Orice stat din zilele noastre, chiar si cel primitiv din Romania, are venituri si cheltuieli. Cand statul cheltuieste mai mult decat castiga el are doar doua posibilitati. Falimentul sau imprumutul. Cand imprumuturile repetate ajung la cote alarmante la care sunt percepute ca fiind imposibile de platit, statului ii ramane o singura varianta: falimentul.
Care este oare cel mai important factor destabilizator al oricarei economii? Unul care paveaza drumul spre faliment al oricarei societati. Raspunsul la aceasta intrebare este unul foarte scurt: Transformarea economiei de piata in economie de paiate. O economie bazata pe coruptie, furt, minciuna, si nepotism.
Aceasta stare de fapte infecteaza si mentalitatea celor multi, o mentalitate care va fi dusa mai apoi spre micile intreprinderi, care sunt de fapt inima unei economii sanatoase.
Iti aduci aminte de Patronache din articolul "rolul bancilor centrale"? Eu da! Si imi permit sa-l plasez de data asta intr-un mediu economic infloritor. Dar ii pun pe gat angajati, paiate mincinoase care fura. Firma pe care o conduce face profit de 200% pe luna. O cifra imposibila pentru orice firma normala, dar nu si pentru firma lui Patronache. Asta pentru ca doresc ca exemplul sa fie cat mai cuncludent.
Cele 20 de paiate pe care le-a angajat se apuca de "lucru" si fura fiecare cate 11% din profit. Povestind mai apoi povesti conspirationiste, atunci cand Patronache ii ia de urechi, dupa ce a vazut ca profitul pe care l-a calculat este de fapt o pierdere. Ce crezi ca se va intampla cu firma bietului om in viitorul imediat apropiat? In cazul in care va continua sa lucreze cu oameni care sunt adeptii economiei de paiate.
Daca ai ghicit, ai inteles cu siguranta si felul in care modelul folosit pana acum de multe tari, le-a dus pe acestea in starea in care se afla. Cineva comenta o data ca nu merita sa fi cinstit. Adevarat! Pentru cei care nu inteleg ca minciuna, coruptia, furtul si nepotismul, te lasa pana la urma si pe tine hot in curul gol. Chiar si in cazul in care te credeai cel mai smecher om de pe pamant, asa cum se crede romanul.
Slovenia "will not need a bail-out this year" as it has time to raise money
from the financial markets, insisted the country's economic leader on
Monday, dismissing fears the economy is teetering on the brink of collapse
as its banks struggle with a mounting pile of bad debt.
Cu alte cuvinte Slovenia nu este Cipru! Ai mai auzit asta undeva, vreodata?
“The
Federal Reserve's bond-buying program is not a "beggar-thy-neighbor"
policy designed to spark a devaluation of the dollar to spark the U.S.
exports at the expense of other countries, said Fed Chairman Ben
Bernanke on Monday. Ai auzit vreodata o minciuna mai gogonata?
Rather, the Fed's policy is an
"enrich-thy-neighbor" action because strong growth in the U.S. would
spillover to trading partners, Bernanke said in a speech to a conference
at the London School of Economics.
Dupa ce ai citit ce a spus barbosul uita-te la PMI-ul din Franta, afisat la stanga, sau la cel din Spania si alte tari europene neafisate in aceasta postare. Sau poate Bernanke vorbeste de alti vecini? Coreea de nord?
Here
is an excerpt from his assessment of what the money printing exercise
achieves that is fairly typical for Rosengren's explications:
“The
Fed’s purchases of long-term securities are intended to lower
longer-term interest rates, like rates on home mortgages and auto loans,
in order to promote faster economic growth.
These purchases also encourage households and businesses to shift
somewhat from riskless low-yielding short-term government securities to
investments that bear a sensible degree of risk and have a stronger
economic effect, like corporate bonds and stocks.
Singura afirmatie cu sens din tot ceea ce a fost spus pana acum de catre reprezentantii FED. Institutia incurajeaza asadar riscul, dand astfel ocazia celor neinitiati sa piarda si ceea ce le-a mai ramas. Ce stimul fenomenal pentru o economie bazata pe consum in raport de 70%.
Federal Reserve Bank of Boston staff use two different models to estimate the impact of asset purchases on the economy. One explicitly articulates household and business behaviors and the other is a purely statistical model. Reassuringly, both models give similar results. Our best estimate implies roughly a one-quarter-point decrease in the unemployment rate for a $500 billion asset-purchase program.”
Singura afirmatie cu sens din tot ceea ce a fost spus pana acum de catre reprezentantii FED. Institutia incurajeaza asadar riscul, dand astfel ocazia celor neinitiati sa piarda si ceea ce le-a mai ramas. Ce stimul fenomenal pentru o economie bazata pe consum in raport de 70%.
Federal Reserve Bank of Boston staff use two different models to estimate the impact of asset purchases on the economy. One explicitly articulates household and business behaviors and the other is a purely statistical model. Reassuringly, both models give similar results. Our best estimate implies roughly a one-quarter-point decrease in the unemployment rate for a $500 billion asset-purchase program.”
Model statistic! Ai auzit cu ce lucreaza FED? Un model pe care marele specialist barbos al depresiei din 29 l-a facut probabil fluierand. Intr-o dimineata cand isi ajusta mustata in fata oglinzii. Uite cum arata modelul real!
Cifra u-6! Care nu include totusi pe cei care au renuntat de tot sa mai caute de lucru si care prin aceasta au fost scosi de tot din tabele.
Cifra u-6! Care nu include totusi pe cei care au renuntat de tot sa mai caute de lucru si care prin aceasta au fost scosi de tot din tabele.
8 comentarii:
Horea...Federal Reserve joaca alba-neagra...doar China e financiar suficient de puternica sa le puna botnita la evreii-masoni ai federal reserve si sa declare yenul ca moneda internationala de schimb! deja intre citeva state asiatice nu mai exista convertibilitate prin dolar, ci directa (de ex yen in youan si invers)...adica intre China-Japonia-Korea de Sud...Deci dolarul US a fost eliminat din conversie...Daca se mai introduce si o piata de liber schimb fara taxe in zona asiatica controlata acum de China (si Japonia in pierdere de putere), SUA vor deveni un imperiu doar cu numele, dar va pierde razboiul economic...Deja te apuca risul ca SUA incearca sa-si faca aliat militar Singapore, ca o contrapondere la amenintarea de expansiune a Chinei...Personal m-as bucura ca SUA sa piarda razboiul economic, desi sincer nu ma bucur de succesele comunistilor din China...Traim vremuri interesante in care economia vestica face echilibristica pe sirma...Pacat de banii depusi pt pensii...In Romania ei nu mai valoreaza oricum nimic, desi eu am incercat sa continui sa contribui. Mi s-a spus ca platesc mai mult decit voi lua la pensionare din Romania, adica 100,000 lei vechi/luna daca nu cumva statul va declara faliment pina apuc prima pensie. In Japonia, pensionarii nu primesc pensie in primii 3 ani de la stat (statul avind bugetul pt pensii redus datorita imbatrinirii populatiei si nr mai redus al contributorilor) asa incit traiesc din propriile economii pina la prima pensie. Nimic nu primesc pt cei 3 ani de asteptare (care 3 ani va creste treptat, pt ca japonezii pensionari traiesc mult). Sistemul de asigurare de sanatate acopera doar 70% din cheltuieli, restul de 30% fiind pus din buzunar de bolnavi...Statul roman n-are timp sa gindeasca constructiv, ci guvernantii jefuiesc cu spor sub deviza: deficitul nostru e doar 30% fata de 70% al germaniei, peste 100% al Italiei, etc...deci mai e loc de jaf si imprumuturi la FMI...rezultatele politicienilor romani se vad in lipsa educatiei, sanatatii, infrastructurii, evaziune, trafic de influenta, etc Am mentionat Japonia stat cu deficit de 200%, dar fara resurse naturale si cu populatie de 100 milioane locuitori, ultrainformatizata si in care politicienii lor au onoare sa-si dea demisia cind sunt prinsi cu delicte infinit mai mici ca ale politicienilor romani sau daca activitatea lor n-a fost performanta...Ponta=un dobitoc ajuns prim-ministru
Horea...ce e trist e ca Romania cu oameni competenti ar fi putut ajunge departe prin avantajele naturale pe care le are, un fel de Elvetie a Europei de Est...densitatea de locuitori pe suprafata tarii e mult mai mica decit in cazul japoniei de exemplu...Ce parere ai de Rosia Montana: distrugere pt citeva mii de locuri de munca temporare?
Cu Rosia Montana sunt de acord. Ceea ce spui insa despre dolar si yuan este fictiune.
Un asa numit peg este facut prin decizia tarii care il face, vezi cazul Elvetiei.
El, pegul, nu poate impiedeca asadar schimbul direct intre monezi convertibile.
China a ales pegul la dolar tocmai pentru ca yuanul sa nu se aprecieze. Si prin aceasta sa-si poata mentine puterea de concurenta la exporturi.
Din aceasta cauza a fost acuzata de SUA pentru manipulare de curs.
horea , in opinia ta QE-urile nu sunt bune , austeritatea la fel , totusi , care ar fi solutia dupa tine ca sa iesim din criza asta fara razboi sau alte evenimente de genul asta ...
Horea...sper sa n-ajunga lumea sa re-introduca monede de aur si argint...Oricum pina acum in cam tot ce ai scris ai avut dreptate...:))...de aceea imi place sa te citesc!
Horea...ce parere ai de refuzul SUA de a restitui aurul depozitat de germania in SUA? la fel cum Rusia refuza sa inapoieze aurul Romaniei???...cred pt ca daca SUA inapoiaza aurul Germaniei la pretul enorm de azi, se falimenteaza singura...Daca nu ma insel, ceva aur a inapoiat Germania catre Israel...
"horea , in opinia ta QE-urile nu sunt bune , austeritatea la fel , totusi , care ar fi solutia dupa tine ca sa iesim din criza asta fara razboi sau alte evenimente de genul asta ..."
... falimente la liber si reformarea sistemului cu rezerve fractionare prin implementarea full-reserve banking pentru... 100% risc.
Banks are limited to depository institutions. They are forbidden to speculate or trade in asset markets. In short, they are effectively what they were back during Glass-Steagall; they take deposits and make loans. Deposit insurance is limited to these firms on their deposits -- and only deposits, not money market accounts and not debt issued them -- and exists only as an assurance against government malfeasance.
Investment banks can trade, be involved in in the capital markets or whatever else they wish. However, they are forbidden deposits, government-backed insurance of any form or any sort of public assistance. Again, this is similar to what everyone had to deal with before Glass-Steagall was repealed.
All institutions must mark-to-market every night. We have computers, which are very good at counting things. We must use them.
No loan may be made beyond either the marked-to-market value of the collateral pledged or the firm's own capital. etc.
Practic, banditilor din sistemul mafiot financiar-bancar nu li se va mai permite sa fure populatiile.
Nu este necesar sa te raportezi la aur sau spanac, ci doar sa nu dai credite pe 45 de ani din depozite atrase la 6 luni pentru achizitionarea unor ghetouri lugubre supraevaluate sau sa acorzi credite in baza pensiilor intrate in contul curent vineri la pranz si cheltuite luni seara, dupa care sa te ghiftuiesti cu bonusuri in faza incipienta a returnarii... creditelor.
Daca vrei sa faci "banking" pui banii tai (actionarilor) pe masa... investesti in ceea ce crezi tu ca-ti aduce... bonusuri si... succes. Orice altceva e JAPCA!
Anonim, ai primit un raspuns absolut corect de la costel. Unul pe care il gasesti si in postari mai vechi de ale mele.
Vreau doar sa mai adaug un lucru la raspunsul lui.
Acum este prea tarziu sa mai faci ceva. Exista derivate in valoare de un qadrilion in circulatie, am vorbit si despre ele intr-o postare mai veche.
Matematicienii secolului au calculat pana au redus valoarea lor la 700 de trilioane, o suma cu totul suficienta sa rastoarne lumea cu bernanci cu tot.
Nastratin, eu am auzit ca Germania si-a repatriat aurul. Despre aurul romanesc nu cunosc detalii asa ca ma abtin de la comentarii.
Privind monedele de aur si argint eu nu am spus niciodata nimic. Dar, am spus ca dupa ce totul va cadea in bucati, exista o probabilitate prin care valutele tiparite sa fie legate din nou de un metal pretios.
Nici macar asta nu trebui sa fie un criteriu, in cazul in care bancile centrale se vor desfinta, si, prin asta, imprumutul fractional va fi abolit.
Trimiteți un comentariu