Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 8 aprilie 2010

Apropo Isarescu si credite

Total consumer credit fell a seasonally adjusted $11.5 billion, at an annual rate of 5.6%, to $2.448 trillion in February, the Federal Reserve reported. Economists predicted a decline in total borrowing of $0.7 billion in February, according to a consensus estimate from Briefing.com.

De ce ar reusi Isarescu ceea ce nu reuseste Bernanke? Creditele catre consumatori, ajustate, au scazut cu 5,6% conform rapoartelor FED (Banca centrala a SUA). Economistii, marii experti in revenirea economica, se asteptau la o scadere de 0,7 miliarde, in loc de 11,5 miliarde cifrele reale publicate. O mica abatere de calcul de cca 11 miliarde ce mai conteaza. In ceea ce ma priveste sunt in continuare convins ca plutim in aer fara aripi. Cererea pentru credite este in scadere si ca atare: o economie bazata pe credite trebuie sa fie si ea in scadere! Logica este atat de simpla incat si un imbecil ar trebui sa o inteleaga. Noi avem insa numai oameni destepti in conduceri, cu ochii acoperiti de diplome si titluri.

2 comentarii:

cornel spunea...

am cetit si eu stirea ieri...atatea trilioane de dolari aruncate si nimic nu ajunge la fraieri; acu nu-i vorba ca si fraierii s-or mai desteptat si nu mai pun botul. petrolul urca la 85$ ca sa le faca viata grea tot fraierilor.bursele ca pop-cornul..ce mai, veselie generala.

nu stiu ce naiba or sa faca bancile astea cu banii la un moment dat. focuri de tabara pentru oamenii strazii?

parrea mea e ca mormintele is deja sapate si si-au luat un ragaz doar ca sa mai ciopleasca si crucile...metaforic vorbind, desigur.

Informatii-economice spunea...

Asa cum bine stii, "baietii destepti" de la conducere au un singur scop: sa fie relesi pentru a continua politicile de incurajare a economiei bazate pe singurele afaceri bine conduse din aceasta tara (ale lor).
Observ astazi o revigorare a Euro atat pe piata noastra cat si pe pietele internationale... Ce se intampla? sa inteleg ca Grecia a fost batuta de lipsa creditarii? Sa inteleg in aceste conditii ca incepe atacul la alte tari (Portugalia, Spania...?)