La o zi dupa ce Spania a anuntat cresterea ratei somajului la un
nivel record, de 27,2 la suta, in primul trimestru din 2013, guvernul a
anuntat reducerea estimarilor de crestere economica pentru acest an, tara urmand a se adanci si mai tare in recesiune.
Premiul Nobel pentru economistii care au scos cu atata maiestrie Europa din recesiune. Pentru ca, conform adevarului incontestabil, Spania a fost si este in depresiune, ca si alte tari europenene de fapt. Un lucru pe care eu l-am repetat pe acest blog nu odata. Cifrele somajului spaniol vorbesc de la sine. Ca si cele din Grecia si din Portugalia. Si in curand cele din Franta si Italia.
"Am sentimentul, ca preşedinte, că mi-am făcut datoria pe 6 mai 2010.
Fără aceste măsuri românii ar fi trăit mult mai rău.
Minciuna grosolana tovarese presedinte! Cu bani mai multi nu poti trai mai rau. Mai ales nu intr-un mediu deflationist si mai ales nu intr-o economie bazata pe consum. Problema care se punea atunci era legata de provenienta paralelor. De la hoti nu puteai lua, pentru ca se suparau, si mafioti suparati nu-i bine sa ai in jurul tau. Au mai ramas banii votacului, papusile sclerozate pe care le poti purta pe sarma fara nicio explicatie. Mai ales daca cunosti si aplici reteta tovarasei Olanescu. Masurile guvernului Boc au fost necesare si in opinia mea, numai ca au fost aplicate exact acolo unde nu trebuie. Lovind cel mai tare in nenorociti, si aproape deloc in tovarasii de tip Florin Costiniu si alti hoti de teapa lui. Daca se aplicau acolo unde trebuie izbucnea o batalie intre clanuri ca pe vremea lui Al Capone. Pentru ca avarul nu vrea sa dea nimic din ceea ce are, el fiind obisnuit sa ia. Chiar si atunci cand si-a facut toata averea din furt. Si atunci mai ramane cine? Boul care da si bani si merge si la vot.
Astăzi probabil
România ar fi fost în stradă cum sunt cetăţenii din Grecia, din Spania. "Poesti toarase Basesu"! Romanii nu ar fi fost in strada nici daca te cacai in gura lor. Pentru ca nu le sta in fire. Daca ies, totusi, ies doar cateva sute. Pentru ca la cei mai multi in fire le sta smecheria, o metoda prin care incearca sa-si scoata chiar si cacatul de politician din gura.
Am tot respectul faţă de efortul pe care l-au făcut românii. Pot fi
mândri. Respect fata de efortul pe care l-au facut romanii? Singurul efort facut de romani pe care l-am vazut eu a fost efortul facut degeaba atunci cand s-au dus la vot sa te demita. Ca si efortul pe care l-au facut, tot degeaba, votand pentru 300 de parlamentari. Pentru ca dobitoci cum sunt inghit toate galustile servite de catre asa numitii politicieni. La ultimul referendum servite de catre asa numitii adversari ai tai. Mi se pare interesant, dar si normal pentru nivelul oamenilor din pestera, faptul ca le multumesti pentru ura pe care ti-au nutrit-o. Se pare ca iti cunosti foarte bine poporul sclerozat. O multumire ca asta ajunge pentru ca sa mai poti adauga cateva procente bune la cele 25 pe care le ai deja. Si, pana la urma, ele sunt de fapt singurele lucruri care conteaza.
M-au durut înjurăturile şi fluierăturile, dar sunt liniştit.
Nava e pusă la cheu", a spus Băsescu, mulţumind guvernelor Boc,
Ungureanu, Ponta. Sa nu te apuce lacrimile? Dupa laude vine si o mica dojana parinteasca, conform tehnicii predate de tovarasa Olanescu. Pentru ca votacul sa poata avea si cateva nopti nedormite scufundat in remuscari. Fata de omul care a salvat tara. Pentru ca asta vrea sa ne spuna tovarasul presedinte marinar cu expresia "nava e pusa la cheu". Fi pragatit de scufundarea ei aproape de mal! Nota subsemnatului.
Totodată, şeful statului a propus, de la Cotroceni, încheierea unui nou
acord cu FMI şi Comisia Europeană, de data aceasta "nu pentru bani, ci
pentru accelerarea procesului de convergenţă". Acord cu FMI, dar nu pentru bani? Ia fa tu Traiane o excursie cu Dragnea, Nastase si Antonescu pana in Teleorman si explica-le lor ceea ce incerci sa le explici"tutlor"de la Cotroceni.
Sper că Guvernul va rămâne pe linia din 2012 de guvernare responsabilă
şi nu va face risipă", a mai spus preşedintele, lansându-se într-o
predicţie optimistă: "peste 2% creştere economică anul acesta".
Risipa de unde si din ce? Daca guvernul va face ceea ce se pregatesc sa faca si americanii, vezi mai jos, PIB-ul de pe hartie ar putea fi chiar si de 10%. Sau de ce nu de 100%. In realitate, nava pe care ai parcat-o la cheu incepe deja sa prinda apa.
Risipa de unde si din ce? Daca guvernul va face ceea ce se pregatesc sa faca si americanii, vezi mai jos, PIB-ul de pe hartie ar putea fi chiar si de 10%. Sau de ce nu de 100%. In realitate, nava pe care ai parcat-o la cheu incepe deja sa prinda apa.
In a survey of 60 central bankers this month by Central Banking Publications and Royal Bank of Scotland Group Plc, 23 percent said they own shares or plan to buy them.
In timp ce increderea in bancile centrale pare a fi neclitinta, pretutindeni, reprezentantii acestora au inceput sa cumpere actiuni. Mira-te de ceea ce fac bursele. La un randament egal cu zero, la dobanzi, foarte multe banci centrale au decis sa faca speculatii, cumparand actiuni. Vrei sa te cultivi? Citeste aici. Ca sa vezi un lucru in premiera, nemaiintalnit pana acum. Cum se va sfarsi? Nu stie nimeni exact, dar eu am incercat totusi sa fac o predictie, bazata ca intotdeauna pe logica aia nenorocita pe care o am. Cei care imi citesc pagina o cunosc. Trebui sa iti spun totusi ca am ramas perplex la auzul stirii. Si mai perplex am ramas atunci cand am auzit un expert explicand faptul ca fenomenul este unul foarte normal.
"We
are carrying these major changes all the way back in time – which for
us means to 1929 – so we are essentially rewriting economic history,"
said Mr Moulton. The changes will affect everything from
the measured GDP of different U.S. states to the stability of the
inflation measure targeted by the U.S. Federal Reserve. They will force
economists to revisit policy debates about everything from corporate
profits to the causes of economic growth. We're
capitalizing research and development and also this category referred
to as entertainment, literary and artistic originals, which would be
things like motion picture originals, long-lasting television programs,
books and sound recordings," said Mr Moulton. At
present, R&D counts as a cost of doing business, so the final
output of Apple iPads is included in GDP but the research done to create
them is not. After the change, R&D will count as an investment,
adding a bit more than 2 percent to the measured size of the economy.
Totul pentru stabilitate si crestere! Daca altundeva nu, macar la cifre. Daca nu in realitate, macar pe hartie. Pentru ca, adaugand cat mai multe cheltuieli la GDP, acesta poate fi umflat ca un balon. Chiar daca cheltuielile se vor face pe spatele a noi imprumuturi, si chiar daca ele nu vor produce nici macar un cent plusvaloare. Dar cui ii mai trebuie plusvaloare atunci cand are un Ben, un Draghi, sau un japonez care regleaza chiar si in aceste momente inflatia? Spre deflatie, daca tinem cont de ultimele cifre din tara soarelui rasare. Nici acelora care dau imprumuturi si care incaseaza dobanda dupa ele. Si nici acelora care iau imprumuturi. Nimanui nu pare sa-i mai pese de nimic. Pentru ca, toti sunt convinsi de faptul ca au ajuns in RAI. In raiul pe care l-au amenajat cu atata migala bancile centrale.
8 comentarii:
http://www.altamedicina.com/dr-doru-laza-cancerul-prezentare-video/
horea , in UE un se poate fara austeritate pentru ca n-are cine sa dea banii ... la americani cu imprimanta lui barbache total merge ca pe roate !
deci in europa avem ori austeritate ori faliment !
cu stima sorinelp
principala problema in Europa ca si in Romania este birocratia...asta de fapt impiedica si crearea de locuri de munca...Sistemul din UK si SUA e mult simplificat, birocratia mult redusa, ceea ce permite reducerea coruptiei si usureaza crearea de firme private...Pai in Romania ca sa-ti deschizi o firma si sa obtii permise, ai nevoie sa dai mita la primarie si peste tot...la fel si daca faci profit, ca sa nu mai spun ca esti oricum santajat sa le dai "dreptul"...Asa ca nu e de mirare ca politicienii romani au furat enorm si continua sa fure, dupa cum acelasi lucru dar la cote mai mici se intimpla si in Europa de vest. Daca sistemul n-ar fi atit de corupt in Romania, tinerii ar putea crea afaceri de succes in loc sa plece din tara.
nimic nou pe frontul de vest ! Obama-barbache cuplul anului !
"Wall Street Rallies, S&P Nears Record Amid Italy, Data"
http://www.globalresearch.ca/no-bank-deposits-will-be-spared-from-confiscation/5332743
@nastratin
In Romania, ca peste tot, ca sa-ti deschizi firma trebuie sa completezi corect niste formulare. De fapt, daca ai o educatie precara, pentru 2 lei poti plati o firma de consultanta care se ocupa de tot dosarul.
In Romania chiar exista viata fara mita atat timp cat nu dai in gropi sau daca nu vrei s-o iei pe cai ocolite sau... ilicite.
@AristotelCostel: da, e usor daca esti prieten cu clanurile interlope de la primarii sau politica, asa cum esti tu de pilda...
@nastratin
Pai, ti-am spus, prostia e scumpa.
Uite, eu, de pilda, n-am nicio treaba cu clanurile interlope din primarii sau politica. Cu toate astea nu pot sa afirm ca esti prost crezand asa ceva, insa pentru afirmatia privind deschiderea firmei, eu nu mai am niciun dubiu ca esti un rapanos prost, fara nicio initiativa reala.
Doar măcăni.
Trimiteți un comentariu