Observa ce au realizat 3 trilioane aruncate de Bernanke pe geam. Pe grafic sa vad si datele la care au fost slobozite qe-urile, precum si efectul lor asupra somajului raportat la populatie. Compara mai apoi acest grafic cu cel din postarea precedenta, care reprezinta venitul disponibil al aceleiasi populatii americane.
Incotro ne indreptam? Spre o era in care nici macar smecherul din Ro. nu va mai avea ce sa fure. Din moment ce distrugerea capitalului nu-i poate lovi pe cei ce nu au avut nimic si nu au nimic nici in momentul de fata. Ii va putea lovi doar pe cei cu bani. Asemenea oameni au sarit de pe balcoane cu ocazia depresiunii din 29. Si sunt convins ca vor sari si in cazul uraganului care se intrevede.
De banditii si de smecherii care si-au acaparat averile imense prin furt nu-mi pasa deloc. Ei merita sa-si franga gatul si bunastarea rezultata din facutul a nimic altceva decat calaritul statului. Si merita sa simta pana in maduva oaselor suferinta pe care le-o va provoca lipsa luxului cu care s-au obisnuit. Unul pe care au inceput sa-l priveasca ca ceva normal, o necesitate. Imi pare rau din suflet pentru cei care si-au acaparat posesiunile prin munca cinstita. Indraznesc sa sper totusi ca ei vor suferi mai putin. Din moment ce intreprizatorul, pionierul, gaseste mereu solutii, asa cum le-a gasit si pana acum. In timp ce parazitul, care a trait exclusiv sugand sangele altora, moare incet atunci cand gazda exploatata este pe cale sa-si dea duhul. Statul in acest caz, din moment ce nici un stat falimentar nu-si va mai permite sa gazduiasca paraziti.
Aici ne-a adus fudulia umana a acelor oameni care s-au gandit doar la propria lor bunastare. Uitand complect de o lege nescrisa a colapsului economic. Si anume: Faptul ca el ii loveste cel mai dur pe cei care au. Din moment ce cei care n-au nimic nu prea au ce pierde. Cu toate acestea colapsul economic apare de obicei in societati in care veniturile majoritatii scad, in timp ce somajul creste, mai ales in cazul economiilor in care cresterea PIB-ului a fost bazata exclusiv pe cheltuieli rezultate din consum. Vezi si cazul Romaniei in epoca lui Duduila. 8-9 miliarde de euro veniti in tara anual numai de la emigranti, plusati de imprumuturile luate de imbecili pentru consum. De cele mai multe ori in valutele altor tari. De catre oameni care incurajati de banci au incercat sa se intinda mai mult decat le-a permis patul si plapuma pe care o aveau.
Care a fost rolul lui Tariceanu in acesta ecuatie? Ti-l spun eu din nou, egal cu zero. Din moment ce nici cei care isi trimiteau banii in tara, percum nici cei care au luat credite in prostie, n-au facut acest gest legat de numele unui premier. Orice dobitoc care ar fi fost la putere in acea perioada s-ar fi putut bucura de aceleasi rezultate. Din moment ce PIB-ul unei tari creste proportional cu orice cheltuiala. Pur si simplu pentru ca el este calculat in acest fel. Indiferent daca banii vin din luna sau de la banci. Mai adauga la aceste cheltuieli si pe cele ale statului, ca sa obtii fara nici un efort PIB de 8%. Indiferent daca statul a ales sa-si arunce banii pe proiecte idioate, doar de dragul de-ai sprijni pe elvetieni. Cheltuielile lui au fost consemnate oricum in acelasi PIB. Automat.
Sper sa intelegi acum mai bine situatia creata decat acum cativa ani. Cu toate ca m-am straduit s-o explic nu odata. Am repetat de N ori si faptul ca cel mai bun politician va fi considerat acela care isi va avea mandatul intr-o perioada ca cea a lui Tariceanu si chiar a lui Nastase. Ultimul fiind uns cu titlulu de cel mai bun premier, chiar si dupa jafuri repetate. Asta pentru ca jafurile nu lasa urme imediate decat in perioade de bejenie. De acum incolo vom culege insa rezultatul a ceea ce au semanat toti cei care s-au perindat la putere. Si, intamplator, intr-o perioada in care suntem condusi de tocmai discipolii eroului national. Corect ar fi totusi daca am avea un guvern format din toti, inclusiv PDL, clan care a sapat si el gropi imense. Pentru ca barda sa nu cada numai pe gatul guvernului Ponta. Care se va afla la fel de intamplator la putere in anii care urmeaza, cum s-a aflat si Tariceanu si Nastase in perioadele lor de "glorie".
Gloria obtinuta din chltuieli rezultate din smecherii si furt are insa picioare scurte ca si minciuna. Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele.
Ps. Cei care si-au inchipuit ca vor putea prospera la infinit, lasand in urma lor someri si salarii in scadere vor fi obligati sa-si reconsidere gandirea, cred eu. Atat de radical incat vor simti chiar junghiuri in stomac.
3 comentarii:
Horia, cred ca subestimezi capacitatea statului de a jecmani. Chiar si cand nu vor mai avea ce impozita vor inventa ei un bir cu care sa ia si pielea de pe amarati, doar sa iti conserve ei privilegiile..... cine a crescut in prostie nu va renunta la sinecuri cu una cu doua atata timp cat mai sunt conducatori peste niste sclavi.
cine are sute de milioane si ramane cu 10 milioane tot supravietuieste. cine se taraie de azi pe maine moare la primul crah.
B,nu subestimez nimic. Numai ca, statul jecmaneste pe cei care ii permit acest lucru. Si cand 80% sunt lipiti pamantului de la ei nu prea mai ai ce jecmani. Rascoalele se vor intetii tocmai din acesta cauza.
Anonim, corect ceea ce spui. Cine ramane cu 10 milioane supravietuieste. Problema este ca vor fi destui de putini.
Din moment ce o depresiune consta in distrugerea averilor, a banilor facuti din nimic care au ajuns doar in anumite buzunare.
Sigur ca, acest fenomen ar trebui sa aiba si victime colaterale asa cum spui. Pe pensionari, in primul rand! Care nu mai pot lucra, si care ar putea ramane chiar fara pensiile pentru care au platit in timp ce au muncit. Pensii furate si ele de catre hoti. Din moment ce lucrurile se leaga intre ele, pentru cei care au ochi sa vada.
Trimiteți un comentariu