Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 26 octombrie 2010

Balonul FED se apropie de ac

Fed expectations

Late Friday, Goldman Sachs analysts said the U.S. central bank could end up buying closer to $2 trillion in government debt, depending on the Fed’s forecasts for inflation and employment. Previous estimates for the Fed’s second quantitative-easing plan, sometimes called QE2, have topped out at about $1 trillion.
Some policy makers and bond analyst have also theorized that the Fed could, instead of announcing one huge sum it will buy over a long period, announce just how much it will buy until the next policy meeting — which are about six weeks apart.
Goldman Sachs analysts Jan Hatzius and Sven Jari Stehn expect that after the Nov. 2-3 meeting, the Fed will announce it will buy $500 billion over about six months. (Sursa Market Watch Wall street Journal)

Pe scurt: Goldman Sachs anuta o cumparare de datorii guvernamentale de aprope 2 trilioane de dolari de catre FED, comparativ cu estimarile anterioare de 1 trilion. Este posibil ca FED sa nu anunte toata suma pe care o va arunca in piata conform unor analisti, ci sa anunte doar suma pe care o va pune la bataie pana la intrunirea urmatoare. Analistii Goldman, Hatzius si Stehn, cred ca FED va anunta o suma de 500 de miliarde pentru urmatoarele 6 luni la intrunirea din 2-3 noiembrie.

De fiecare data cand aud ceva spus de cineva de la Goldman ma apuca fiorii. Ce pacat ca Basescu nu este presedintele SUA pentru ca ne-ar fi dat cu siguranta niste stenograme cu convorbiri inregistrate intre Dumnezeu, Blankfein si Ben barbosul. In opinia mea ele ar putea suna cam asa:

D:Alo!... Se aude un carait.
D:Alo! Alo!
B: Da!
D: Pai tu nu auzi ba boule ti-ai bagat iar p...... in urechi?
B: Liniste
D: Stiam ca esti un l...b gist dar nu credeam niciodata ca o sa ti-o bagi in urechi!
B: Tu esti Tata? Uite ca am atipit aici langa un fir de barba de a lui Ben. L-a pierdut in timp ce-si sorbea cafeaua aici pe canapea. M-a anuntat solemn ca va face QE si ca va mai arunca 2 trilioane cumparand datorii guvernamentale. Ce parere ai tu despre toate astea?
D: Pai ce parere sa am? Scoate-ti si tu acuma p... din urechi si asculta!
B: Sunt numai urechi. Le-am si lungit un pic ca sa aud mai bine.
D: Cumpara tu dragu Tati cate actiuni poti si da cu stirea asta a lui Ben in oameni, cat de des posibil, pana in 3 noiembrie. Poti sa le spui chiar ca suma ar putea fi de 3 trilioane sau de ce nu 5, dar fa asta cat mai tarziu si la o data cat mai apropiata de data de 3.
B: Si apoi?
D: Iar esti bivolita! Si apoi ce? Apoi ca de obicei: Cand se anunta stirea tu vinzi ca doar tu ai fost primul care a aflat si tu ai fost si primul care a cumparat. Dupa tine au cumparat toti ceilalti magari si vor cumpara si mai bine atunci cand le ridici suma QE prin intermediul stirilor. Cand au cumparat toti, si pana in data de 3 vor face asta cu siguranta, nu vor mai ramane decat niste idioti care vor mai vrea sa cumpare la auzul stirilor. Tu te bagi atunci si vinzi! Ai inteles?
B: Am inteles, dar daca Ben nu va livra conform promisiunulor?
D: Iar esti vita! Trebuia sa te faci oier ca Gigi Becali nu director de banca! Ce-ti pasa tie de ce face Ben? Important e ce ati spus voi ca va face si pana la urma nici asta nu va mai avea vreo importanta. Daca nu face ce a spus sau face mai putin, bursa va cadea si mai tare boul lui Tata, iar tu vei face atunci si mai multi bani. Oricum, cand toti cei care au crezut ca vor pierde trenul au sarit si au cumparat deja, cine mama dracului ai mai vrea sa cumpere acum?
B: Ai dreptate Tata! Te pup si sa te gandesti la mine in data de 3. Mi-e frica doar ca nu cumva sa se supere pana la urma populimea. Nebunii astia ar putea pana la urma sa ma linseze.
D: Sa stii ca ai merita de fapt soarta pe care o descri dar riscul este deocamdata minim. Da-i bataie mai departe cu jocul bancar de cazinou. Adio si te pup si eu, dar uite ca imi vine sa-ti dau si o palma, acum cand ma gandesc la cat de curva te-am facut.
B: Te pup inca o data Tata! Sper sa-mi sari in ajutor in caz ca i-ar veni astora idea sa-l inchirieze pe Ciomu din Romania.

Un comentariu:

Anonim spunea...

atata timp cat bondurile tresury americane au vanzare pe piata internationala poate sa faca nea bernake oricate qe-uri vrea , pana la urma de ce n-ar da de pomana dolari pe strada la cetatenii americani ca sa le mai ridice moralul , ca sa cumpere lucruri facute in china de amaratii de acolo care ar munci si moca numai sa nu stea acasa , bravo lor , bravo us !!! si asta pt ca sunt destepti