A fost odata ca nici odata o societate numita societatea sclavagista. Oamenii traiua fericiti cu cai si carute de marca Ferari avand pe langa ei fiinte umane pe care le puteau vinde, viola, bate, ucide, sau, le puteau trimite in ringul de lupte ca sa se ucida intre ei. Totul era frumos si mai mult decat atat era si legal.
Oamenii fara cai si carute Ferarii, batjocoriti si chiar ucisi de cei ce au conceput legea s-au saturat intr-o buna zi rasculandu-se. Rascoalele si protestele au fost multe, au fost intr-un prim stadiu infrante, dar, pana la urma, au reusit totusi sa zguduie "frumoasa" si "prospera" societate. Pana la punctul in care ea a fost total desfintata in cele din urama.
O data cu ea au fost defintate si legile care-i stateau la baza, pentru ca o societate noua are neaparat nevoie si de legi noi. Societatea Romaneasca moderna, statul de drept foarte stramb si de tip dambovitean, poate insa face exceptie de la orice regula. Cativa talk-show-ari ajung cu varf si indesat ca sa explice felul in care cred ei ca ar trebui sa functioneze un stat "modern". Ca o consecinta, daca unui militar sau unui bugetar i s-au acordat drepturi nemeritate, idioate si scoase din rect, acum 100 de ani, vezi analogia cu legile din sclavgism, este si normal ca acesta stare de fapte trebuie sa persite in vesnicie. Asa ne spune demorocratia romanesca: trebuie sa avem privilegiati cu orice pret si cu asta basta.
Aceleasi teorii le aveau probabil si adeptii sclavagismului, atunci cand legile care garantau functionarea societatii sustinute de ei au inceput sa fie stirbite.
Iinca o analogie! Cum sa-i iei tu omului care nu a contribuit la sistemul de pensii cu un "svant", un singur leut? Din pensia de 10 000 de lei, din moment ce el nu este vinovat ca legea l-a declarat ca fiind posesor a 4 prechi de testicole, deci un supraom. Tot ca o consecinta: cum sa dai tu afara bugetarul parazit care ia bani din buzunarul tau? Pentru ca daca ar dispare, nu ar mai fi cine sa-ti ingreuneze viata si sa ti-o transforme in cosmar, si nici cine sa te faca sa blestemi pana si ziua in care te-ai nascut?
Personal am fost trimis la 3 ghisee diferite la primaria din Tg-Mures, acum cca. 2 luni, pentru o adeverinta care atesta ca nu am datorii. Doamna de la ultimul ghiseu, sefa cu stampila finala in mana, ai nevoie de trei stampile pentru o singura dovada, "lucreaza"! Pe banii platiti de voi, mai nou si de mine, m-a privit insa ca pe un infractor. Asta, tot timpul, dar mai ales dupa ce i-am atras atentia ca ar trebui sa-si rezolve convorbirile telefonice particulare, vreo 3-4 intr-o jumatate de ora, precum si bautul cafelutei, in afara programului de lucru sau poate in pauza pe care o are orice angajat.
I-am incalcat dreptul la libera exprimare facuta prin telefonul mobil si la libera cafea tovarasi! Am fost ca atare un porc, fiind tratat asa cum merita sa fie tratat un guitator, cu o privire asemanatoare unui fulger. Mi-am dat seama mai tarziu! Trebuia sa propun ca doamna sa fie scoasa la pensie cu 5000 de lei retributie, numai privirea pe care mi-a aruncat-o merita suma amintita si, sa propun sa fie si reangajata, in acelasi timp, pe acelasi post, cu inca 5000 de lei. Trebuia sa mai propun si o lege care sa-i stipuleaze doamnei dreptul la convorbiri telefonice particulare, oricate, si numai in timpul serviciului.
Din postura de gunoi de om ce am fost si pentru ca am indraznit s-o deranjez cu o problema pe care nu am creat-o eu, ci, a creat-o de fapt insasi doamna prin simpla sa existenta, ar fi trebuit sa ma ofer sa-i platesc eu toate convorbirile telefonice, cele avute pana acum, dar si pe cele din viitor. In acest fel poate as fi ajuns si eu presedintele Romaniei sau macar un fel de Boc. Daca-mi venea in minte atunci o asemenea idee geniala ma puteam urca si eu poate pe treptele maririi din tara romanesca. Din pacate insa, asa cum ii spuneam de fapt si lui i-conomics, mintea mea merge cam incet, neputand astfel sa faca niciodata fata cerintelor romanesti.
Ca o paranteza: In Suedia sau Norvegia asemenea doamne nu exista! Notarul, cel care avea nevoie de hartoaga amintita se uita pur si simplu in computer. Vede de indata daca ai sau daca nu ai datorii, putand lasa astfel trei doamne, la a caror ghisee am stat la coada cel putin o ora, sa vorbeasca la telefon de-acasa cat or vrea domniile lor.
Dar aici la TG-M am cumparat computere tovarasi! De la clientela de partid si de stat, la pret triplu desigur, ca sa traiasca si omul de afaceri, adica capusa. Pana la urma cum am mai putea tine noi doamnele de care vorbeam cu salar, si pe cetatean la cozi? Daca ne-am fi gandit sa facem ce au facut si suedezii: un program de integrare a computerelor intr-un circuit, din care fiecare autoritate sa-si poata scoate datele necesare despre cetatean. Cum, cum si iar cum, puteau sa se intrebe si cei care aveau dreptul la posesia de sclavi? Un drept stipulat si el atunci, exact ca si porcariile enumerate pana acum, prin lege.
Pai asa dragii lu mosu! Pentru ca societatile mai evolueaza din cand in cand si fac asta exclusiv prin evolutia pe care o are sau ar trebui sa o aiba gandirea umana. Asta din moment ce omul faureste de fapt societatea in care traieste si nu invers. In Romania evolutia este indiscutabila in discursurile politice. Cand le auzi ai impresia ca ti-ai dat duhul si ai ajuns in paradis. In realitate insa societatea romanesca a ramas cu mentalitatea si cu felul ei de-a functiona in sclavagism, un sclavagism care se bate cap in cap cu era in care unii incearca sa-l mai cultive. Sclavagismul romanesc este unul total, capusele parazitare reusind sa invadeze atat mediul privat cat si cel de stat. In mediul privat producatorul ia banii cei mai putini.
Ca sa supravietuiasca fuge si mai ia si niste credite, transformandu-se astfel si intr-un sclav bancar. Ca sa-si vanda pe urma marfa, trebuie sa gasesca o capusa, numita in termeni damboviteni "om de afaceri," care, dupa ce i-a platit producatorului niste valuta botswanesa, plaseaza marfa la o alta capusa, care, la randul ei, prin intermediul unei a treia sau chiar a patra capuse,pune marfa pe raftul magazinului supermarket. Acesta din urma a putut sa-si deschida portile la randul sau, dupa ce politicul a fost spaguit pana in intestine. Iata cum reuseste un litru de lapte cumparat la 1 leu de la taran sa coste chiar 4. Cu ajutorul "omului de afaceri", care nu face nimic altceva decat sa suga p......ixul si sa cunoasca pe cine trebuiei, daca se poate un politician catarat cat mai sus. Exemplul dat il poti gasi pretutindeni! Si, ia mai incearca tu sa vorbesti acum de piata libera sau concurenta.
In timp ce un producator se imprumuta ca sa-si cumpere un computer, capusa scoate cashul din buzunar si cumpara un Ferari, unul pe care il va conduce pe tavanul castelului in care sta, pentru ca drumuri in Romania pentru asemenea masini nu exista. Aceleasi capuse, pardon oameni de afaceri, nu vor sa-si vanda terenurile achizitionate, doar pentru ca stiau de autostrada, la orice pret! Doar la preturi pe care probabil nici sfantul Petru nu le poate plati.
Aceste lucruri sunt insa considerate corecte in Romania, pentru ca legea sclavagista a fost facuta in asa fel incat sa le permita. Daca ar exista totusi vreun nebun care ar dori sa mai schimbe cate ceva in legislatia arhaica existenta, suntem totusi in seculul 21, el este facut cu oua si cu otet de massmedia "libera". Ia incearca tu, dragu lu mosu, om cinstit ce esti, sa concurezi cu oricare capusa din tara roamneasca "libera", din acest stat profund de "drept" si "democratic"! Eu unul iti garantez ca vei pierde de fiecare data, indiferent de domeniul in care te-ai angaja sa concurezi sau indiferent cat de profesionist ai fi, daca nu esti capusa.
Morala: Intr-o societate in care s-a optat pentru evolutie, schimbarea legilor fabricate acum un secol, de catre capuse pentru capuse, devine imperativa! Asta pentru ca legile amintite au fost concepute atunci cu un singur scop: siguranta si prosperitatea acestor gandaci foarte daunatori oricarei societati. Schimbarea de care vorbesc este imperativa chiar in cazul in care ar duce la "gauroaie" in buzunarele gandaceilor. Asta ar trebui sa fie de fapt rezultatul precum si scopul final al actiunii. O capusa cu buzunarele goale, va fi extirpata pana la urma din lipsa hranei; banul public pe care il sugea si il suge inca in fiecare zi parazitand.
Pentru cei care ar avea tentatia sa ma injure pentru acest articol, capusele cele mai grasute cu siguranta, declar urmatoarele: Nu am nici un venit si nici un interes personal in Romania, in afara de dobanda bancara si eventualele castiguri facute pe piata valutara, venituri pentru care platesc in fiecare luna, fara nici o intarziere, taxele stipulate de stat.. Pentru ceea ce am cumparat sub forma de investitie acum cca.10 ani, atunci cand nu eram in tara, cat si pentru masina pe care o detin, inmatriculata acum in Romania, platesc tot taxe romanesti in momentul de fata. Valabilitatea si autenticitatea celor declarate pot fi controlate oricand de catre autoritatile de rigoare. Banii folositi pentru investitiile facute in perioada amintita, provin si ei pana la ultima centima din bani facuti din munca si sudoare cinstita! Munca bazata pe profesionalism, unul cerut de angajator, particular sau de stat, fiecarui indivd activ in tarile tarile in care am lucrat eu.
Ceea ce am scris nu are de a face asadar cu mine ci cu tara asta a tuturor, o tara in care totusi nu toti indivizii sunt capuse. Opiniile expuse imi aprtin exclusiv si sunt sigur ca se bat cap in cap cu parerile parazitilor.
Aplicand parerile lor am ajuns din pacte acolo unde suntem azi. Oare nu ar fi cazul, tinand cont de experientele avute, sa mai incercam de acum incolo si altceva? Un dram de evolutie sociala si mentala, un exercitiu prin care am putea transforma capusele in furnici.
Ps. Am uitat! Nu-ti fa iluzii! Cei care concep sau chiar si cei care accepta tacit legi sclavagiste nu le vor desfinta niciodata de buna voie . Iata de ce idealul suprem al oricarui ceatatean al acestei tari ar trebui sa fie schimbarea si nicidecum rotarea acelorasi cadre.