Citeste aceasta transcriere care a fost facuta public de catre Fed, dupa 5 ani, conform obiceiului. Care ne arata cata economie pricep oamenii cu salarii si bonusuri duse pana in cer. Sunt sigur ca un google translate va rezolva si eventualele probleme pe care le-ar putea ridica limba engleza pentru unii, chiar daca traducerile facute in acest gen lasa de dorit.
Oricum, actul publicat va lamuri chiar si pe cel cu o uncie de creier in cap, si pe cei pe care eu nu am reusit sa-i conving, despre un lucru; Cei de la FED, deci nu numai Barbosonanke, habar nu au pe ce lume traiesc. Si atunci! Nu sunt oare tocmai acesti oameni cei mai competenti pentru a salva lumea?
Pe care au cotonogit-o tocmai ei, printr-o ignoranta si un habarnism dus pana la basism? Daca mai exista cineva care va continua sa creada ca ceea ce a spus Bernanke, Draghi, Abe, Barosso sau centrala Junkers etc. are vreo importanta, acel cineva nu poate fi decat un pupinbasist securist imputit. De cand am inceput sa respir adinc nu mai pot vorbi decat asa cum m-a invat Costel.
Ps. Vezi nu fi basist! Articolul are doua pagini. Fa click pe nr 2 cand vrei sa parasesti prima pagina.
Ps. Vezi nu fi basist! Articolul are doua pagini. Fa click pe nr 2 cand vrei sa parasesti prima pagina.
6 comentarii:
Despre fed am comentat recent pe blogul lui florin citu.
Asta e tot ce mai poate face Fed-ul… sa măcăne. Răţuştele hiperinflaţioniste se aliniază pe lac, totul decurge conform planului… până apare… blacky swani.
Daniel, alias Lucian Croitoru, NGDP zealot, ne-a tradus măreţele planuri bernankiene care-s similare cu cele ale lui grinspanac atât doar că odată ambalat motorul economic, căruţa globală va fi lăsată să ruleze fără limită de viteză, fără ca cineva să ştie încotro se îndreaptă… şi e aproape sigur… pe arătură.
Dar astea-s doar planurile unor modelatori, nu covrigari, ci monetari, care au pierdut dintre ipoteze pe cea mai importantă… bunul simţ.
P.S. Căruţa se va face praf în timpul ambalării.
sursa
Daniel e... chiar nesimțitul care ne făcea... primitivi. :)
Bun... din 2010 sunt convins că marii ieconomiști ai planetei sunt niște prostovani de le curge din gură, dar, dacă citești comentariul meu, poți remarca faptul că nu amestec lucrurile.
De asemenea, când vorbesc de prietenii lui isărescu, obișnuiesc să mă refer la proștii comuniști din BNR.
Cred că "securistii" se potrivește cu sistemul băsist, iar "pupinbăsistii" cu cei care inghit ce le livreaza propaganda basista.
Keep it simple!
Mi se pare fortata asocierea dintre seful FED si ceilalti sefi de banci centrale.Chiar daca politicile monetare au un numitor comun intr-o anumita perioada, si anume masurile neconventionale. Totusi sistemul bancar si economia au lucruri complet diferite.
Fac o mica paranteza masura neconventionala de politica monetara consta in inlocuirea unor active putin lichide si implicit devalorizate cu alte active, adica cash. Spre linistea atotcunascatorului fara indoieli care comenteaza primul pe acest blog, inflatia nu apare la comanda asa cum si-ar dori unii, inclusiv dintre guvernatorii de banci centrale care au altceva in fisa postului sau a datornicilor coplesiti de datorii (nu, nu e vorba de nea Vasile cu imprumut la aprozarul financiar din colt cu nume nemtesc sau grecesc, el se afla pe ultima pozitie). Cine rasfoieste bilantul unei banci centrale, ca deh are si institutia aia asa ceva ca orice societate comerciala o sa gaseasca o pozitie unde banii care baltesc in sistem datorita situatiei din economie (apetit scazut la risc, probleme la creditori etc, etc)se parcheaza la banca centrala la dobanzi chiar real negative. Spre exemplu cele peste 1600 miliarde de dolari sunt parcate la o dobanda negativa de 0.11%. Ei bine acesti bani permit Fedului ca despre el vreau sa vorbesc interventiile neortodoxe cum le spun unii.Intrebarea care o sa fie pusa e ce vor face cand bancile o sa constate ca economia se misca si e mai sigura iar creditarea reincepe sa duduie? Sa vedem. Oricum Costel stie asa ca o sa ne spuna cat de curand.
Deosebirea dintre politica Fedului si a celorlalte 2 banci centrale BOE si BCE e in sistem. Bancile americane au un multiplu al datoriilor mult mai bun decat al suratelor sistemice europene si japoneze. E u lucru capital as spune, in plus agregatul monetar M1 arata ca politicile monetare sunt bine tolerate de economie, 15% la americani, peste 30% la japonezi si ... 53% din PIB la europeni. Asa ca asocierea nu este corecta.
Un singur lucru as mai spune, da dobanzile nu pot fi influentate de bancile centrale. Sunt jucatori importanti, dar scaderea la 1.4% (minimul din vara un double bottom, primul minim in martie 2009) a titlurilor americane la 10 ani nu este datorita dobanzii de politica monetara de 0.25%, ci mai degraba a sistemului unde viteza de circulatie si multiplicatorul monetar spun mai repede despre ce boala sufera economia.
Asa ca draga comentatorule priceput la toate care iti exprimi ideile incrucisat cu abscisa doar doar sa pari interesant lucrurile stau un pic diferit, dar bineinteles tu care le stii pe toate ca probabil la viata ta ai fost ori un prapadit de securist rejectat de sistem, ori un ziarist care crezi ca le sti pe toate, dar de fapt nu sti nimic o sa ne spui ca toti e prosti si basisti si noroc cu unii care e pe persoana fizica veniti sa ne lumineze si sa traim mai bine.
O scurta precizare, daca tot s-a vorbit de Abe atunci e BOJ si nu BOE unde e alt Ben.
horea , indiferent de declaratiile oficiale sau neoficiale ale fed-ului , pana in prezent , psihoza asta hiperinfaltionista a avut efectul pozitiv scontat in sensul ca economia americana ( mondiala ) incepe sa miste ... nu stiu in ce masura mai esti acum atat de convins de teoria deflationista dura in care bancile pica pe capete si ne retragem la tara sa traim din ce cultivam si crestem prin curte !!!
Stefan, inainte sa fii asa de intepat cu privire la ignoranta sau autosuficienta unora, invata sa scrii corect. Altfel te faci de cacat, aratand paiul din ochiul celuilalt in timp ce te-ai intepat cu barna in cur.
Radu
Anonim, e vorba de bunul simt care lipseste atunci cand comenteaza postarile lui Horea sau a celor care scriu la rubrica de comentarii.
Comentariul meu este lung si este scris intr-o casuta, dar asta nu este o scuza. Data viitoare o sa fiu atent si o sa corectez textul inainte de a-l trimite. Imi cer scuze pentru deranjul cauzat.
Trimiteți un comentariu