Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 21 aprilie 2010

Opera lui Dumnezeu

E primavara in ceruri si Domnul se plimba linistit prin gradina. Soarele sclipeste vioi printre ramurile copacilor care incep sa dea in floare. Gradina este invaluita in lumina si intr-o miraesma cereasca care l-ar ameti pe orice muritor. Domnul nu pare insa nici ametit nici prea fericit. Isi aduce aminte de Adam si Eva acei oameni care l-au deceptionat. Cu un gest maiestuos isi mangie totusi agale pletele, aruncand o privire plictisita spre pamant. Deodata fruntea i se descreteste in timp ce ochii incep sa-i straluceasca de bucurie. Si-a adus subit aminte de suspusul sau Blankfein.

Acest om nu l-a deceptionat niciodata, dinpotriva, el este "fauritorul operei divine" pe pamant. Am si uitat de chelul asta credincios ii spune Dumnezeu lui Petru cu un zambet strengarsc. Il voi suna nimaidecat ca sa-l intreb ce mai face si ca sa-i mai dau niste directive de conduita. Zrrr zrrr.... Hi it's Lloyd Bandit sorry Blankfein. Ce faci credinciosul lui Tata? Il intreba Domnul. Vai Tata a inceput sa-mi sufle vantul prin buzunare. Bonusurile astea de cate 40 milioane nu-mi mai ajung. Am ajuns la disperare si vrioam tocmai sa te sun. Ce noroc a dat peste mine acum ca imi vei putea acorda cateva minute. Bine bine chelu lui Tatat i-o reteza Dumnezeu. Hai sa lasam trancaneala si sa trecem la lucrurile importante. Ia spune-mi tu mie hotuleeee ( Dumnezeu ii dezmiarda pe cei pe care ii iubeste), ai auzit tu de fonduri de pensii? Da Doamne!

Da de alti oameni buni de fraierit ai auzit? Da Doamne raspunse Lloyd entuziastmat. Na, casaca-ti urechile alea blegi si noteaza! Apuca-te tu si fabrica niste bonduri din alea care nu merita un rahat. Vinde-le pe urma la cine poti, de exemplu la fonduri de pensii, cu cat le vinzi la mai multi si cu cat mai scump, cu atat mai bine. Nu uita ca numele Goldman trezeste respect la oameni, toti vor sta drepti in fata siglei "divine". Nu va trebui sa le spui altceva decat sa cumpere si ei vor cumpara. Dupa ce ai vandut gunoiul du-te tu frumos la compania aia de asigurari numita AIG. Asigura-te cat poti de repede impotriva gunoaielor pe care le-ai vandut. Nu inteleg doamne se vaicarii micul hot. Vrei sa ma pui sa fac castig dublu dintr-un maidan? O data prin vanzare si a doua ora prin asigurare? Hai hai nu fa pe boul ca te carpesc i-o intoarse Domnul. Fa ce ti-am spus si punct. Goldman e raiul meu iar tu imi indeplinesti vointa. Hai la cotonogit de investitori si sa nu te mai aud vaicarindu-te ca o muiere gravida. Cu inima franta Lloyd s-a supus vointei Domnului, aprizand astfel fortat de imprejurari, focul depresiunii.

Pentru cei care nu inteleg limba "divina" voi incerca sa traduc: Lioyd a primit asadar urmatoarea sarcina de la Dumnezeu. Sa construiasca o casa de cea mai proasta calitate care sa se si poata darama cat mai repede. Sa-l ia pe dl. Paulson drept expert, acesta din urma trebuind sa-i arate care pereti vor trebui sa fie cei din hartie. Exteriorul trebuia facut forate atragator ca sa orbeasca clientii. Inauntru nu trebuia sa intre nimeni, pentru ca numele Goldman reprezenta destula garantie. Dupa ce casa a fost vanduta, cu certitudinea ca ea se va darama, doar a fost construita tocmai pentru acest tel de catre Golman, casinoul Sachs trebuia sa fuga s-o asigure la AIG. Iata doua muste dintr-o lovitura idee care nu poate fi decat divina. Vinzi o casa care sti ca se va darama, te duci pe urma si o asiguri. Dumnezeu pare sa se fi indepartat in ultimul timp o leaca de Goldman. Profitul lor de cazinou continua sa fie imens, vezi ultimul raport, dublu fata de raportul precedent si el istoric. Iata insa ca SEC i-a dat in judecata pentru frauda. Festivalul rugaciunilor a inceput asadar.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Goldman trezeste respect la oameni? oamenilor o fi mai bine?

Anonim spunea...

Bine anomim, bine, bravo. Nota 10 indiferent cine esti, ti-o acorda alt anonim. Nu trebuia sa-ti pierzi timpul scriind.

Vezi, aici e problema noastra. Nu ne scarpinam in fund ca doar nu suntem "niste tzarani", dar ne uitam in oglinda si ne facem freza, in loc sa vorbim despre ce trebuie.

Cred c-ai inteles, iar daca n-ai inteles da-i pace, las-o s-asa. Pana una alta ni se potriveste vorba, "Cand vreau sa fluier, .. tusesc".

Horea spunea...

Cristi B a avut urmatorul comentariu care a ajuns in mail boxul meu in loc sa ajunga aici:

Buna!

Azi "ne radem" cu FMI....:)))

http://www.agenda.ro/news/news/29856/fmi-romania-va-avea-cea-mai-mare-crestere-economica-din-ue-in-2011.html

dragon spunea...

Cred ca astia au uitat un 0 pe undeva.
O fi vrut sa zice 20110 sau 20011, sau ceva intre cele doua :).

Flavian spunea...

Eu cred ca cel mai corect era "oamenii lor"... ;)

Ca celorlalti le trezeste mai mult scarba.

Horea spunea...

Flavian,

Din pacate numele Goldman era pe atunci o garantie. Asa au putut sa-si vanda murdaria fara intrebari. Au vandut din pacate oamenilor, imbogatind precum spui prin frauda oamenii lor. Eu sper sa le soseasca ceasul, din moment ce nimic nu e vesnic.