Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 4 mai 2020

A atins indicele Dow topul acestei corectii?

Indicele Dow din SUA a fost foarte aproape de limita inferioara a intervalului de pret specificat in penultima mea postare=24985. Atunci cand a reusit sa atinga un maxim de 24765. De aici a inceput o noua depreciere, care dureaza exact de 3 zile, vezi graficul alaturat. 

Este oare vorba despre inceputul valului de depreciere despre care spuneam ca va trebui sa duca indicele sub ultimul minim atins? Sau doar de o mica corectie dupa care Dow isi va relua drumul spre intervalul pe care l-am numit de oferta, in postarea la care am facut referire?

Observati va rog faptul ca Dow a recuperat deja 36,5% din deprecierea pe care a avut-o, deci aproape 7 mii de puncte. Atentie! In toiul unei pandemii in care mortalitatea din SUA era in crestere continua. Cei care mai au dubii in privinta unei corelatii dintre miscarile bursiere si pandemie, vor trebui sa constate ca ea nu exista.

Bursa s-a apreciat, fara sa-i pese de infectati si de morti, in pofida faptului ca expertii au leagat intotdeauna miscarile ei de evenimente. Pozitive in cazul aprecierilor, negative in cazul deprecierilor. Dupa cum stiti pe mine stirile ma lasa rece, pentru ca nu pot influenta psihologia de asamblu a maselor. Decat pentru moment, eventual.

Argumentul convingator in favoarea ultimei afirmatii va veni in cazul in care bursa isi va continua aprecierea, un lucru pe care il consider foarte probabil. Daca n-am gresit, vom asista de aceasta data la o continuare a cresterilor de pret intr-o perioda in care infectiile vor fi in scadere, ca si numarul celor decedati. De abia astept sa vad explicatiile expertilor care au pus deprecierea pe spinarea pamdemiei!




9 comentarii:

Dan spunea...

Care este parerea ta in situatia in care FED va cumpara actiuni, cum va reactiona piata, cit timp ar putea dura?
Ce se va intimpla cu piata de obligatiuni in care FED a intervenit si a anuntat ca cumpara nelimitat?

Horea spunea...

Dan, daca te uiti in istorie vei vedea ce s-a intamplat, de fiecare data, atunci cand bancile centrale s-au bagat in piata ca sa cumpere actiuni, aur si alte bunatati. Despre durata efectului acestor manevre nu am habar, dar vom putea obtine, inca un top cred eu, foarte aproape de cel pe care l-am vazut inaintea pandemiei. Unul care nu este exclus sa-l depaseasca cu putin pe cel din februarie. Ceea ce face FED ar putea sa-l ajute pe Trump sa castige alegerile, daca piata va lasa lucrurile sa curga. Cumpararile FED baga doar si mai mult aier in balonul umflat cu care zboara, foarte multe firme.

Doru spunea...

Sa inteleg ca pomparea de aer într-un balon duce la înălțarea lui,dar nimeni nu poate estima când plesneste deși cu siguranță asta se va întâmpla. Experimentul poate fi facut de catre oricine. Alt experiment poate fi facut cu consecințele căderii de la înălțime. Un obiect destructibil cu cât cade de la o înălțime mai mare cu atât va suferi distrugeri mai ample. Cei ce experimentează acum pe burse vor vedea mai devreme sau mai târziu modelul pe viu. Există un singur mod de salvare,parașuta ,dar si ea are o problemă, trebuie declanșată la o anumită înălțime, altfel nu ajută.

Paul spunea...

Buna dimineata!..Nu stim daca ne aflam in topul corectiei , greu de spus.S ar parea ca nu. Corectia adevarat nu a venit .Toamna este anotimpul crizelor de obicei.

Horea spunea...

Buna Paul, eu ziceam ca nu suntem. Sa vedem ce spune piata? L anivelul de oferta pe care l-am expus, aprecierea ar trebui sa se opresca. Din felul in care se va comporta Dow la acel nivele vom putea trage concluzii si mai pertinente.

Marius73 spunea...

Bine ai revenit Horea. Te urmaresc cu placere.

George spunea...

În ce valute credeți ca e cel mai safe să-ți ți bani? USD pare ca e pe val cu toate ca vad ca FED arunca BANI din avion, nici zona EU nu face altceva.

George spunea...

În ce valute credeți ca e cel mai safe să-ți ți bani? USD pare ca e pe val cu toate ca vad ca FED arunca BANI din avion, nici zona EU nu face altceva.

Horea spunea...

George,eu cred in valutele scandinave; SEK si NOK. Nok mai ales, care a cazut ca o piatra impreuna cu petrolul. Dar si-a revenit foarte puternic. Chiar si de la nievele actuale exista potential suficient de apreciere. Important este sa intri cu ocazia unei corectii.