Nastase:"Cine a avut de castigat din tot ce mi s-a intamplat mie sau familiei mele in ultimii ani?
Raspund fara sa clipesc: TU! TU! TU! Daca am fi avut justitie castiga si ea ceva. Numai ca atunci stateai cel putin 20 de ani la racoare. Pus acolo de foarte mult timp. Fara internet si fara permisiunea de a da lectii de morala celora care trebuiau sa te supravegheze. Dar pentru ca nu avem nici popor nici justitie, acum ca ai fost inchis, si nu in ultimul rand pentru ca le-ai spus imbecililor ca ti-ai tras un glont in gat care ti-a iesit pe umar, ai putea ajunge presedinte. Sansele pe care le aveai fara parnaie si fara actul eroic dejucat la 1mm de carotida erau destul de mici. Dupa parnaie si dupa ce ai devenit erou national ele au crescut insa vertiginos. Si tine cont! Afirmatia pe care am facut-o nu este din pacate o gluma. Poporul pe care l-ai condus din postura de premier este.
Fostul premier Adrian Năstase a declarat, sâmbătă seară, că în PSD
există o "anumită presiune" pentru desemnarea unui candidat propriu la
alegerile prezidenţiale, precizând că în acest caz PNL ar putea obţine
poziţia de premier.
Traduc mai intai "anumita presiune" din parnaieza erouniana in valaha: Presiune care sparge timpanele la balene. Ca o consecinta, PNL ar putea obtine una sau alta, dar nu va obtine nimic. Pentru ca mai smecher decat voi astia din PSD si Basescu popularul nu-i nimeni. Si scroafa ar putea naste girafe, daca ar fi girafa, dar nu-i. O idee ar putea fi preluarea asa numitului PNL ce catre Traienuc. Un lucru nu chiar imposibil in tara tuturor posibilitatilor. Locuita de foarte multi imbecili care incearca si ei din rasputeri sa faca pe smecherii. Dand totusi aproape de fiecare data cu bata in balta. Pentru ca o societate bazata pe smecherii nu va putea face altceva decat sa se scufunde la un moment dat.
Pentru ca, pur si simplu, in cazul in care te-ai decis sa torni ulei in masina este foarte important sa-l torni in motor, si nu in rezervorul de benzina. Reguli toarasi, reguli! Pornesc de la premiza unei masini care nu merge cu amestec, asa cum mergea Trabantul, de exemplu. La fel de important pentru functionarea optima a motorului este sa torni o cantitate suficienta de ulei. Pentru ca, daca furi mai mult de jumatate din necesar vei avea probleme. Exact problemele pe care le are Romania. L-am auzit pe Isarescu la radio! Asigurandu-i pe romani ca avem aur destul. Mai mult ca oricand, si prin asta o acoperire a leului intr-un procent de 60%.
SPIEGEL ONLINE: The president of the EU commission, José Manuel Barroso, said this week that austerity in Europe had reached its limit. The political and social acceptance is not there any longer. Is it time to relax the efforts?
Grybauskaite: There
is not one rule you can apply to every state. In the Baltic states,
after 2009 we had to implement very radical austerity measures. In Lithuania,
we consolidated 12 percent of GDP in two years. We cut public salaries
by 20 percent and pensions by 10 percent. Our adjustment was a lot
deeper than what we see now in Southern Europe. And we saw growth return
after 2 years.
SPIEGEL ONLINE: So Barroso is wrong?
Grybauskaite: Some
countries need extra stimulus in specific areas. Something has to be
done against high youth unemployment in Greece and Spain, for example.
But in the end, there is no way around it: The debt levels have to come
down.
SPIEGEL ONLINE: You say that reducing public debt is mainly about political will. Where do you see this will lacking in Europe?
Grybauskaite: I won't name countries, but reforms could be quicker in many parts. There are different mentalities and different ideas about political responsibility in the North and the South.
Da toarasi! mentalitate foarte difereita intre tarile din nord si restul Europei, de unde si diferenta nivelului de trai. Observa! Lituania a facut conform presedintelui intervievat cam ce a facut si guvernul Boc. De unde atunci diferenta rezultatului? De ce nu are si Romania cifre asemanatoare? Vezi graficul care urmeaza.
Nu stiu exact ce vroia sa spuna guvernatorul, pentru ca nu prea inteleg nici relevanta cifrelor. Dar, sunt absolut convins ca stirea i-a facut pe multi romani sa sara din pantaloni de bucurie. Ne destainuie oare Strugurel cumparari masive de aur? Pentru ca va amintiti probabil de cumpararile intense pe care le-au facut bancile centrale pe la nivele de 1800 de dolari, acum cativa ani, inainte ca metalul pretios sa intre in plonjon. Cumparari care au fost afisate de fundamentalisti pe primele pagini ale mas-media. Acum, aceleasi banci centrale s-au apucat de cumparat actiuni. Cumpara oare si Mugurel? Sau va ramane doar la struguri si aur. Pentru ca este unul dintre cei mai buni sefi de banca centrala din lume. Orice ar face este bine facut. Pentru ca 90% dintre romani au o incredere oarba in BNR conform ultimelor sondaje. Deci aur avem destul, lemne mai putine.
Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, în perioada 1990-2011
au fost puse la pământ peste 366.000 de hectare din pădurile României,
de pe care au fost tăiate ilegal peste 80 de milioane de metri cubi de
copaci. De departe, judeţele ”campioane” la defrişări ilegale sunt
Harghita şi Covasna, unde pădurile au fost rase, pur şi simplu, de pe
zeci de mii de hectare, de o veritabilă mafie a lemnului, patronată şi
protejată, susţin localnicii, de câţiva cunoscuţi lideri UDMR, ajunşi
rapid multimilionari în dolari şi apoi în euro. Valoarea pagubelor produse economiei naţionale depăşeşte 5 miliarde de
euro, după cum declara recent ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi
Piscicultură, Lucia Varga.
Inbucurator faptul ca localnicii incep sa-si numeasca reprezentantii pe nume. Mafie! Care a fost doar la un pas de-a intra si in guvernul Ponta. Pentru ca in casa nostra etnia nu mai are relevanta decat la televizor. Incearca sa afli cum stau lucrurile cu padurile din Lituania! Asta pentru ca sa poti compara.
Printul Willem noul monarh al Olandei: a mai spus că nu este în mod special ataşat de titlul de "majestate",
spre deosebire de mama sa. "Oamenii îmi pot spune cum vor, pentru a se
simţi relaxaţi", a declarat el, afirmând că doreşte să fie un monarh de
secol XXI, care să împace tradiţia cu modernitatea.
In timp ce monarhul devine tot mai putin monarh in Europa anului 2013, in tara primitiva Romania zdrentele societatii devin mai monarhi ca oricand.