Cand o anumita limita este atinsa o reactie in directia opusa este inevitabila, spunea Confucius. O afirmatie care trebuie sa fie valabila si pentru nebunia umana, zic eu. Si, inclusiv pentru setea de imbogatire peste noapte, care s-a lasat ca o umbra imensa si intunecata peste creierele multora.
Daca va uitati la grficul Dogecoin vedeti ce s-a intamplat cu pretul acestei monede crypto de la o zi la alta. Nebunia incepe in data de 15 aprilie in jurul orei 11, la un pret de cca. 0,12. Si ajunge la culmi in jurul orei 15, ziua urmatoare. La nivelul de pret; 0,44. Va las sa calculati voi amplitudinea acestei explozii! Timpul, care reprezinta ore, il vedeti afisat la baza graficului.
Urmeaza un alt grafic interesant! Care ne arata iubirea omului de rand fata de actiuni. La culmi si aceasta, masurata din anii 50 si pana azi!
Si atunci nu ne putem mira vazand ca bursele urca. In opinia mea gafaind tot mai intens si atat tare, incat gafaitul se aude si in Bucuresti. Pentru ca Bet fuge mana in mana cu indicii din SUA. Dar este foarte aproape de o elipsa "turnata din beton." Cea pe care o vedeti pe urmatorul grafic.
Deci; "Those events caused the number of zombies to skyrocket, creating more than 600 zombie corporations (out of 3,000 large companies) with $2.6 trillion in debt. These firms are just limping along, harming the American economy as they go."Asta numai in cazul SUA, cifrele fiind din 9 ianuarie 2021. Sunt sigur ca de atunci numarul companiilor zombie a crescut, din moment ce usa strandului de lichidati le-a ramas deschisa.
Daca credeti ca europenii stau mai bine priviti graficelel care urmeaza. Si atentie, ele ne dau cifre numai pana in 2019. An in care zombificarea se invartea in jur de 20%, Franta fiind sef de grup. Deci dintr-o era in care usa strandului european de lichidati se deschidea mult mai greu! Incepand cu 2020 usa strandului a fost unsa asa cum trebuie. In grafic vedeti si probabilitatea pe care le au aceste companii sa ramana zombies, in viitor. Pentru ca nu au facut, nu fac, si nu vor face destul profit pentru a-si putea achita datoriile. Daca nu au facut si nu fac destul profit acum, in era de glorie a inundatiilor monetare, in care PIB-urile revin din adanc ca niste rachete.Vor face oare mai mult profit in cazul a numai unei mici deteriorari de natura economica?