Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 10 aprilie 2010

"Doctorul" Franks, care nu a vazut boala, invie Romania

"Ne-am înşelat, dar nu ne-am înşelat atât de tare cât cei mai mulţi analişti, " spune seful FMI. Tradus in romaneste: am crezut ca pacientul este sanatos dar altii au crezut ca este si mai sanatos.
Aceasi " cei mai multi analisti" in
frunte cu dl. Franks suna acum invierea pentru pacientul pe care l-au declarat sanatos la intrarea in spital. Dupa ce pacientul a lesinat si a cazut gramada in fata medicilor "competenti", acestia si-au dat seama ca este bolnav. Dupa o consultaie minutioasa s-a constatat ca pacientul are un hematom subdural in urma unei traume la cap. "Grupul oamenilor de stinta" au prescris numaidecat si un tratament: 20 de lovituri de ciocan in cap de trei ori pe zi dimineata, la amiaz si seara, percum si 5 litri de oxigen dati continu in masca. Din cauza oxigenului culoarea bolnavului s-a schimbat, pe hartiile din jurnalul dl-ui Franks el a inviat.

Tatal pacientului dl. Basescu n-a fost mai prejos. Stim ca nu este "medic" ca dl. Franks dar totusi!
Pacientul nu este bolnav spunea presedintele! Nu avem ca atare nevioe de nici un tratament. Dupa cateva saptamani acelasi Traian Basescu spunea: L-am internat la spital pentru siguranta, de fapt nu era nevoie. Dupa ce pacientul a cazut gramada, Traian a recunoscut ca trebuie sa i se dea oxigen. Din moment ce oxigenul nu a vut efectele pe care le asteptau doctorii, presedintele comanda noi cantitati de oxigen pentru 2011, de la dl. Franks. "Doctor" fiind acesta din urma mai conduce si o firma. Ce credeti ca vinde aceasta firma DRAJILOR? OCHSAGIEN PUII LU MOSU OCHSAGIEN! Cand cifrele scoase din pix din jurnalul pacientului nu vor mai putea fi sustinute pacientul va mai primi oxigen ca si pana acum ca sa isi mentina culoarea.

Cam asta vi se
spune zilnic si cam asta era si subiectul rezumatului pe care l-am expus, dar mult mai detailat. El acoperea de fapt toate domeniile afectate. Eu ma simt nu numai jignit dar si injosit atunci cand sunt mintit in fata cu atata nerusinare. In ziua in care voi toti, cei foarte putini care citesc aceasta pagina, veti avea aceeasi senzatie pe care o am eu, Nicu isi va putea cumpara cu siguranta o carte de 300 de lei. Alternativa minciunii este o incompetenta crasa a celor in cauza, lucru la fel de grav. Concluzie: Nici o societate nu poate sa prospere prin incompetenta si minciuna. Nici un cuvant de la acesti Farisei despre lumea inconjuratoare. Ei se uita cu ochii bulbucati in cifrele pe care le-au creat, nimic altceva nu mai are vre-o importanta.

"Referitor la aprecierea leului din ultima perioadă, Franks a interpretat acest fenomen ca pe un vot de încredere a pieţelor internaţionale pentru România, explicând că marja de risc pentru România s-a redus de la 700 de unităţi la 200, mult mai bine decât în cazul multor ţări. "

Intrebare! Oare cum isi explica dl. Franks deprecierea destul de accentuata a leului chiar in perioada in care domnia sa batea din gura, dand explicatiile "magistrale" din citatul expus?

Hai sa trecem rep
ede si la grafice! Pentru cei ce au cumparat cartea am trasat pe graficul SP 500 descarcarile de care vorbesc in carte, dar acolo in cazul euro-dolar. Observa cum, semnalele sunt aceleasi indiferent de piata! In cazul euro: Observa efectul valului unu lung. Observa mai apoi rolul nivelului de 20-33 (explicat pe cd) care a intors euro dupa sfarsitul unui ciclu dublu. La ce ne putem astepta acum? La o apreciere euro zic eu, sunt sigur ca o vedeti si voi acum, putandu-i aprecia si intensitatea. In rest miscari laterale in celelalte grafice, unde un Sp 500, manipulat, incearaca sa ajunga din rasputeri la 1200 invartindu-se totusi in jurul nivelului cheie 2180. 14 aprilie noua data de reactie foarte importanta! Bias neutru pentru toate graficele in acest moment, in afara de euro, unde biasul imediat este pozitiv.

Ce spun Bondurile? Spun ca increderea in posibilitatile de plata ale SUA se erodeaza pe zi ce trece. Yieldul adica dobanda bondului de 10 ani a saltat destul de consistent sufl
and cu siguranta un vant rece in barba lui Bernanke. Tot pentru posesorii cartii: Observa pana si la dobanzi valabilitatea perfecta a teoriei celor trei valuri. Observa semnalul de depreciere a yieldului exact la sfarsitul ciclului dublu mic in zona de oferta. Observa cum acesta face parte dintr-un ciclu dublu mai mare. O caderea spre o perforare falsa nr. 3 devine posibila si trebuie urmarita cu atentie de cei ce fac afaceri cu aceste instrumente.



PS. Pentru cei interesati: o boala pe cat de neplacuta pe atatde usor de remediat, sindromul tunelului carpal, aici.

5 comentarii:

Flavian spunea...

Data de 24 martie a trecut de ceva vreme, iar DOW vad ca e in continuare pe trend crescator. Azi a sarit si de 11.000 magarul.

Eu astept scaderile de aproape un an si de atunci am numarat mai mute date ca "posibile starturi" pentru scadere.

Poti sa imi mai spui care e urmatoarea data posibila conform jocurilor de numerologie pe grafic elaborate de tine ?

Multumesc

Horea spunea...

Flavian!

Observa ca eu nu am analizat indicele Dow desi indicii americani se misca sincron. Indicele sp500 analizat de mine se invarte in jurul nivelului de 1180, actualmente 1193.

Semnalele primite de la nivelul amintit in ziua de 24 sunt valabile doar pentru acest indice. Ai obserrvat probabil ca in timp ce sp500 se misca 10 puncte Dow face 100 sau mai mult.

Semnalele pe care le-am descris au venit in perspectiva zilnica si atat. Observa inca o data: ele raman semnale pana in momentul in care bursa le concretizeaza sau nu.

Din moment ce nu eu fac bursa citesc semnalele si nimic mai mult. Astept pe urma ca bursa sa mi le confirme sau nu. In cazul de fata bursele americane se misca anemic lateral pozitiv dupa data de 24.

Urmatoarea data de reactie este data de 14 aprilie

Flavian spunea...

Putem vorbi in procente daca vrei, unde DJI a urcat cam 1% peste maximele din martie, iar SP aproape 2% tot de atunci.

Oricum, mersi de info. Sunt curios daca SP se va intoarce in data de 14 sau va continua sa urce peste 1200.

Horea spunea...

Poate te vei mira, dar, din punct de vedere tehnic scenariul de durata foarte lunga ar permite o urcare a sp500 chiar la 1220. In caz ca ultimul nivel amintit ar fi perforat cu consistenta lucrurile se schimba. Deocamdata scenariul meu de durata lunga ramane valabil.

Flavian spunea...

Nu ma mai mira nimic la ce am vazut in ultimul an. Ba chiar ma astept acum sa mai continue cresterea inca vreo jumatate de an la cum merg lucrurile.

Vedem daca sare de 1220 si atunci mai discutam scenariile. Sper ca 2010 sa ramana totusi anul revenirii cu picioarele pe pamant.