de oriunde. Orice tara poate in minutul urmator sa-si schimbe dolarii in ce valuta doreste.
Treaba cu deficitul sau surplusul bugetar este si ea scoasa din cur.
Pentru ca, o tara care importa mai mult decat exporta va avea intotdeauna un deficit bugetar, cea care exporta mai mult decat importa trebuind sa aiba un surplus, conform regulilor matematice, vezi cazul Spaniei si al Germaniei, doua tari care folosesc aceeiasi valuta, euro. Mai mult nu am loc si nici chef sa scriu despre aceste subiect.
Trimiteți un comentariu