Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 9 noiembrie 2011

Data de reactie maine

Normal tot ce a cazut azi va trebui sa urce din nou in data de 10. Oricum azi am primit un semnal din partea euro care ne spune ca va avea probleme mari in ceea ce priveste depasirea vechiului top. Depasirea maximei precedente devine ca o consecinta foarte putin probabila in momentul de fata.

Mai mult decat atat! Bursa a inceput si ea sa schioapate, punand astfel in pericol tinta de 1340. Tintele vor trebui mai mult ca probabil sa fie revizuite, un lucru pe care il voi face daca va fi cazul in analiza saptamanala, duminica. Aurul incearca sa-si atinga ultimul top dar vlaga pe care a avut-o pare sa fie pe sfarsite si ea.

Argintul pare si el sa se multumeasca cu nivelele actuale sau in cel mai bun caz cu un nivel in jurul a 37 de dolari. Asta pentru ca totul se va prabusi ca de obicei cu bursa in cazul in care aceasta va incepe o cadere ”prematura”. Scenariul pe care la-m anuntat nu a fost afectat inca, dar semnalalele care apar ne dau de inteles ca acest lucru s-ar putea intampla. 

Sa asteptam asadar efectul pe care il va avea data de 10 asupra a tot ceea ce misca pe taramul economic. In rest Italia pare sa vrea sa concureze cu Portugalia. Bondurile tarii lui bunga bunga par sa salte ca niste canguri. Increderea celora care i-ar putea oferi imprumuturi a ajuns foarte probabil in sant.

Consecinta fiind dobanzi tot mai mari pentru banii pe care un investitor ar mai indrazni sa-i dea in imprumut tarii in forma de cizma. Un alt lucru demn de remarcat este o asa numita inversare a curbei yieldurilor obligatiunilor de stat din Italia. Acest lucru prevestete de obicei furtuna si implica dobanzi mai mari la termen scurt decat la termen lung. In momentul de fata se pare ca toata tara a intrat in bunga bunga. Cine or fi oare curvele invitate? Poate o fi totusi suficient cu curvele politice care vor satiface aceasta bunga cu varf si indesat.

In China oamenii urmariti de bandele  de camatari incep sa sara pe geam din cladiri foarte inalte, in timp ce in Hong Kong vanzarile de imobiliare au facut un plonjon de cca.50% doar in ultima luna. Am vazut ca si in Romania un asa numit mare dezvoltator imobiliar a dat faliment. Astept insa ca  fostul proprietar falimentat sa apara cu un nou proiect, tot imobiliar, cel tarziu maine. Deflatia bate asadar la usa pretutindeni, intr-un mediu in care creditele se dau si se iau tot mai greu, un mediu in care velocitatea banului scade pe zi ce trece. Un mediu in care cashul ravnit de toti ajunge tot mai aproape de tron. Pentru ca in cel din urma sa fie incoronat ca rege.

Niciun comentariu: