Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 24 februarie 2012

Euro la tinta


Graficul il recunosti cu siguranta, este acelasi pe care l-ai vazut tot timpul, actualizat din nou chiar azi. Euro a dat dupa cate vezi de primul nivel, patrulater galben, de unde a fost respins. Am scos in evidenta maximul nivelului cu linie albastra.

Acolo am intrat eu la dolar, iesind dupa cate am mai spus dupa corectie. Asta pentru ca ma asteptam ca euro s-o ia din nou catre nord, spre nivelul la care a ajuns chiar in aceste momente.

De aici valuta comunitara ar trebui sa o ia la vale din nou. Forma miscarii pe care o va avea ne va putea da un semnal cu privire la demnitatea acestui top probabil, unul pe care euro ar trebui sa-l faca azi. Uitandu-ma la grafic in momentul de fata, eu cred ca dupa o cadere spre 1,3150, euro va mai incerca o depasire a nivelului marcat cu linie rosie intrerupta, putand sa-si  incheie astfel definitiv ciclul de apreciere pornit de la cca. 1,26. Acestea fiind spuse nu avem altceva de facut decat sa urmarim ceea ce urmeaza sa se intample. 

2 comentarii:

Vali spunea...

Salut Horia.

Tinand cont de urcarea furibunda de astazi a euro iti mai pastrezi perspectiva pe termen scurt?

Aproape ca si-a facut astazi obiectivul integral...

Horea spunea...

vali, corect ceea ce spui. Vroiam chiar sa pun in acest week-end o analiza a indicelui doalrului.

Care pare sa dea cu totul alte semnale de durata foarte scurta.

In aceste conditii euro ar putea ajunge, precum spui, direct si fara nici un popas, la sfarsitul ciclului de care vorbesc in articol.

In cazul in care va face totusi un popoas, il va face probabil printr-o depreciere care ar trebui sa fie mult mai putin consistenta decat cea enuntata de mine.

Orice ar face euro in perspectiva de o zi doua, el ar trebui sa-si incheie ciclul la nivele mai inalte decat cele marcate cu linia rosie, asa cum preconizam in acest articol.

Asta pentru ca indicele dolarului nu a ajuns inca acolo unde ar trebuis sa ajunga.

Vom trai si vom vedea! Nefiind un extrapolator liniar imi voi ajusta intotdeauna prognozele conform informatiilor primite de la piata.

Sunt convins si de faptul ca fundamentalistii au ramas cu ochii in soare, de la 1,26 si pana la nivelele actuale.

Sunt de acord si cu ultima ta afirmatie! Valuta comunitara este aproape de obiectivul pe care il are acest ciclu.”Care nu exista”.