Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 27 iunie 2011

Fuga fundamentala dupa cursul euro-leu

Eu nu mai comentez delecteaza-te singur! Romania este presarata si are multa nevoie de oameni ca cei care isi dau cu parerea in articol. Eu cred ca esti de acord atunci cand spun ca astia isi merita din plin salriile anuale de sute de mi de lei, sau chiar euro.

Imi place si jocul asta cu uite investitorul, nu e investitorul. O alta chestie draguta este cea cu Grecia. Criza a inceput exact o data cu deprecierea leului! Sau nu? In opinia mea transferurile de capital catre bancile mama nu au facut altceva decat sa intareasca noul trend nascut deja.

Ia te uita! Inca un pic de istorie din moment ce e la moda:

"In the Biggest Loser category, the award for the central bank that made the worst trade in history goes to Switzerland, with losses of 21 billion francs in 2010, trying to keep the value of the franc down against the euro. That’s about $25 billion at today’s valuation."

Premiul pentru banca centrala care a facut cea mai prosta afacere din istorie se acorda Bancii Centrale din Elvetia. A pierdut 21 de miliarde de euro in 2010 incercand sa meninta o valoare scazuta a francului fata de euro. Valoarea actuala a banilor topiti este de 25 de miliarde. 

Noi avem insa noroc! Nici BNR dar nici Isarescu nu au intrat inca in istorie. Poate-i va baga acolo viitorul presedinte, domnul: Ca-bat toti politica asta la nivel inalt. Cunosti probabil scena in care marele Ponta se ridica printr-o miscare la nivelul actualului presedinte. Vorbind elevat si ca un mare om de stat "care este" de o problema primordiala a tarii sale: cautarea sticlelor pe podelele teatrului Cotroceni.

Hai sa mai traim, daca ne-or lasa. 


2 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Am mai dat de o epope_e

Horea spunea...

Costel, asta e crezul general, pentru ca lumea nu a mai inotat niciodata in atatea credite.

Aceste vor dispare cu timpul, o parte platite, cea mai mare parte neplatite. Falimentele insemneaza de fapt tot distrugere de credite, de bani electronici in mare parte deci deflatie.

Este foarte posibil ca bancile centrale sa se apuce de tiparit in cele din urma, dar, la cantitatea de credite existente eu nu cred ca vor putea face fata.

Am cifre in care am incredere si care vorbesc de cca. 700 de trilioane de dolari dat in credite.

Dac mai iei in considerare si derivatele si alte gunoaie ale caror valoare reala nu le cunoaste nimeni in afara de cei impplicati, lucrurile ar putea sta si mai prost

Mai mult decat atat, bancile centrale si-ar taia singure craca de sub picioare in cazul in care isi vor devalua voit putinele active care mai prezinta ceva valoare.

In alta ordine de idei hiperinflatia mai este si un proces politic. Doar pierderea increderii oamenilor fata de monede ar putea provoca asa ceva. Eu cred ca euro va avea de suferit si dolarul se va intari.

Dupa falimentele bancare s-ar putea ca tarile europene mebre ale uniunii monetare sa se intoarca la monezile pe care le aveau mai de mult. O alta alternativa ar putea fi o europa centrala cu euro si una periferica cu orice altceva.

Distrugerea bancilor, a sevei finantelor de fapt, nu poate fi un proces inflationist ci doar unul deflationist.

Dupa ce aceste credite nu vor mai exista, lucrurile s-ar putea schimba, dar asta va mai dura binisor dupa parerea mea. Articolul in sine, cel pe care l-ai expus, este de fapt negativ pentru aur.

El nu face altceva decat sa demonstreze ca sentimentul fata de metal este la aceleasi culmi la care a fost. Pana ce sentimentul de panica nu va apare eu cred ca e bine de stat pe tuse.

La un moment dat, pana si imobiliarele vor deveni o investitie buna.