Cu capul pus sub ghilotina domnul Ponta ne prezinta cele mai importante 15 puncte din programul sau politic de guvernare. Cum arata oare cele care nu sunt importnate? Hai sa le analizam pe cele 15!
1. CAS redus la angajator pentru crearea de locuri de muncă
CAS nu creaza locuri de munca nici redus la zero, cererea din piata da. Pana nu exista o cerere in crestere pentru produsele pe care le face o firna sau alta, domnul Ponta poate reduce CAS-ul si la minus. Pentru ca nimeni nu-si va perclita firma, lovita si asa de criza ( cauza reala a lipsei de angajari). Pentru niste banuti gauriti pe care ii va oferi un CAS redus de USL.
2. Tratatul de guvernanţă bugetară şi fiscală, adoptat prin dezbateri şi dialog
Depinde ce fel dialog! Avem oare si alta forma decat cea cunoscuta pana acum in politica? Te intreb ce sa fac, ca sa fac cum vreau eu pana la urma. Dar hai totusi sa fim pozitivi si sa aceptam o idee buna. Dialog despre ce?
3. Sprijin pentru Schenghen şi MCV, tot prin dialog, pentru ca sistemul de justiţie să fie eficient, iar rolul României în UE să fie promovat.
Care Shengen si care UE? Cele in destramare?
4. Lupta împotriva corupţiei - Trebuie respectate rapoartele Curţii de Conturi. ANAF şi ANRMAP trebuie depolitizate şi controlate. Iar legea achiziţiilor publice trebuie transformată pe model european.
Impotriva coruptiei nu se lupta, pentru ca risti sa pierzi lupta asa cum s-a intamplat timp de 20 de ani. Coruptia se desfinteaza si punct. Chiar foarte simplu. Prin pedepsirea severa a celor corupti.
5. Depolitizarea structurilor deconcentrate! De la secretar de stat în jos, fiecare post trebuie ocupat doar prin concurs.
Oho ho ce idee buna! Dar am mai auzit asta parca si la PDL, precum si la PSD si PNL in mandatele anterioare. Cam resuflata treaba nu ti se pare? Daca tinem cont de rezultatele obtinute.
6. Restituirea salariilor şi pensiilor, deficit de 3% cerut de FMI, lege a responsabilităţii fiscale şi strategie pentru atragerea de fonduri europene prin minister specializat.
Daca vei vrea sa reusesti sa ti deficitul la 3%, domnule prim ministru, dupa alegerile din toamna vei cere re- restituirea, catre guvern de aceast data, a acelorasi pensii si salarii de care vorbesti. De ce dupa alegeri? Hai ca va las pe voi sa ghiciti.
7. Fondul de rezervă al premierului nu mai trebuie folosit pentru finanţare de la buget pentru campania locală a baronilor PDL.
Sunt absolut sigur ca aceasta afirmatie se va implini. Ma tem insa ca fondul cu pricina s-ar putea duce spre o alta camarila si la alti baroni, cei din USL. Pentru ca asta a facut si pana acuma. Se ducea unde era trimis.
8. "Băieţii deştepţi" din energie trebuie să plătească; în plus, avem nevoie de o strategie energetică pe termen mediu şi lung.
Au platit si pana acum acesti baieti destepti! Problema este ca au platit foarte putin si au furat foarte mult, chiar prin strategii pe termen lung. 20 de ani mi se par destui! Sau nu?
9. Proiectul Roşia Montana - trebuie să fim atenţi la 3 aspecte - respect pentru mediu, interes şi beneficii naţionale, precum şi atenţie la corupţia politică.
Cele trei aspecte sunt: 1) Sa fim foarte atenti, inclusiv la coruptia politica 2) Sa nu ne pripim 3) Sa dam Rosia Montana firmei din Canada, dar tot cu multa atentie. Pentru ca asta se va intampla daca oamenii nu vor iesi in strada cu lopetile in mana.
10. TVA redus la produsele agricole, ca soluţie de susţinere a producătorilor interni, alături de creditare şi subvenţionare.
TVA redus la alimente a fost incercat in SUEDIA. Efectul a fost zero. In rest subventionarile si creditarile ne-au adus in situatia in care suntem, mai ales cele in care statul si-a bagat coada. Oricum, de unde bani pentru subventii si credite? De la domnul Dan?
11. Venituri suplimentare la buget, inclusiv prin taxa pe marile averi, taxa pe tranzacţii financiare şi impozit pe proprietăţile suplimentare la nivel european. De asemenea, avem nevoie de redevenţe mărite la resursele naturale concesionate.
Iata o idee cu care sunt perfect de acord atunci cand este vorba de taxarea marilor averi. Tranzactiile finaciare poti insa sa le pupi sub coada, pentru ca vor fi facute fara taxe altundeva. Ba uite ca mi-a venit si o idee anapoda, ca de obicei. Nu s-ar ingrosa oare bugetul mult mai mult daca va-ti apuca sa confiscati tot ce sa- furat? Averile ilicite. Un lucru foarte usor de dovedit, cu doar putina bunavointa, si cu ajutorul justitiei de tip Shengen pe care vreti s-o faceti.
12. Creşterea salariului minim la 850 de lei - aceasta înseamnă venituri suplimentare la bugetul asigurărilor; de asemenea, avem nevoie de modificare a Codului Muncii.
Cresterea salariului minim este o idee buna! Modificarea codului muncii ar trebui insa prezentata in detaliu. Asta ca sa se vada ca nu vreti sa introduceti ziua de munca de 25 de ore. De exemplu.
13. Strategie pentru companiile de stat - spunem NU privatizărilor făcute pe preţuri mici şi mari comisioane - susţinem ideea de MANAGEMENT PRIVAT - vrem folosirea banilor din vânzări pentru pachete de acţiuni la retehnologizare sau pentru crearea unui Fond social special (Norvegia).
Minunat! Numai ca Norvegia nu s-a ocupat de cuvantari pline de nu-uri ci a spus da fondului social. Este adevarat ca Norvegienii au avut si resurse, dar si ca nu fura nimic din cele pe care care le are. Va asigur ca nu-ul vostru nu va schimba mentalitatea de hot a ramanului de pe o zi pe alta. Pedeapsa severa a coruptiei da. Despre asta nu spuneti insa nimic, pentru ca ati anuntat de fapt ca sunteti inca in faza de lupta.
14. Universitatea de Medicină şi Farmacie TG MURES - UDMR supralicitează şi a primit destul. Există autonomie universitară reală şi trebuie respectată. De asemenea, avem nevoie de o strategie de integrare a romilor.
In ceea ce priveste UMF afiramatia este corecta. UDMR nu a vrut de fapt nimic in plus pentru studentii maghiari, ci doar niste posturi in plus pentru clientela sa. Studiile se pot face si azi in limba maghiara. Asta neinsemnand totusi ca maghiarii "au primit destul". Vor mai primi cat doresc chiar de la mincinosii din USL, atunci cand ei vor avea nevoie de voturile lui Kelemen. Cu tiganii lucrurile se complica putin. Si eu as avea nevoie de niste aripi ca sa pot zbura nestingherit. Crezi ca le pot dobandii undeva domnule Ponta? Numai un lucru sa nu-mi spui! Ca va trebui sa lupt pentru ele.
15. Lege electorală susţinută de partide - vrem un model uninominal pur - vrem combaterea traseismului politic - vrem reglementare mai clară a finanţării partidelor politice - şi vrem pregătirea, după alegeri, a modificării Constituţiei.
Asta vreau si eu! Dar vad ca deocamdata sunteti in faza in care primiti traseisti cu bratele deschise. Tovarasi cititori ai blogului! Nu vi se pare afirmatia domnului Ponta o minciuna si mai gogonata decat cele pe care ne-am obisnuit sa le auzim de la domnul Basescu? Tinand cont si de declaratiile de mandrie facute pentru evadati nu de mult de catre domnul Antonescu. Nu asta preziceam eu ca se va intampla? Cine dracu i-a oprit pe astia sa modifice constitutia pana acum? Basescu ii indemna intr-una s-o faca.
In ceea ce priveste traseismul poate domnul Ponta nu ne-a spus totul. Poate sloganul suna cam asa: Jos traseismul sus
colegialismul!
Pentru ca din colegialism s-a lepadat domnul Ontan de PDL ca de
Satana. Stiti cumva din ce cauza pleaca Boc la Cluj?
Din intuitie! Vreti sa stiti ce-mi spune mie intuitia dupa ce am parcurs progamul magistral al USL?
Chiar daca nu vreti sa stiti eu va spun, pentru ca imi place dialogul, mai ales ca va fi tot mai la moda cu noul guvern. Intuitia imi spune ca doamna UDREA a rostit pentru prima data un adevar de cand o stiu eu in politica:
In sapte luni oamenii ne vor regreta! Eu as mai adauga la cele 7 luni inca 5 sau 6.
Paradoxal va regreta si USL ca s-a inghesiut spre ghilotina. Solidaritea este insa solidaritate tovarasi. Daca Europa vrea sa se sinucida asa cum spune
Stiglitz, noi USL-istii, acum mai colegiali ca niciodata, ne vom sinucide o data cu ea. Fara domnul Ontan, Frunza si altii ca ei, desigur, oameni care se leapada de suicid ca de Satana.
Hai votati mai flacai, hai, hai, hai. Aveti de ales intre laturi, troaca in care au fost aruncate, si hamesitii din jurul ei. Hai grabiti-va! Mai ales voi carora nu va pasa de defintii. Putand sa numiti astfel foarte usor troaca de porci, latura din ea, si pe porcii care o inconjoara, politica.