Pana cel tarziu maine sau poimaine! Totusi ziua de maine a intervalului de reactie, cuprins intre cele doua zile enuntate, imi place mai mult. Cadem pana unde? In cazul Sp 500, foarte probabil, pana in jurul la 1242-1216.
In rest poti vedea, sperand ca nu esti orb, efectul zonelor de oferta expuse. Zone pe care le recunosti din postari mai vechi. Prima, cea mai veche, patrulater marou, respinge pretul dupa cum se vede in perimetrul intervalului delimitat de patrulaterul galben. Urmeaza o apreciere, exact pana la nivelul superior al nivelului de oferta marcat cu o elipsa, si in cele din urma caderea actuala.
Una de care eu am inceput sa vorbesc atunci cand stirile minunate ii ameteau de cap pe investitori. Cu sageata galbena scurta am marcat si zona de cerere. In rest cuvintele sunt de prisos. Casacam ochii, cei care ii folosim pentru vedere si asteptam. Avem un scenariu probabil sperand ca piata va fi cu noi. Semnalul il asteptam din partea ei si nu de la visele pe care le avem. Vom schimba asadar imediat scenariul in cazul in care am observa ca piata are alte ganduri.
10 comentarii:
grecii astia nenorociti ar trebui lasati in fundul gol la ce figuri fac , culmea acum vor referendum !
Cum grecii nu prea mai coopereaza si pare ca si italienii ar fi atinsi in mandrie o mai exista euro la anu pe vremea asta? Sau iar se scot americanii cu verzisorii lor ca marea moneda internationala ...
mihai,asta au facut si Islandezii numai ca acolo doleantele poporului au fost luate in considerare si bancile au fost trimise undeva.
Grecii n-o fi Islandezi cand este vorba de munca dar nu ma mira de loc ca nu vor sa plateasca 50% din pierderile bancilor.
M-am asteptat la asemenea reactii si le-am descris de mai multe ori pe blog. Cand spihologia oamenilor se schimba, se schimba si atitudinea lor fata de orice, mai ales fata de intelegeri care erau facute sa traga pielea de pe ei.
Daca te-ai speriat cumva ca euro cade din cauza referendumului linisteste-te. Euro va mai incerca o urcare indiferent de cate referendumuri va face Grecia.
Si va cadea din nou spre, in primul rand 1,21, indiferent de ce spune Angie Nicolaie. Euro a inceput sa cada in 28. Atunci nu era nici vorba de referendum. Atunci se jubila marea victorie a salvarii.
Radu, oamenii nu sunt masini. Ceea ce se intampla peste tot era de astaptat si mi se pare normal. Fiecare va trage de ale lui pentru ca este vorba de interese. Ce va ramane din euro ramane de vazut.
Eu unul am venit si am spus ca nu dau doi bani pe planurile marete ale balaurului imediat dupa ce stirile au lovit piata. Am vorbit si am prevestit de nenumarate ori lucrurile care se intampla chiar azi. Nu pentru ca sunt profet, habar nu am de profetii. Stiu totusi sa adun 1 cu 1 si mie obisnuieste intotdeauna sa-mi dea 2.
@Horea - ziceai in articolul despre Eur/USD de o "CORECTIE" de metri. Vad ca o corectie observi si pe S&P pana maine dupa care inteleg din titlul articolului ca lucrurile isi revin pe trendul crescator.
Intrebari:
1. Crezi ca din nou S&P si dollar index sunt corelate (scadere S&P=crestere USD)?
2. pana unde si pana cand vezi tu tendinta descendenta a USD si ascendenta a S&P?... ca deja lumea se rascoleste in propria groapa.
Razvan, ai inteles corect. Cred intr-o ultima zvacnire spre nord a tot ceea ce s-a apreciat pana acum. Nu neaparat dintr-o data.
In ceea ce priveste dolarul cred ca a dat de un fund deja, sau poate va mai putea sa cada maximum pana intre 74-73.
De aici vad in schimb un raliu infernal al valutei americane care va trebui sa fie in opinia mea si inceputul unui trend ascendent de durata lunga.
Oricum, este mai bine sa iei lucrurile pe indelete.
Alternativa la scenariului meu este cel pe care l-ai auzit de la hiperinflationisti, unul in care valuta americana se va face praf si pulbere. Posibil si asta! N-avem decat sa asteptam si sa vedem.
Eu unul stau ca intotdeauna pe pozitiile mele pana in momentul in care piata imi va spune sa fac altceva.
Razvan, am uitat!
Corelatia exista in prezent si poata fi rupta oricand de variatia ciclica diferita care poate interveni. In momentul de fata nu vad deocamdata semnale de ruptura.
horea , pana acum erai un sustinator categoric al unui raliu al usd-ului dar vad ca acum cand se apropie incepi sa te indoiesti si crezi ca ar exista si varianta hiperinflationista ! ce s-a intamplat ? pana la urma ar fi culmea ca usd-ul sa se faca praf si pulbere si euro sa ramana puternic !
mihai, se pare ca nu prea ne intelegem. Sa mai incercam odata,ultima data;
De aici vad in schimb un raliu infernal al valutei americane care va trebui sa fie in opinia mea si inceputul unui trend ascendent de durata lunga.
Eu unul stau ca intotdeauna pe pozitiile mele pana in momentul in care piata imi va spune sa fac altceva.
Am scris asta in limba romana ce este asa greu de inteles? Categoric este romanul, cel care le stie pe toate, eu m-am corcit si am fost intotdeauna mai modest.
Ca democratia nu-ti prea palce am inteles. Nu inteleg insa cum de ma poti face categoric? Mai ales in privinta analizelor. Tinand cont si de faptul ca am repetat de mii de ori ca se bazeaza pe probabilitati. Mi-a scapat mie ceva? Exista cumva probabilitati categorice?
da , se pare ca am inteles eu gresit treaba cu probabilitatile , iar in legatura cu democratia nu e vorba ca nu-mi place dar din pacate observ in special dupa ce se intampla in romania de la revolutie incoace ca pur si simplu sunt natii care inca nu s-au civilizat suficient pentru democratie ( majoritatea est-europenilor din pacate in frunte cu rusii ) in aceste tari democratie = coruptie
mihai! o spui chiar tu, indirect. Democratia=coruptie nu mai poate fi democratie. Exact asa cum deflatia nu poate fi hiperinflatie. Ori una ori alta!
Trimiteți un comentariu