Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 16 aprilie 2010

Next stop Portugal

Mai marii UE s-au hotarat sa "salveze" Grecia. 45 de miliarde poate 90 nimeni nu mai stie exact dar nici nu e nevoie. Se vor scoate bani din piatra seaca si se vor da imprumuturi. Dobanda bondului grecesc de 10 ani nu a fost insa prea impresionata, vezi grafic. Se misca in jurul valorilor de 7. Piata nu prea crede in cutii goale oferite drept cadou.

Compara dobanda de mai sus cu dobanda bondului german, la cca 3% si aminteste-ti ca amble tari circula aceeasi valuta. In final arunca-ti privirea spre dobanda bondului portughez la cca 4,5%. "Petrecerea" de abia incepe, in timp ce bursele urca necontenit. Interval crucial de reactie intre 14-17 aprilie. Datele exacte sunt mai greu de nimerit in acest caz, ciclurile implicate fiind foarte forate lungi. 17 aprilie va fi maine sambata fapt pentru care intervalul se va extinde cel putin pana luni 19 aprilie.

Intervalul de timp amintit se suprapune cu intervale de pret importante pentru indicele sp500, de la nivelele 1210 si 1225. Cei care au cumparat cartea inteleg semnificatia celor spuse. Tot pe voi va rog sa va uitati pe graficul sp 500 si incercati sa intelegeti de ce 1210 este un nivel important. In caz ca nu veti gasi raspunsul trimiteti-mi un mail. Primele semnale de descarcare le-am primit incepand cu data de 24 martie. Sa vedem daca acest interval ne va aduce ceea ce ar trebui sa aduca si anume: inceperea unei caderi consistente.

Atentie! In cazul ciclurilor foarte lungi variatiile de nivele si interval de timp pot fi decalate, in cazul Sp500, cu 40-60 de puncte de pret si cu pana la o luna interval de timp. Cei ce vor sa rasfoiasca blogul spre pagini timpurii de la inceputul lui 2009, vor gasi predictia caderii de care vorbesc anuntata pentru luna martie aprile. Iata-ne in mijlocul lui aprilie la intervalul crucial. In caz ca bursa va reusi sa strabata acest interval fara o cadere consistenta, scenariul de lunga durata va trebui sa fie declarat fara valabilitate si va trebui schimbat.

Ps. Tot pentru cei care au cumparat cartea. Ai citit afirmatia in care imi exprimam convingerea ca stirile nu influenteaza bursa decat eventual pentru moment. Uita-te la stirea Google afisata alaturi, mai apoi la pretul actiunii. Google raporteaza o crestere de venit cu 38% in timp ce actiunea cade si este macelarita cu peste 6%.

3 comentarii:

cristian dogaru spunea...

ce spuneti de acuzele aduse Goldman Sachs?....moare caracatita sau doar isi pierde 1-2 brate si dispare intr-o perdea de fum?

Horea spunea...

Cristian

Acuzele sunt reale, Sachs este un hedge fond corupt si nicidecum o banca. Am subliniat acest lucru in legatura cu raportul pe care l-au avut. Se vedea acolo clar de unde venea grosul profitului, era rezultatul activitatii de cazinou.

In ceea ce priveste caracatita eu cred ca va trebui sa fie supusa cel putin unei metamorfoze drastice. In lumea care va urma dupa "explozie", felul de gandire, politicile economice ale umanitatii vor trebui sa fie schimbate radical. In acel mediu caracatita ar putea sa-si piarda chiar corpul si sa mai dea doar din picioare.

Cand exact? Greu de spus. Dupa parerea mea in curand, un curand destul de apropiat.

gore spunea...

Ar fi interesant sa avem date despre dobanda bondurilor in toate tarile UE.