Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 10 iunie 2020

CE ANUME ESTE INTOTDEAUNA CU UN PAS INAINTEA PIETELOR DE CAPITAL SI A ECONOMIEI?

STAREA DE SPIRIT SOCIALA! Fara niciun un dubiu. Oamenii au actionat, actioneaza si vor actiona intotdeuna, manati in primul rand de felul in care se simt. Un fenomen care poate bate orice fel de logica. Cu cat spiritul de hoarda este mai intens, cu atat conteaza evenimentele inconjuratoare mai putin, privind actiunea maselor. Afirmatia pe care am facut-o este la fel de valabila si in politica, privind comportamentul politicienilor dar si a felului in care voteaza cetatenii.

Ca atare Trump, va fi revotat presedinte in SUA, numai daca starea pozitiva de spirit la care asistam acum va continua. In caz contrar esecul acestuia este garantat. Pentru mine ceea ce se intampla in America si nu numai, nu este o supriza! Pentru ca sunt foarte constient de ciclicitatea starii de spirit umane. Deci dupa terminarea primului val apocapaliptic, de deterioare, starea de spirit sociala a reintrat, conform regulilor cicilice, intr-un val de speranta. In pofida evenimentelor negative despre care auzim in fiecare zi.

Stiind aceste lucruri ne putem pune o intrebare legitima; cand si unde se va termina noul val de speranta? Pentru ca, stim si faptul ca va trebui sa se termine. Eu zic ca suntem chiar in aceste momente intr-un punct care ar putea fi, cel de cotitura. Dar va trebui sa vedem cum va reactiona bursa in aceasta saptamana, la inchidere. Ea ne va furniza informatii pertinente. Primul meu nivel de oferta, aflat la 25219, a fost perforat si indicele a ajuns in zilele trecute la un nou nivel important= 27303. La acest nivel Dj a recuperat 80% din pierderile avute. Experienta analitica pe care am castigat-o in decursul anilor imi arata ca cifra de 80% este una importanta! Vezi graficul afisat!
Voi reveni cu comentarii dupa inchiderea saptamanala! Pana in acest moment perceptia pietei a fost, una foarte cunoscuta, mai ales la noi in tara: "La c-o shi binye".








8 comentarii:

Dan spunea...

N-ar trebui sa inchida gap-ul de mai sus?

Horea spunea...

Nu neaparat, acum. Odata il va inchide. Daca nu primim un semnal de depreciere la sfarsitul saptamanii atunci s-ar putea sa-l inchida si sa depaseasca si vechiul top. Asta nu insemneaza insa ca ceea ce trebuie sa se intample nu se va intampla.

Paul spunea...

Bună dimineața tuturor! Horea, tu vorbești despre optimismul de moment al piețelor, dar starea de spirit a populației este destul de proasta. Răscoala americana dovedește asta. Revenind la piețe, nu cred în mișcări deosebite în următoarele 2 luni. Graficul o va... lalai pe acolo pana când smart money vor părăsi pietele. Vacanta frumoasa, va doresc!

Horea spunea...

Paul eu am vorbit despre starea de spirit a investitorilor la bursa, pentru ca cei care nu isi baga banii in piata nu au cum sa o influneteze.

Anonim spunea...

Buna Horea!

Cu tot respectul te intreb, depspre ce investitori vorbesti? Fac parte dintre acesti investitori si bancie centrale sau firmele care observ ca fac din nou buyback-uri?

O parte din treaba o fac probabil si algoritmii care sunt si ei "stimulati" in punctele cheie de catre "baietii destepti".

Nu zic ca in siajul lor nu vine si ceva plevusca, dar cred ca de o buna bucata de vreme multe oiete sunt toatsl denturate.

pp. Dan /gap-ul poate fi inchis curand sau in cativa ani. Eu unul sunt foarte atent la pattern-urile care se formeaza pe indici. Daca in urmatoarele luni piata stagneaza, ducandu-se mai mult in lateral, formand un un diamant, macar stim care-i jocul.


Vali

Horea spunea...

Salut Vali! Despre investitorii care cumpara actiuni, pentru ca avem si investitori care vand, in acelasi timp. Este adevarat ca pe unii ii poti numi fara retinerijucatori, dar eu, am folosit un singur termen pentru toti, ca sa fie mai simplu.

Marius73 spunea...

Salut Horea. Pe baza analizei tehnice unii analisti spun ca suntem deja in bear market. Altii (mai multi) pe baza aceleiasi analize spun ca avem o corectie dupa care bull market inca aproximativ 10 ani. Aplicand analiza tehnica poti obtine analize diametral opuse ? Stima.

Horea spunea...

Salut Marius. Analistii se deosebesc, tocmai prin concluziile pe care le pot trage, uitandu-se la acelasi lucru. Nu ma refer numai la analiza tehnica ci in general. Chiar si oamenii de stiinta pot avea pareri diferite, legat de acelasi subiect, care se bat uneori cap in cap. Eu pe acest blog am spus si spun parerea mea, pentru ca alta nu am. Postarile facute dovedesc ca pana acum, parerile mele au fost destul de concordante cu realitatea. Intr-o masura foarte multumitoare pentru mine, poate si pentru altii. Realitatea ne va arata cu siguranta exactitatea sau inexactitatea analizelor pe care le-am facut recent. Deocamdata, Dow a facut exact ceea ce ma asteptam sa faca. A inceput o depreciere de la nivelul marcat pe graficul afisat in aceasta postare.