Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 12 aprilie 2010

Oamenii paralizati

Oamenii paralizati si preocupati doar de propriile interese, care nu au reusit sa absoarba decat 10% din fondurile europene alocate si servite pe tava, vor scoate tara din criza conform dl-lui Franks si Isarescu. In timp ce dl. Videanu cu o avere estimata la cca. o jumatate de miliard de euro umbla dupa terenuri concesionate, Romania geme. Oare de unde aceasta mentalitate infecta si aceasta avaritie la unii oameni? Au creat o avere imensa fara munca si din furt si tot nu vor sa cheltuiasca din ea un banut.

Miliardari de tipul dl-lui Videanu par sa nu se sature niciodata, umbland in continuare dupa terenuri concesionate la 100 euo pe an. Oare ce este in sufletul si in creierul acestor oameni nesatui? Oare s-au gandit vre-o clipa ca vor lasa de fapt tot ce au furat aici? Nici vorba. Continua sa fure si sa minteasca pentru ca nimic nu le mai satisface dorinta de avutie. Oare cat este domnule Isarescu si Franks deficitul bugetar real al Romaniei, nu cel falsificat si declarat? Bancile au scazut dobanzile si apare iar creditul cu buletinul. Cu buletinul cui? Al celor nenorociti pe care i-ati inglodat deja in somerie si datorii?

In Romnia orice este posibil, tara se numeste pe drept cuvant tara tuturor posibilitatilor. As vrea totusi s-o vad si pe asta: reluarea creditarilor intr-o tara scufundata in somaj, inconjurata in acelasi timp si de barda falimentelor altor tari europene. Intr-o tara in care nu esti in stare sa-ti iei nici macar banii alocati din partea UE vi si spui ca exporturile merg de trazneste si creditarile vin sa explodeze din nou. Domnul Franks mai vorbeste sfios si de democratia romanesca fara a se fi uitat in dictionar. Domnia sa pare sa fi confundat linsul de cur la care a fost supus cu o forma de societate bazata pe egaliate si respect. Am vazut multe anomalii in Romania dar repet: vreau s-o mai vad si pe asta. Grecia a fost "salvata" se pare ca a primit 40 de miliarde de la statele europene. Astept acum sa vad momentul in care "salvatul" se va ineca pe mal.

According to the OECD, total industrialised country public sector debt is now expected to exceed 100% of GDP in 2011 – something that has never happened before in peacetime.

Conform cifrelor OECD datoria publica a tarilor industrializate ajuns sa depaseasca 100% din produsul intern brut in 2011, un fenomen nemai intalnit pana acum in vreme de pace. Asta in cazul in care se tine cont de cifrele reale si nu cele ascunse de guverne, articolul subliniaza clar acest lucru. In conditiile actuale reteta de salvare a economiilor consta in acapararea de noi datorii, chiar conform unor minti intunecate de premiul Nobel precum Krugman. Vom trai, cei care o vom face si vom vedea. Ecuatia consumului pe datorii nu poate insa intra in capul meu ala tare si prost. In caz ca produci 10 mere pe zi si tu manaci treizeci, trebuie sa ajungi intr-o zi in faza in care vei manca rahat.

Un comentariu:

Informatii-economice spunea...

:))
Perfect adevarat... daca produci 10 mere pe zi si consumi 30, pentru unii vine momentul in care mananca rahat iar pentru altii vine momentul in care platesc cele 20 de mere consumate in plus cu un mar actual si se imprumuta cu 20 de mere actuale pe care le vor plati cu unul viitor.
Ciudata preferinta pentru prezent nu?
S-a mai intamplat in istorie si se va intampla din nou pentru anumite tari... Altele insa vor manca rahat si pentru cele 20 de mere mancate de altii!
Incercam sa gasim exemple? Cine mananca mere si cine rahat:))?