Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 1 iulie 2010

Din nou butoane gresite?

Cat de naivi pot fi oamenii! Cu ocazia primului plonjon bursier, il vedeam printre multi altii, straini si autohtoni, pana si pe marele analist Sima, reintors din state si dand explicatii. Sima obisnuieste sa dea si explicatii pertinente, dar, atunci, parea mai mult ca un copilas debusolat citand limba de lemn al analistilor starini. Sima si ceilalti experti nu trebuiau sa faca altceva decat sa se uite la bursele lumii. Ele au avut toate acelasi plonjon. Era suficient mai apoi sa-ti pui o intrebare de nivel de clasa a cincea: Poate oare un deget gras din state darama o lume intreaga? Personal  mi-am pus imediat aceasta intrebare cu cravata de pioner la gat, explicand atunci si pozitia mea fata de expertizele aparute pretutindeni. Le-am numit ca de obicei povesti luate din 1001 de nopti.

 Iata insa ca timpul a trecut si bursa cade ca o piatra, conform unuia din scenariile mele anuntate pe aceatsta pagina. Pe grafic vezi exact si cele doua faze pe care le-am prezis in scenariu, sageti albastere, precum si pauza dintre ele, marcata cu patrulater de aceeaisi culoare. Daca te uiti bine poti observa pe acelasi grafic si un suport, care se afla in mometul de fata, foarte aproape de pretul actual al indicelui. Acest suport va trebui sa opreasca caderea SP, intr-un interval de timp care se afla intre vineri (maine) si luni.

Ar trebui asadar sa avem o corectie pozitiva a indicelui american! Dupa aceasta corectie, in caz ca bursa se va decide sa-mi accepte scenariul, incepe uraganul. Caderea care ar trebui sa urmeze va fi una foarte rapida si intensiva, trebuind sa trezeasca din somn pe toti visatorii de mugurei din state si de pretutindeni. Esti desigur constient de un fapt pe care l-am repetat de foarte multe ori pe acest blog. Indicele BET umbla mana in mana cu indicele american! Voi reveni incet si la soarta leului asta ca sa-i pot satisface pe cei interesati.

Sa traiti jupuiti bine! Veti vedea in aceasta depresiune lucruri pe care nici nu le-ati visat. Corectati-ma daca gresesc, dar eu nu am vazut pe nimeni in media , care sa numeasca faza in care am intrat din 2008 incoace depresiune.

Ps. Iata comerciantii, desigur germani, cu capul pe umeri, care fac ceea ce am prezis ca vor face cei care gandesc. Compara-i pe acestia cu imbecilii de la Domo, care au inchis magazinul ieri, exact in ziua cand isi puteau mari vanzarile, asta ca sa schimbe preturile. Piata vorbeste, Billa asculta, surzii se vor scufunda. Asta in pofida explicatiilor date de desteptii lui Gadea, mereu acelasi Stan&Comp, Nastase si alti distrugatori inclusi. Suntem intr-o faza de delavarage-ing si in Romania oameni buni, faza pe care am explicat-o de multe ori pe acest site.

Aceasta faza nu este altceva decat o consecinta fireasca care trebuie sa apara prin definitie, dupa o expolzie dementiala a creditelor, date mai ales in aceasta tara unor oameni insolvabili. Expertii lui Gadea, impreuna cu Stan, care se crede si genial, nu au inteles nimic din ceea ce se intampla in jurul lor. Vezi Akhenaton, apropo de discutia noastra. Oamenii nu se nasc mediocrii ei se fabrica. Societatea ceausista, dar mai ales societatea de azi este cea mai potentiala intreprindere in acest sens. Ascultand oameni mediocri, care se mai si cred genii, omul de pe strada are dreptul sa devina zapacit. Eu sper in continuare ca aceasta depresiune sa faca loc si altor voci, voci venite din alte fabrici decat cele producatoare de mediocritati oportuniste, pentru ca ele exista chiar si in Romania, multe din ele chiar pe aceasta pagina.

6 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Il tin minte pe Sima c-a "predictionat" DJI la 9-10 mii de puncte in toamna.
Sima detine o gherla monumentala de la sfarsitul lui 2008 cand nu mai credea in prabusirea imobiliarelor, credinta expusa din postura de investitor imobiliar.

Intre cei 1-2%... "perma-bears" s-a stabilit... unanimitatea, iar peste scenariul hiperinflationist... linistea. :)

Horea spunea...

Costele, hiperinflationistii se vor linisti si mai mult atunci cand aurul va incepe sa cada. Multi dintre ei nu inteleg nimic din mecanismul firesc, precum nici din consecintele creditarilor dementiale.

Hiperinflatia ar putea apare totusi ca si in depresiunea precedenta la sfarsit, atunci cand falimentele si dezastrul vor sterge toate datoriile nascute din credite, bazate aproape in totalitatea lor doar pe bani inexistenti, adica pe aer. Aerul va iesi cu siguranta si din imobiliarele lui Sima si ale "tutulor" celora care trambitau revenirea. "Twistul" este de abia la inceput!

Anonim spunea...

Astept cu nerabdare teoria dumneavoastra in ceea ce priveste cursul EUR/RON in perioada urmatoare. Credeti ca am vazut maximul ever ever, la 43688? sau va urma sa fie depasit, si daca da, cand?

Numai bine si inca o semnatura de la mine pe lista pentru prezidentiale :)

BlueSlash spunea...

piata imobiliarelor poate fi un indicator al evolutiei economice pt oricare alta zona-n care regulile sunt logice si de bun simt.
in rss tzigania insa...
"iegzista" niste "particularitati"
diverse persoane (care in mod normal ar fi trebuit sa se afle pe lista recuperatorilor de credite nerambursate de la bancorez, dacia felix banca agricola, safi, fni, etc) cu mare "trecere" pe langa "autoritatile locale" au cumparat intinse terenuri agricole pe sume modice. apoi "pretinii" lor din admin locale le-au facut cado' trecerea in intravilan plus racordarea la utilitati. pe banii celor care stateau cu... mana-n sus (decenta ma-mpiedica sa folosesc termenul corect). bani care altminteri ar fi putut f. bine sa contribuie la programe de mediu (rss tzigania are un mare handicap in ceea ce priveste poluarea. chiar daca ne referim doar la aceea provenita din "marea industrializare" din iepoca), dezvoltare reala si valorificarea potentialului, infrastructura, etc.

Adi spunea...

Mai ramine valabil scenariul cu 1150?

Horea spunea...

Adi, Foarte putin probabil. Ai vazut chiar azi la ce ma astept. Revenirea pe care o prezic, demnitatea ei vor lamuri lucrurile de tot. O cadere pe care o intrevad de o demnitate considerabila va sterge scenariul 1150. Va trebui sa urmarim insa ca intotdeauna si glasul bursei!