Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 14 mai 2013

Sa porneasca creditarile!

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), i-a avertizat săptămâna trecută pe bancheri să nu se plângă de lipsa cererii, în condiţiile în care ţin dobânzile sus. „Nu există cerere de credit (spun băncile, n.r.). Stai puţin, dacă ai 15% dobândă, cu inflaţie în scădere, cine să-ţi ia credit? Băncile nu trebuie să găsească un motiv pentru a nu da credite“, a spus Isărescu.

Ai vast? Iti spuneam eu ca Strugurel se pricepe la vinuri ca nimeni altul. Vezi aici reteta unuia de care te imbeti cel mai bine. Adoptata deja in SUA si Europa si Japonia cu rezultatele pe care le vezi mai jos. Someri din toate tarile uniti-va si hadeti la cumparat in Romania! Daca la voi acasa nu a tinut figura. Pentru ca in tara tuturor posibilitatilor tine orice.

I'd not noticed this until someone drew my attention to it, but the latest IMF Fiscal Monitor, published last month, comes about as close to declaring Spain insolvent as you are ever likely to see in official analysis of this sort.

Spania declarata insolventa de catre insasi FMI, voalat. Voila! Reteta lui Isaresu, care va rezolva problema intr-o secunda. Porniti creditarile magarilor!

Cum au CRESCUT în timp de criză salariile în companiile de stat. Ministrul Transporturilor: "Sunt primul care se bucură".

Pai cum sa creasca? Le modifici cifrele, in sus. Un spor de zambet, unul de readaptare dupa concediu etc. si faci imediat 8000 de lei pe luna. Unde? Exact acolo unde nu produci nimic altceva decat paguba. Banii nu ies insa din buzunarul lui Relutu bucurosul. Ies din buzunarele cetateanului care nu prea are parte de aceiasi bucurie. Pentru ca mamica lui Relutu nu fabrica bani. Chiar daca ar fabrica, feciorul i-ar baga aprope pe toti in buzunar, cumparand doar cateva galeti de plastic votacului cu ocazia alegerilor. Alegerile au trecut. Asa ca, romane! Du-te si ia credite pentru ca se vor ieftinii! Isarescu stie bine ce vorbeste.

UKIP's excellent showing in local elections has galvanized the euro-skeptic wing of the conservatives, as they rightly fear that they stand to lose even more electoral support prior to the next parliamentary election in two years time.

UKIP a avansat pe spinarea vanturilor antiunionale din Anglia, cu ajutorul unui sentiment care apare in vremuri de bejenie. Pentru ca bejenie a iesit din proiectul unional gandit cu curul. La noi UKIP se numeste UNCHIP. ACELASI! Intotdeauna. Pentru ca poporul roman vrea liniste. Neintelegand ca cea mai mare liniste, exceptand cavoul din cimitir, ar primi-o de la un nou pantofar. Care sa-i dea cu lopata in gura de fiecare data cand vrea s-o deschida.

Rata şomajului în zona euro a atins o valoare record de 12,1% din populaţia activă în luna martie 2013, în condiţiile în care martie a fost a 23-a lună consecutivă de creştere a şomajului în zona euro, conform cifrelor Eurostat. În Europa, peste 26 de milioane de oameni se confruntă cu această problemă. Dacă toţi şomerii din UE ar avea o ţară a lor, aceasta ar avea mai mulţi locuitori decât România.

Somajul a crescut pentru ca bancile nu au dat drumul la imprumuturi. Cu toate ca dobanzile europene sunt asa cum le vrea Isarescu. Asta este toata problema.  Eu zic sa i se ridice si lui Mugur salariul! Cu un spor dat pentru retete. Reteta lunii mai: vin facut din cacat. Te imbata doar cu mirosul! Ca sa nu mai vorbim de gust.


De ultima ora! Spain pulled in massive demand for the sale of new 10-year government bonds Tuesday, as investors continued to look to the euro zone's riskier markets in the hunt for higher returns. The bond sale had already garnered over 14 billion euros ($18.2 billion) of interest from investors when the order books were officially opened. The deal is expected to be completed later Tuesday. Concerns about the Spanish economy, mired in recession and facing depression-level unemployment rates, haven't been enough to turn away investors. Cine-i avar si nesatul asa ramane pana in ziua in care isi va inghitii avaritia. Apropo de un comentariu al lui Nastratin. Cine este avarul nechibzuit in acest caz? Spania care vinde obligatiunile valoroase ale tarii falimentului rasare, tocmai pentru ca are nevoie de capital, sau investitorul care le cumpara. Daca ne chinuim romaneste am putea descoperii o teorie a conspiratiei chiar si in acest caz. "Masoneria"avaritiei se desfasoara foarte transparent sub ochii tuturor.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Main stream ( Reuters ):
"Retail sales gain shows some strength in economy"
Comments: good news ...

Horea spunea...

Very good indeed!

Anonim spunea...

Nikkei 15,096.03
Abe + Bernake = Happines forever !
horea, ce se mai aude cu valul ??? Scenariul 2 revine in actualitate cu forte proaspete , poate in curand va fi si un Scenariu 3 , varianta 2 improved !

Horea spunea...

Anonim, bursa pune scenariile, eu incerc sa le citesc. Cu mai mult sau mai putin succes. Fiind convins in acelasi timp ca nimeni nu stie exact pana unde va putea merge aceasta bursa.

In teritorii necunoscute nu mai ai decat nivele matematice si euforie.

Este cum spui. Scenariul meu notat cu 2 a crescut in probabilitate. Si il vad acum la un nivel echivalent cu cel al scenariului unu, deci fifty fifty.