Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 23 aprilie 2010

Inca un pic de logica imobiliara

Vedeam intr-un comentariu aparut la articolul scris despre imobiliare ca era pe undeva normal ca un individ care datoreaza bani bancii sa nu vanda, din moment ce ramane si fara apartament si cu datorii. Hai sa vedem ce i se poate intampla acestui individ aparent destept. Individul are asadar un inprumut pentru care a lasat mai mult ca sigur un gaj. Gajul respectiv a fost evaluat la o valoare anume, pretul pietii de atunci al obiectului respectiv. Omul nostru din exemplul precedent, luat din realitate, a apelat la parinti, refuzand asadar o oferta care era mai scazuta decat pretul pe care l-a platit el. Cazul amintit l-am luat din presa. Nu se spunea acolo nimic despre cifrele inplicate. Ca sa putem dezvolta o idee in lipsa cifrelor reale, va trebui sa intram in presupuneri.

Rezultatul va fi si cu aceste cifre foarte apropae de realitate. Pentru a simplifica voi lucra cu cifre mici. Hai sa presupunem ca omul nostru are o casa de 10000 de euro 8000 de euro apartinand bancii prin creditul acordat. El primeste acum o oferta de 6000 de euro pentru apartament, pe care o refuza imediat plangandu-se de faptul ca el dat de fapt 10000 de euro pentru acelasi imobil. In caz ca ar fi vandut ar fi luat in mana 6000 de euro, putand mai apoi sa faca urmatoarea miscare. Putea pune banii la banca intr-un cont luand o dobanda si continuand desigur sa plateasca rata pentru 8000 de ero imprumutati. Dobanda obtinuta i-ar fi diminuat in acest caz cheltuielile cu o suma echivalenta rezultata din diferenta de dobanda primita si cea datorata. Fiind somer parintii continua sa ii platesca datoriile devenite acum mai mici prin diferenta de dobanzi.

Ne aflam intr-un trend descendent in ceea ce priveste pretul imobiliarelor numai un orb nu vede ceea ce se intampla. Pornind de la aceasta realitate analizam situatia individului nostru mai departe. Are in banca 6000 de euro asadar si plateste bancii pentru imprumutul ramas o suma egala cu, dobanda datorata minus dobanda primita de la banca pentru banii depusi. Iata insa ca preturile imobilelor continua sa scada bancile incep sa faca noi evaluari de pret, egale acum cu 50% din pretul de achizitie, suma egala cu 5000 de euro. Omul nostru isi doreste un apartament din tot sufletul dar nu pentru specula ci pentru familie. Iata ca incep sa apara tot mai multe apartamente la 5000 de euro cate unul si pe la 3500- 4000, bancile sunt fortate sa faca executari silite. Omul nostru aude de o licitatie si se inscrie.

Cumpara un apartament la 4000 euro. Are in banca 6000 plateste 4000 pentru noul apartament si ramane cu 2000. In situatia actuala poate face doua lucruri. Plateste cele 2000 ramase bancii si isi reduce datoria la 6000 (avea 8000 initial). In acest moment el mai are si un apartament al carui pret nu va mai putea scade la fel de rapid, precum si o datorie mai mica. Alternativa a doua ar fi fost cheltuirea banilor ramasi, cei 2000 de euro, pe utilitati si continuarea platii creditului asa cum a fost el. Concluzie: Omul nostru are acelasi credit, care nu se mai poate schimba si mai are si un apartament cumparat la pret mult mai convenabil. Hai sa vedem unde poate ajunge acelasi om in cazul in care refuza sa vanda. Pretul apartamentului scade la 5000 euro.

Colateralele pe care le-a lasat actualul somer scad si ele in pret tot cu 50%. Banca se impacienteaza si cere noi colaterale, bunuri sau bani. In timp ce pretul apartamentului scade cheltuielile cresc. Imprumutul a fost luat in euro, valuta comunitara s-a apreciat si ea, adaugand alti banuti la cheltuielile lunare ale somerului. Parintii nu mai rezista la aceste plati si somerul este executat la un pret de 4000 de euro. Compara acest pret cu pretul de 6000 de euro care i s-a oferit pentru apartament doar cu o jumatate de an inainte. Acum nu mai are intr-adevar nimic. Banca isi ia cei 4000 de euro si el mai ramane cu 4000 datorie. In primul caz chiar daca inapoia cei 6000 luati din vanzare, bancii, datoria ramasa ar fi fost de doar 2000 euro si nu 4000 ca in cazul actual. Sa vedem acum ce fel de om si cat de destept a fost de fapt personajul nostru?

a) A fost foarte destept ii poate plesni capul in orice clipa.
b) A fost destept dar puturos, ii lasa pe parinti sa-l intretina.
c) A fost magar cu coarne de bou care gandeste cu curu.
d) A fost roman care s-a inscris la un curs de limba greaca.

Observa! Noile evaluari de pret sunt foarte reale si valabile in acest moment. Nimeni nu poate garanta ca preturile nu vor mai scadea, facand situatia somerului roman de origine maghiara si cu radacini germano- rome si mai catastrofala.

14 comentarii:

AristotelCostel spunea...

...c... varianta corecta este ce :)

De exemplu:

FMI zice in 2011 crestem cu 5.1%

Romania are potential mare de crestere economica in diverse domenii, mai ales infrastructura si constructii. In ultima vreme dezvoltatorii imobiliari se mananca unii pe altii, iar dupa ce se iese din criza cei ramasi vor pune iarasi presiune pe preturi. S-ar putea sa asistam la o crestere brusca a preturilor dupa scadearea de 40-50% din ultimii 2 ani


... zise comentatorul "zimbru" :)

In piata imobiliara romaneasca e ca la loto. Psihologia maselor va determina pretul. Atat proprietarii bizoni, cat si fazanii cumparatori... fara pene cred(stiu) ca preturile vor creste.

... desigur, cand bancile vor relua creditarea. :)

Anonim spunea...

Buna logica, dar logica-ti scapa din vedere urmatoarele lucruri:

1. faptul ca omul respectiv nu stie daca se afla inca pe trend descendent piata imobiliara. Daca face miscarea de care zici tu, sa n-o faca cand trendul e pe terminate, ca-i bai.

2. daca totusi simte ca e pe trend descendent, dar un trend usor, ce face in acest timp? Ca el n-are apartament unde sa stea. Tu iei ipoteza ca sta la parinti, ca de aia ai bagat parintii in calcul.

E buna logica ta, dar nu trage concluzii pripite despre omul respectiv. Tu i-ai pus anumite fapte in anumite conditii.

Prost sa fii sa nu faci miscarea respectiva cand sti ca esti inca pe miscare descendenta a trendului.

Vezi tu Horea, lumea nu e obisnuita cu specula, cu vandut, cumparat, vandut, cumparat, si de-astea. Lumea de zi cu zi, oilea astea ce suntem astia de rand, oamenii de langa tine, astia vor sa-si cumpere o casa, sa-si intemeieze o familie, sa munceasca si sa se bucure de casa si familie. Daca conditia pentru aceste lucruri e munca, e cel din urma gand care-l framanta, omului si mai ales romanului nu-i e frica de munca.

Lui i-e frica sa nu piarda aceste lucruri din motive independente de el. Omul in sinea lui vrea sa munceasca si sa-si faca aceste lucruri, nu specula.

Apeleaza la credit ca altcumva nu poate in Romania. Ar fi putut daca n-ar fi crescut preturile atat de mult.

Parerea mea ca tonul cresterii imobiliare a fost dat de banii adusi de cei plecati la munca in strainatate, care au inclinat balanta categoric in favoarea lor in raport cu veniturile celor din ramasi la munca in tara.

Pe langa asta au venit multi investitori straini si nu numai, care au platit la super pret terenuri si imobiliare, in zone care le considerau cu potential, ceea ce a facut ca acesti bani obtinuti sa creeze o parte din ei cerere mare pentru alte zone.

Pe langa astea si altele, s-au adaugat creditele usor obtinute de la banci, in fine.

Oricum Horea, omului de rand i-e greu sa gandesca in termenii tai. De ce? Pentru ca multi nu pot, nu ca n-ar vrea.

Trebuie sa fie indeplinite niste conditii pentru a putea gandi bine si-a actiona cum zici tu.

Omul ala si-o luat apartament ca sa stea in el cu familia lui si sa aiba un acoperis deasupra capului, si-ar fi in stare sa munceasca pana cade-n cap pentru el, numai sa stie, SA AIBA SIGURANTA CA TOTUL E BINE. Deja vorbesc aberatii asa-i?

Pai normal ca-s aberatii. Dar oare mai sunt aberatii gandurile acelui individ caruia i se face lehamite de tara asta si care daca ar fi chemat s-o apere, ar fi unul dintre multi care-ar fugi fara sa auda?!

Mai Horea, jonglatul cu anumite lucruri se face cum se face, dar casa e Sfanta Horea. Nenorocitii astia duc pietele in directii care numai bune nu sunt. De ce? Pentru ca atunci cand cad, cad cu ele si se pierd multe lucruri bune. Nu te gandi la bani si bonduri si alte rahaturi, gandeste-te la omul de rand, el pierde, linistea lui e zdruncinata din temelii.

Horea suntem oameni cu totii, si cand vom crapa sa n-ai impresie ca vom fi "reloaded" in ceva asemanator sau orice altceva preconizat de hollywood.

Pe langa burse, piete, oameni si politicieni, dorinte si vise implinite, pe langa astea si multe altele, va veni un timp, o clipa, cand orice lacrima cursa pe un obraz in lumea asta si orice suras, va fi platit, intr-o clipa.

Pana la urma omul tau e prost de ceea ce face, dar nu stie ce sa faca Horea, nu ca-i prost. Tu crezi ca n-ar face daca ar sti?!!! Gandeste-te la intrebarea asta.

Daca tu ai fost si esti cum esti, tu crezi ca si ceilalti sunt la fel?

Cred ca sti povestea aceea care era cam asa:
"O mama singura avea doua fiice. Una mai mare si alta mai micuta. La un moment dat mama fetelor a murit. Fiica mai mare s-a ocupat de inmormantare, la care au venit multe rudenii si cunostiinte. In timpul ceremoniei de inmormantare fiica mai mare s-a indragostit de un tip pe care l-a vazut acolo, dar daca si-a intrebat rudeniile, nimeni nu a stiut sa-i spuna cine e. Ceremonia s-a terminat. Dupa un timp fiica cea mare isi omoara sora. De ce?"

dragon spunea...

Bancile "saracele" nu cred ca o sa reia creditarea prea curand - au probleme destule ca debitorii de acum -, decat prin subprime-ul creat de dragul nostru stat. In rest apartamentele vechi vor fi evaluate cam pe la jumatatea pretului cerut, restul sa dea ala care vrea sa cumpere, daca are de unde.

gabis spunea...

Din toata faza nu inteleg cum vinde omu apartamentul cu 6 mii. Nu are ipoteca bancii pe ap ? In rest sa zic ca e Ok. Totusi pe imobiliare nu e ca la bursa sa marchezi o pierdere cand scad preturile sub pragul de rezistenta

Horea spunea...

Anoni,

Explicatiile tale sunt impresionante dar vezi tu? Omul ala care lupta si vrea casa pentru familie pierde pana la urma cel mai mult daca face asa cum a facut omul nostru. Eu nu cred ca trebuie sa fi docent ca sa intelegi ca someria si minciuna nu pot da o crestere economica. Pe de alta parte ai si tu dreptate! Nu toti oamenii gandesc la fel si nu toti oamenii stiu ce ar trebui sa faca.

Am introdus in articol doze de sarhasm pentru a demasca mentalitatea retrogrda in opinia mea a bietului roman. Nu am vrut sa jugnesc pe nimeni. Sincer ma irita caposenia la concetatenii mei. Crede-ma ca am incercat sa sfatuiesc oameni din bunavointa ca sa aud pe urma ca nu am o gandire deschisa fata de tinerii care nu fac nimic si traiesc pe creditele luate de parinti.

Timpul a trecut si acei parinti incep sa aibe azi cosmaruri. Ceea ce am scris nu a avut menirea unei educatii bursiere. O logica de baza ar trebui sa aiba fiecare om. Poate persoana despre care am scris, fara s-o cunosc, nu face parte din gramada de tineri care astepta azi sa le zboare mincarea in gura. Traim amandoi in Romania si nu-mi spune ca nu cunosti si tu multi oameni care au luat credite fara sa se gandeasca. Cel mai nenorocit om nu prea ia credeite anonim, chiar daca si-ar dori si el una sau alta. Nu am o statistica asa ca n-as vrea sa dezbat lucruri pe care nu le cunosc. Oricum, articolul nu are de a face nimic cu bursa sau cu jongleriile financiare.

Planificarea responsabila a bugetului ar trebui sa fie un deziderat deosebit de important pentru orice familie.

Inteleg din cele spuse de tine ca: ceea ce pentru mine pare a fi un lucru simplu si foarte normal, nu este din pacate la fel de simplu si la fel de normal in Roamania. Aici trebuie sa-mi exprim parerea de rau si sa-ti dau din nou dreptate.

gabis, persoanei de care vorbeam i s-a oferit un pret de cumparare care era sub pretul de achizitie, el a refuzat afacerea. Suma de 6000 este asadar suma oferita de catre cumparator. Cifrele sunt inventate ca si toate celelalte cifre doar pentru a avea un exemplu, ai inteles asta desigur.

AristotelCostel spunea...

Omul ala si-o luat apartament ca sa stea in el cu familia lui si sa aiba un acoperis deasupra capului, si-ar fi in stare sa munceasca pana cade-n cap pentru el, numai sa stie, SA AIBA SIGURANTA CA TOTUL E BINE. Deja vorbesc aberatii asa-i?

... da, omu' ala a fost prostit de sistem sa intre intr-un joc piramidal. A cazut de măgăruş. :)

Mai are acum siguranta ca totul e bine? N-avea de unde sa stie? No bine, taman o aflat.

Pai normal ca-s aberatii. Dar oare mai sunt aberatii gandurile acelui individ caruia i se face lehamite de tara asta si care daca ar fi chemat s-o apere, ar fi unul dintre multi care-ar fugi fara sa auda?!

Ce anume sa apere si... de cine? Colhozul asta mânărit de cateva loaze? "Moşiile"... securistilor nesatuli... italienilor... austriecilor, etc.?

Sa traga tare pe campul de lupta al feudalismului romanesc pentru dormitorul lui ceausist... o viata intreaga. :)

... las-o... anonima.

Informatii-economice spunea...

Am vazut ca subiectul imobiliarelor este in continuare foarte la moda... semn ca interes exista chiar daca aparent nu ar trebui.

@Horea, in primul rand o persoana nu poate vinde un apartament ipotecat decat daca inchide ipoteca (adica plateste intreaga suma + de cele mai multe ori un comision de 2% din total credit). Cu alte cuvinte e prins in aceasta afacere neprofitabila chiar daca ar vrea sa scape! Mai mult, vanzarea apartamentului ar insemna si plata unei chirii care se aduna costului creditului initial asa ca nu ar avea de plata diferenta de dobanzi ci mult mai mult!
In al doilea rand, tendinta oricui atunci cand spui ceva negativ este sa nege! tu crezi ca ii place cuiva sa creada ca a facut o gresala cand a cumparat ce parea atunci afacerea vietii? E mai usor de considerat ca a scazut un pic dar isi revine repede pretul! Intreaba-l pe Flavian despre Stockholm:))
In al treilea rand nivelul de informatii este diferit pentru fiecare persoana: crezi ca cineva care nu citeste bloguri crede ca la anul vom mai fi in criza? pai "au zis la TV" ca de la anul vom fi pe cresteri de 5% asa ca ajungem din nou la aceleasi preturi intr-un an... Sincer nici eu nu stiu ce sa spun despre viitor. Stiu ca trilioanele bagate in economie nu au pornit motoarele dar ca vor trebui platite. Nu stiu dc va fi deflatie sau hiperinflatie... nici daca nu va urma inca o injectie masiva de lichiditati in piata... care sa reincerce ce nu s-a reusit in prima faza. Poate Mugabe e de fapt un arhitect al economiei:))

In privinta imprumuturilor veti fi surprinsi dar bancile fac o chestiune groteasca: in cazurile in care vanzarea bunului ar acoperi costurile creditului (adica daca e in ultima perioada a platii) EXECUTA fara griji toti debitorii!!! Daca insa ei stiu ca nu vor reusi sa isi recupereze banii dati, de cele mai multe ori banca gaseste o solutie de refinantare in care indatoreaza si alta bucatica din familie... deci se dau in continuare credite doar ca nu sunt noi!
Situatia e destul de complexa si nu putem spune despre cei care nu gandesc ca noi ca sunt magari cu coarne!

PS: vazand vestile bune, multi vanzatori au crescut deja preturile... Ma astept ca in vara-toamna sa mai creasca din nou preturile, lucru ce va fi serios promovat! Cei pe care "ii mananca" isi vor lua atunci case!

Horea spunea...

Razvan,

1)Subiectul imobiliar devine interesant tocmai pentru ca "dezvoltatorii" vor sa fraiereasca din nou populatia.

2) De cand te-ai apucat de greaca ti-a disparut umorul si nu mai pari sa citesti ceea ce scrie in limba romana. La sfarsitul articolului apare si varianta in care toata suma primita se restituie bancii. Oricum, nici o banca din lume nu poate sa interzica vanzarea unui imobil de catre prorietar chiar ipotecat. Asta in cazul in care nu s-au facut legi bancare speciale romanesti de tipul celora care interziceau debransarea si instalarea centralelor termice. In caz asemenea legi exista ele sunt fara doar si poate un abuz.

3)Raspunsul corect la intrebarile multiple choice este d), pentru ca in dezbatere au fost mentalitatea si felul de gandire romanului indatorat (vezi analogia cu Grecia indatorata= invata greaca) si nu al unui magar cu coarne de bou.

4) Nu m-ar mira sa ai dreptate si ca imbecilii imobiliari sa creasca preturile ca o consecinta a faptului ca la preturile actuale nu au facut vanzare. Se observa din nou mentalitatea "sanatoasa" tipic romanesca. Noroc ca mai exista si o piata, chiar in Romania.

kaboom spunea...

Asta cu ridicatul preturilor ar fi coma. Cf "graficelor", cam asa ar trebui sa se intample, sa avem si noi romanii o bula cu bull trap pt cornutii care au scapat nevatamati so far...
Deci luam frumos pop cornu' si urmarim comedia...

ionut spunea...

@Horea

"Oricum, nici o banca din lume nu poate sa interzica vanzarea unui imobil de catre prorietar chiar ipotecat."

Ba poate, scrie in contractul pe care "proprietarul" l-a semnat. Sau mai bine zis, nu poate intr-un singur caz: daca suma incasata acopera toata valoarea creditului si se radiaza ipoteca. Adica, daca respectivul datoreaza bancii in total 8000 si obtine pe apartamentul pus gaj la banca doar 6000, il poate vinde doar daca la cele 6000 mai adauga el 2000 si plateste creditul!

zummuz spunea...

Horea, nu stiu cum e in alte tari dar in romanica daca proprietatea e ipotecata nu se poate efectua vinderea pt ca nu iti elibereaza certificatul cu care te prezinti la notar. In acel certificat e specificat ca proprietatea e libera de ipoteci de orice grad. Trebuie eliminata ipoteca, abia apoi obtii certificatul de liber de ipoteca si abia apoi poti merge la notar pentru vanzare. Si cum la noi toate hartoagele astea dureaza - macar cateva saptamani, nu ai cum sa faci o tranzactie la limita luand banii de la cumparator si platind ipoteca. Numai un dobitoc de cumparator ar putea sa-si dea banii pe ceva necumparat.

zummuz spunea...

Eu am avut un apt ipotecat la care am vrut sa daram un zid de BCA cu aprobare legala de la primarie. Stii ce mi-a spus banca in favoarea careia era ipoteca ? "Ntzzzz" Conform articolului x aliniatul y din contractul de ipoteca pentru modificari aduse apartamentului, inchirierea catre terti trebuie ca banca sa-si dea acordul. Crezi ca si-a dat acordul ? Nu. ING se numesc desteptii. Si am platit ipoteca si l-am eliberat. Cam 2 luni a durat pana am scos certificatul ca e liber de ipoteca din momentul in care le-am bagat banii la loc in cont. Traim in romanica si asta ne ocupa tot timpul si toti nervii.

scenariieconomice spunea...

@ anonim si Razvan

oricat de 'rele' ar fi bancile, firmele si ce entitati mai doriti voi, nimeni nu i-a obligat pe acei oameni sa mearga la banci si sa se indatoreze. nici macar nevoia (exista si varianta chiriei). Un alt exemplu: daca eu am morcovi de vanzare, merg in piata si afisez un pret de 100 euro/kg, si gasesc cativa doritori, nu-i normal sa-i vand?! NU poti sa transferi raspunderea si consecintele actiunilor proprii ale cumparatorului catre vanzator, pentru ca schimbul s-a produs de comun acord. NIMENI nu l-a obligat pe cumparator sa accepte acel pret, mai ales ca in piata mai existau si alte variante!
Omul face alegeri bune sau proaste, dovedite de timp, dar asta e NORMALITATEA vietii. Ce-ar fi sa incepem sa jelim acum toate firmele care sunt pe piedere, ca de, saracele, n-au stiut ce fac?!?!?! Sau, hai sa continuam mai bine ceea ce statul face acum in romania, adica f***te mediul privat, care tine de fapt toata tara asta (exact pe logica ta merge si parazitul numit stat).
Normal ar fi sa nu mai cautam atatea mii de scuze, sa incercam sa invatam din erorile facute (criza e si o lectie de viata pt multi), si sa gandim constructiv. Frustrarile pot fi vehicule ale motivatiei, numai daca vrem asta. Dar atata timp cat vom continua sa-i invinuim pe altii de esecurile noastre, nu fam altceva decat sa refuzam sa evoluam, sa ne asumam raspunderi, sa devenim constienti de posibilele consecinte ale actiunilor noastre.

Uite, o logica inversa ar putea sa spuna ca, daca tot vrem sa impartim pierderile din varii motive, de ce n-am imparti si castigurile ... si ne intoarcem in socialism. De fapt aici este problema no 1: trebuie sa invatam sa gandim, sa scapam de umbrele utopice al lui marx, sa devenim noi insine.

Horea spunea...

Kaboom,
Un balon de orice fel se poate crea doar cu participarea maselor. In Romanaia unde un balon s-a spart nu de mult, probabilitatea aparitiei unui nou balon este aproape egala cu zero. Ar fi o culme chiar si pentru aceasta tara in care oamenii sunt in marea lor majoritate total dezinformati, gandind ca atare invers.

ionut,

Recunosc ca am facut o greseala! In tara in care o banca iti poate lua din bani la depunere, la ridicare si in momentul in care le respiri aerul, contractele pot fi, se pare, asa cum spui tu. Ca atare nu trebuia sa deschid acest subiect fara sa ma informez mai bine, suntem totusi in Romania. Eu aici nu am luat niciodata un inprumut si am plecat de la premize normale. Aceste premize normale sunt: Iti poti vinde apartamenul ipotectat trebuind sa continui sa platesti bancii suma cu care i-ai ramas dator. Este logic pe undeva pornind de la faptul ca banca te poate executa. In cazul unei executii silite datoriile ramase pot fi si mai mari, debitorul ramanand si in acest caz fara apartament. Menirea articolului, chiar amestacat cu sarcasm a fost informarea si prezentarea unor solutii. Ma voi informa si voi reveni!

Zummuz,

Ce am scris mai sus e valabil partial si aici. La cele spuse de tine as adauga: Cititi orice contract cu atentie inainte de-a incheia o afacere. Contractele, mai ales cele intocmite in Roamnia pot contine clauzuri bizare, care devin insa perfect legale, din momentul din care contractul a fost semnat.

scenarii economice,

Adevarat tot ceea ce spui. Informatia si cunostintele acumulate sunt precum spun pe site primul pas spre orice reusita. Hai sa continuam de aceea sa informam corect, cei care putem face acest lucru si sa gasim solutii.

Problema in Romania este ca cei ce stiu putin cred de foarte multe ori ca stiu o groaza. Lucrurile devin astfel ca si cu creditul pentru orice. Romanul are o parere si un raspuns pentru orice, asta chiar in cazul in care nu are habar despre subiectul dezbatut.