Aceasta informatie ne-a dat-o din Jackson Hole, lasandu-i pe investitori sa pleseneasca de bucurie. O bucurie care s-a refrectat imediat si asupre burselor din lumea intreaga. In special asupra indicilor din SUA, care si-au putut continua astfel nestingheriti drumul spre stratosfera. Un drum care pare foarte logic, cu sau fara FED, daca ne uitam la graficul afisat. In care vedem clar ca a lipsit inca un val ascedent, pentru ca structura din triunghiul verde sa poata fi completa.
Acest val 1,2,3 isi urmeaza cursul chiar acum!
Deci daca in penultima mea postare spuneam ca intrevad o structura care ar putea fi una terminala, in aceasta postare v-o pot chiar prezenta. Este vorba de un triunghi terminal tipic!
Cei care cred in puterile dumnezeisti ale FED, nu se mai uita la nimic. Ei isi bazeaza viitorul pe un singur lucru; pe ceea ce spune sau nu spune Powell la conferintele de presa la care participa. Powell a spus un mare nimic la ultima sa conferinta de presa, ca de obicei! Deci eu ma uit mai degraba la ceea ce imi spun graficele.
Si in acest moment ele imi spun ca seful FED va avea de furca cu pietele in curand, in pofida noii explozii de euforie, pe care a produs-o conferinta de presa de la Jachson Hole.
Va atrag atentia din nou! Eu vorbesc intotdeauna despre probabilitati nu despre certitudini. Pentru ca nimeni in lumeea asta nu poate avea certitudini privind felul in care vor evolua pietele de capital.
Exista insa momente in care apar structuri, care ne arata ca probabilitatea unui eveniment anume a crescut marcant. O asemenea structura este si triunghiul terminal, care obisnuieste sa apara la sfarsitul unui trend. Ascendent sau descendent! In cazul de fata ascendent.
Vom vedea deci in curand ce va putea face FED-ul aflat in Qe infinit, in cazul in care piata ii va arata degetul lui Powell? Reamintesc ceea ce am spus in poastarea precedenta; Nu vom gasi o situatie similara, oricat am sapa in istoria pietelor de capital, in care o banca centrala sa fie in culmea Qe, in momente in care bursele se invart la valori ametitoare, nemai intalnite niciodata. Vorbesc despre valori fiind convins ca la un moment dat ele vor incepe sa conteze. Cel putin pentru investitorii responsabili care tin cont de matematica.
Daca analizele mele se vor dovedi a fi corecte va trebui sa asistam si la o noua explozie a dolarului american! Al carui cerere ar trebui sa creasca marcant, chiar daca narativul supereconomistilor ne spune ca FED a inunadat piata cu aceasta valuta. Precum va spuneam in postarea precedenta eu vad lucrurile invers! Deci vad o penurie de dolari, raportat la necesitatile impuse de dezvoltarea economica visata.
Ca atare, pretul pe care il va atinge dolarul ar putea sa surprinda foarte multa lume, din moement ce el ar putea sa-si depaseasca chiar si ultimul top atins inainte deprecierii la care am asistat.
La evolutia probabila a valutei americane voi reveni insa in viitorul apropiat, printr-o alta postare!