Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 27 iunie 2020

Revenire in forma de V

Aceasta postare va fi una scurta pentru ca prezinta o actualizare a postarii din data data de 10 iunie. Graficele expuse vorbesc de la sine! Productie; revenire "in forma de carlig," somerie; 20 de milioane, nasdaq; revenire in V+, DJ; revenire 80%.

O noua depreciere DJ a inceput, exact de la nivelul pe care l-am expus in postarea precedenta.

Ce urmeaza in viitor? Ceva ce n-a mai vazut lumea, cred eu! Fiti cu ochii pe banci pentru ca vom vedea falimente! La un moment dat nu va mai conta ce face FED si alte banci centrale, pentru ca increderea populatiei in aceste institutii va cadea in prapastie.

In aceste momente FED lucreaza, ca si cu ocazia crizei din 2007 pentru banci: Bloomberg reports Banks Get Easier Volcker Rule and $40 Billion Break on Swaps. Speculati inainte "toarasi"!!!

4 comentarii:

Paul spunea...

Salutare! Horea, subscriu în mare parte. Se vede pe indicii americani la luna iunie un doji reversal care anunță o schimbare a mini trendului început acum trei luni. Probabil vor urma 3-5 luni de măcel pe burse. Chestia asta cu ce n a mai văzut lumea... Nu știu ce sa zic. Lumea a văzut multe. Eu i as citi pe toți, dar as păstra și o anumita rezerva. Pe timp de criza toti au apocalipsa de vânzare.

Horea spunea...

Salut Paul, eu nu vand nimic, mi-am spus doar parerea. Lumea a vazut multe, intr-adevar, dar apar mereu lucruri noi. Unul legat de burse este destul de proaspat: In 6 zile s-au pierdut 6 trilioane de dolari, global pe piete. Petrolul a cazut la minus 40 de dolari barilul.

Acum lumea a vazut si asa ceva, inainte nu.

Vom vedea deci ce ne aduce viitorul? Daca monetizarile rezolva toate problemele economice care apar in lume, nu vom mai avea recesiuni sau depresiuni niciodata. Ba mai mult! Ne putem culca linistiti pe o ureche, cu mainile in san. Pentru ca resursele pentru QE(bani facuti din aier) par a fi infinite. Ca sa fiu sincer eu m-as bucura daca rezervele pe care le ai se vor dovedi a fi valabile.

Anonim spunea...

Salut Horea,

Trecem prin cea mai mare criza de dupa 1989 si urmeaza cea mai mare criza economica. N ai scris nimic despre asta. Cat a fost psd la putere ai criticat incontinuu.
De cand sunt “ai nostri” n ai mai zis nimic:
1. Despre cele 100 oug uri, inclusiv pe justitie (desi a fost referendumul vietii).
2. Despre cele 100 mld lei imprumutate in 10 luni, despre costurile de imprumut si despre destinatia imprumuturilor.
3. Despre carantina, gripa, pandemie, covid, infectari, decese, masti, manageri de spital etc.
4. Despre toti oligofrenii promovati in functii (coafeze, chelneri, “Adolescenti” de 42 ani fara bac etc).

Esti medic si macar despre isteria covrig19 puteai spune ceva. Ai tacut.

De ce?

Cu stima,
micro

Horea spunea...

Salut micro. Am scris despre faptul ca vad un punct de inflexie a omenirii, acest lucru trebuind sa includa si Romania. Blogul a fost inactiv o perioda lunga, deci n-am mai criticat pe nimeni de atunci. Dupa ce l-am repornit se vede clar ca m-am ocupat de lucruri pe care le-am considerat mult mai importante decat balciul romanesc. Care continua si cu actuala putere, pentru ca toti se bat pentru interese personale. Cam atat!

Sunt de acord cu ceea ce ai scris, chiar daca nu m-am ocupat de subiectele enumerate de tine.

Nici vorba de "ai nostri" sau de ai lor! Imi este pur si simplu scarba de ceea ce vad pe scena politica romaneasca. Despre covid am scris pe alte pagini,inclusiv pe pagina mea de FB. Poate unii se asteptau sa scriu mai mult, si inclusiv pe blog? Ma rog, sunt convins ca voi avea intotdeauna si cititori nemultumiti, indiferent de ce as spune sau ce as face.