Cine esti? Ceea ce spui? Sau ceea ce faci? Uitat-te la filmuletul urmator, poate vei intelege:
Ce a urmat dupa aceasta declaratie stim cu totii. Antonescu a iesit brat la brat cu cel scuipat. Pentru ca a fost asigurat de sprijinul clanului Psd la alegrile prezidentiale.
Acum, dupa ce ai bagat la cap cele expuse in pasajul de mai sus, iti aduc aminte de un comentariu facut de thinkagainro. Care, spunea ca: el va fi primul critic a lui Antonescu, in cazul in care va face greseli din pozitia de presedinte. Asta dupa ce il va vota si il va sprijinii la alegeri. Intrebare! Este o rezolvare sprijinirea si votarea unui om, demonstrat fara pic de caracter, ca pe urma sa te apuci sa-l critici?
Rezolvare pentru unii, cu siguranta. Pentru cei care se vaicaresc intotdeauna ca o duc tot mai rau. In acest caz, Antonescu, a demosntrat de N ori ce fel de om este. Prin ceea ce face, nu prin ceea ce spune. Din moment ce poate spune orisice. 10 lucruri diferite, in aceiasi zi, care se bat toate in cap in cap. Totul pentru ca sa-si atinga scopul. Postul de presedinte. Si atunci! Nu-i mai bine sa cauti pe cineva de la bun inceput? Pe cineva pe care sa nu trebuiasca
sa-l critici. Cel putin nu pentru minciuna si lipsa totala de caracter. Insusiri dezastruoase pentru orice societate.
Intr-o tara normala, un personaj precum Antonescu, ar fi fost sters de pe suprafata pamantului politic de catre alegator. Precum ar fi fost stersi toti cei care isi sapa tara, mintind si furand cu nerusinare. La noi, in schimb, normele impuse de majoritatea imbecilizata, ii dau unui om ca Antonescu cele mai bune sanse la alegerile presidentiale. De ce? Pentru ca este sprijinit de catre clanul celui mai mincinos roman, Ponta. Un fapt care demonstreaza nivelul la care se afla votacul. Total incapabil sa inteleaga modul de functionare a mediului in care traieste.
Este oare Antonescu asa cum este, pentru ca s-a declarat liberal? Daca se declara comunist, securist, sau liber schimbist, crezi cumva ca ar fi avut alt caracter?
Daca crezi asa ceva, esti cu capul in luna, ca cei mai multi romani. Care nu sunt in stare sa dea un calificativ corect, oamenilor pe care ii au in fata. Romanul se uita de obicei la bani si la pregatirea celora pe care ii califica. Intr-o tara in care tocmai banii pot cumpara orice, inclusiv diplome. Faptul ca respectivul este hot dovedit si campion in minciuni, devin lucruri secundare. Fapt pentru care cei votati il trateaza pe votac tot ca un lucru secundar.
Pentru cei mai multi romani, caracterul si prestatiile unui individ par sa conteze foarte putin, sau deloc. Asta neinpiedicandu-i sa astepte rezultate cu gura cascata. De la cine? De la cele mai mari lepre ale societatii. Si pornind intotdeauna de la spusele cuiva. De obicei, de la spusele unui mincinos notoriu. Niciodata de la ceea ce a facut sau ceea ce face cel simpatizat.
Un alt lucru tipic, este faptul ca simpatia romanului fata de cineva, se naste direct din ura pe care o poarta altcuiva. Mai ales in politica. Nereusind astfel sa voteze niciodata cu capul limpede. Din moment ce ura, este cea mai deasa ceata care poate acoperii mintea umana. Oamenii nu sunt toti la fel, indiferent de mediul in care activeaza. Fapt pentru care este imperativ sa fie selectati cu grija, in special in politica.
Chiar si in actualul guvern! Nu o vei putea compara niciodata pe Ramona Manescu cu Relu Fenechiu. Desi ambii fac parte din a acelasi clan. Ba mai mult! Ambii au ocupat aceleasi posturi ministeriale. Crezi cumva ca toti securistii lui Ceausescu au fost la fel? N-au fost! Pentru ca oamenii sunt diferiti. Multi dintre securistii ceausisti s-au ocupat intr-adevar de securitatea statului, altii fiind doar simpli angajati intr-un birou. In timp ce, elementele de tip Voiculescu, Rosca etc. se ocupau de tradarea prietenilor si a cunostintelor. Turnandu-i pe toti, in modul cel mai ordinar securitatii.
De multe ori, turnatorii au invetat chiar si minciuni, pentru nimic altceva decat pentru castiguri personle. Castiguri pe care continua se le obtina si azi, de la tocmai votacul "postrevolutionar" indobitocit.
Cel care nu stie sa faca diferenta intre oameni, neluand in semama caracterul si prestatiile pe care le au, nu poate fi decat un individ sarac cu duhul. Un om pierdut, intr-o tara dusa spre pierzanie. De catre toti cei care voteaza lepre. Nu culoarea politica a cuiva, sau meseria pe care o are, determina felul de exteriorizare a unei persoane. Ci, intotdeauna, doar culoarea "sufletului" pe care il poseda. Tarile in care poporul voteaza oameni cu sufletul curat, o duc bine. In timp ce, cetatenii care nu-si selecteaza politicienii, o duc prost.
Nu este o intamplare faptul ca, Norvegia, este in topul tarilor cu cei mai fericiti cetateni din lume. Suedia fiind pe locul 5. "In topul 2013 al celor mai fericite tari, Suedia figureaza pe locul 5,
dupa Danemarca, Norvegia, Elvetia si Olanda, in timp ce Marea Britanie
este abia pe locul 22, iar Romania pe locul 90. Intregul articol il gasesti aici. Deci tovarasi! Pana ce romanul nu va invata sa selecteze calitatea, in loc de vorbele goale ale oricarui dobitoc, traiul pe care il va duce va fi foarte asemanator cu cel pe care il duce si azi. La coada Europei."
Ceea ce vezi sunt date statistice, realitati sociale pe care le poate constata oricine. Chiar daca exista oameni de tip Gadea, care ar vrea sa-ti demonstreze originea basista a articolului din link. Acolo in Nord am invatat si eu sa gandesc constructiv. Ceea ce implica punerea accentului pe ceea ce conteaza; fapte, caracter, nu vorbe. Am pornit acest site, printre altele, pentru a impartasi cititorilor ceea ce am trait si ceea ce am invatat in Suedia si Norvegia. Din moment ce, am considerat si consider, mentalitatea scandinava foarte sanatoasa. Din pacate, cititorii mei sunt prea putini. Si, tot din pacate, am si cititori cu foarte multa "ceara" in urechi.
11 comentarii:
Astept cu nerabdare articole de natura economica ! Ciocoii, javrele si jigodiile habarniste in administrarea treburilor tarii ne consuma prea mult din timp. Al doilea val de criza ii va matura sigur. Grija noastra este sa nu ne spulbere si pe noi.
Anonim, articolul are o groaza de ingrediente economice, cel putin din punct de vedere a tarii in care traim.
Pentru ca, "bucatarii" lepre, nu pot pregati altceva decat o economie leproasa.
Ieri am vrut sa-i raspund anonimului de mai sus ca traieste intr-o mare minciuna crezand ca poate evita sa fie "spulberat" traind intr-o tara nefunctionala cu un sistem defect.
Si sa-i spun ca de exemplu, o poti mierli oricand, avand toti banii din lume, in cazul in care se iveste vreo urgenta medicala. Si ca poti intra oricand pe mana unui medic incompetent. Si sansele de a da peste un incompetent, nu doar in sistemul medical, sunt din pacate foarte mari.
Intre timp, aseara, a venit si evenimentul cu avionul prabusit, care ne demonstreaza pentru a cata oara(?!), ca suntem la mana hazardului in aceasta tarisoara.
Ciocoii si jigodiile ne-or consuma poate mult timp dar pana una alta, vrem nu vrem, ne influenteaza vietile. Fiecaruia dintre noi, intr-un fel sau altul si intr-un mod acut in unele situatii.
Apropo de politicieni si economie sa ne uitam la politicienii turci care prin prostie au aruncat tara in criza economica si valutara.Ce era lira turceasca acum un an doi si ce s-a ales de ea acum.Daca ar veni conducatori adevarati la ce potential au turcii am vedea lira urcand la cer.Asa si la noi.
Eugen
subscriu la ce spune primul anonim ... articolele de balacareala politica sunt tema favorita a lui costel ... bursa eur , usd , deflatie ,inflatie , stagflatie sunt ce ne intereseaza pe noi astialaltii muritorii de rand ...
anonimul sorinel
Vali, ai pus punctul pe I. Pentru ca, tot ceea ce se intampla are o cauza. Chiar daca cei mai multi refuza s-o vada. CTP o descrie la milimetru aici:http://www.gandul.info/puterea-gandului/o-tara-ca-foita-de-tigara-11939626.
Ceea ce spune, nu se deosebeste cu nimic, de ceea ce latru eu intr-una pe aceasta pagina.
Eugen gresesti. Valuta japoneza a fost la culmi, tocmai in timpul celei mai lungi depresiuni din tara soarelui rasare. Nu am explicat, ci am demonstrat grafic, faptul ca, cursul pe care il are o valuta nu depinde de economie. Vezi si cursul euro! Care s-a apreciat in timp ce economia s-a dus in nas
Sorinel! Intri cu stangul in politica.
horea , inca odata , n-am nici o legatura cu politica ... ofticosul costel a mintit obraznic !
sorinel
Horea,
S-ar putea sa ai dreptate in cazul yenului si altor monede consacrate.Totusi cred ca scandalurile din Turcia au produs frica si fuga capitalurilor prabusind lira ceea ce va afecta economia.Turcii sunt disperati sa faca orice pt a opri prabusirea si vor creste pana la urma dobanzile dar asta va afecta economia desi va ajuta revenirea lirei de la valoarea actuala.Toate astea au plecat de la politicieni.Eugen
Sorinel, imi cer scuze! Nu Costel e de vina pentru prostia mea. A trebuit sa recitesc comentariile, pentru ca, eram convins de faptul ca tu ai fost acela care ai anuntat intrarea ta in politica. Recitind, mi-am dat seama ca le-am amestecat eu. Acum am inteles si de ce spuneai sa nu ma las manipulat. De manipulare nici vorba asadar, doar de o neayentie prosteasca din partea mea.
Eugen, este corect faptul ca evenimente politice, pot influenta pentru moment, evolutia valutara. Aparent si evolutia economica, mai ales atunci cand politicul face prostii la varfuri de cilu. Un lucru care se intampla aproape intotdeauna.
cu dedicatie lui Vali !
Domnul meu, poate matale traiesti intr-o mare minciuna daca te iluzionezi ca maruntind zilnic la mizeriile politichiei autohtone avem revelatii si sesizam ansamblul. Marionetele defecte indigene raspund prompt comenzilor licuricilor dar si penalilor ce i-au sponsorizat sa ajunga in fotoliile pozitiilor politice. Incompetenta si imoralitatea javrelor politice locale oricum beneficiaza de prea multa atentie. Informatiile de natura strict economica ma determina sa urmaresc acest blog.Referiri la nume ca Isarescu, Voinea sau Blanculescu imi atrag atentia, restul sunt recitatori prosti din spusele altora sau auzite.
Referirea la posibilul val de cadere economica, nu priveste caricatura de economie mioritica, ce nu a iesit vreodata din criza, ci dinamica economiei globala sufocata de datorii.
Trimiteți un comentariu