Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 18 septembrie 2012

Un sef cu mintea clara ca o dimineata de toamna incetosata

Este vorba de seful ANL. Tabloidul capital il citeaza:

Nu putem vinde case în pierdere de dragul de a încasa 2-3 lei

O gandire magistrala iesita parca dintr-un calcai de papuc fabricat de Nicolae. Geniul muntilor Carpati si ai papucilor cu doctorat in economie. Simte oare totusi seful ANL realitatea? Asa pe undeva in subconstientul talpii de la pantof. Pentru ca, s-ar putea foarte usor ca profetiile domniei sale sa se adevereasca si sa il lase pe marele ganditor cu lei foarte putini in buzunar. 

Noroc ca nu e vorba de banii sai prorii. Tocmai din aceasta cauza asteapta si "geniile"din banci. Daca domniile lor ar trebui sa platesca costurile fiecarei licitatii esuate, plus pierderile de valoare ale bunurilor scoase de sute de ori la vanzare, din buzunare proprii, lucrurile ar sta foarte probabil cu totul altfel. Dar aici este chiar invers tovarasi! Ti se face frica ca iti pierzi slujba si "bonusurili", in cazul in care ai vinde ceva sub pretul de cumparare. De parca ar exista o lege care spune ca o banca trebuie sa vanda totul cu profit.

Criza bancara demonstreaza tocmai contrariul! Doar nu degeaba au muscat atatea banci din sandwichul falimentului. Falimentul altora nu convinge insa pe nimeni, dintre cei care au supravietuit pe banii statului. Inaintea problemelor grecesti mai exista inca o perceptie sucita in piete: faptul ca un stat suveran nu poate da faliment. Si, asta, in pofida falimentelor pe care le-au dat multe state suverane in decursul timpului. Eu le urez prin acest articol "tutulor" bancherilor si sefuletilor din "institutiili" de creditare, inclusiv sefului ANL, care astepta ca robinetul cu miere sa fie deschis din nou, vise placute.

Pentru ca exista o sansa buna pentru un scenariu in care domnia sa s-ar putea trezi pe tocmai drumul de care a fugit in somn. Matematic 2-3 lei sunt mai mult decat nimic, pana si pentru un copil de gradinita. Asta daca vrem sa continuam cu gandirea magistrala si simbolistica a sefului ANL.

Un comentariu:

Anonim spunea...

sa speram ca votantii ( nu din romania ) vor gasii guvernantii potriviti pentru a darama cartelul bancar condus autoritar de bernake!
pana atunci sintagma faliment bancar ramane doar un vis cald ...