Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 13 august 2012

Numaram pana ne iese cum vrem noi

Doctrina pantofista: numaram pana ne iesie cum vrem noi, prin intermediul careia a fost educat tovarasul Ponta&Comp, a fost aplicata dupa cum se vede si economiei romanesti. De acolo au iesit banii care nu exista pentru pensii si salarii, precum si pentru toate posturile de bugetari care nu produc nimic,  dar consuma.

Profiturile, din SUA cel putin, au ajuns dupa cate vezi in cer. Asa ca tovarasii nostrii continua sa zburde. Daca nu ne iesie calculul romanesc ne vom baza pe cel din State, par sa-si sopteasca mafiotii foarte linistiti. Smecheri cum suntem vom incepe in cel mai rau caz sa furam de la americani.

Ghinion tovarasi! Pentru ca pana o sa ajungeti voi sa furati licuriciul el va da cu capul de perete. Uita-te la graficul expus, actualizat. El reprezinta profiturile companiilor care se afla sub umbrela SP-500. Intr-un mediu economic sanatos valoarea profiturilor a crescut incet dar sigur timp de 67 de ani, perioada scoasa in evidenta cu galben. Dupa aceasta perioda se intampla ceva bizar, in opinia mea.

Profiturile plonjeaza pana la nivele atinse in timpul marii depresiuni, pentru a-si reveni mai apoi in timp record, 37 de luni. Pana chiar peste nivelele avute atunci cand bula "dot com" a explodat. Nivelele actuale sunt in momentul de fata foarte apropiate de nivelele pe care profiturile le-au avut inaintea exploziei Lehman.

Sunt absolut constient ca suntem in epoca vitezei dar pe mine asemenea prestatii ma ingrijoreaza. Asta desi fundamentalistii respira oxigen pur in asemenea conditii. SUA asteapta asadar, dupa parerea mea, un baros in cap. Oare ce astepta economia Romaniei? Care nici macar nu s-a apropiat de cea americana vrodata, dar pe care tovarasii de la USL o vad in continuare ca pe o vaca cu ugerul in crestere.

Eu zic ca astepta sa se transforme in ghilotina oamenilor de partid si de stat, plus si intr-o franghie. Una in care vor fi spanzurate toate capetele taiate.

20 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

Toti sunt la fel... Hotnews, SRI, EvZ, Gandul...

Trustul lui Adrian Sarbu a acuzat, in ultimii doi ani, probleme financiare fara precedent, pierzand lunar telespectatori si contracte; o lectie a insuccesului pe care discretul mogul venit din spatele camerei nu o mai cunoscuse. Solutia a fost naturala: inclinarea progresiva a steagului in fata regimului Basescu, pe care Sarbu – altfel recunoscut pentru retinerea sa in raport cu luptele politice – a dus-o in ultimii ani la un nivel necunoscut pana azi celor de la Pro. Dependenta lui Sarbu de banii Elenei Udrea&comp s-a dovedit cvasi-totala, pentru ca de acesti bani se lega inclusiv prestigiul mogulului in fata angajatorilor sai americani, pasionati de rezultate financiare rozalii si de stabilitate politica portocalie.

Neo-crucisatorul politic al trustului, ziarul Gandul, a fost, firesc, profund implicat in aceste tranzactii. In prima faza, a fost nevoit sa se retraga din piata print; in a doua faza, a trebuit sa accepte realitatile financiar-politice ale lui Sarbu, care era practic obligat (intrebati-l pe Blejnar!) sa ofere regimului Basescu o ofranda servila pentru a putea pastra o oarecare obiectivitate pentru ProTV. A fost sah la CTP, prea lucid ca sa nu inteleaga ca targul trebuie acceptat de dragul supravieturii Pro-ului, dar nedispus sa devina el insusi un servitor umil al cauzei basiste, precum Ion Cristoiu sau Robert Turcescu.

Solutia lui CTP putea fi intrevazuta inca din 2011, cand la Gandul au inceput sa apara, discret, disparat, figuri aparent incompatibile cu brandul Pro sau cu rigorile lui Popescu. Au fost angajati o serie de jurnalisti cu trecut portocaliu masiv, proveniti uneori din medii de presa indoielnice, aparent incompatibili cu profilul de piata obiectiv cautat initial de Gandul.

Cristian Andrei, de exemplu, unul dintre jurnalistii care fac in acest moment legea editoriala la Gandul, provine de la Ziua lui Mihai Palsu, a carui mana dreapta a fost in 2007-2008. In acea perioada, Palsu a incercat sa salveze Ziua (parasita de SR Stanescu) scotand vrafuri de ziare electorale finantate de lideri PDL.
O alta optiune atipica a lui CTP a fost Attila Biro, a carui caracterizare oferita de ziaristul Tiberiu Farcas e suficienta: “ Intrat pe mana lui Dan Tapalaga, jurnalist de calibru, inca de pe vremea cand Tapa schimba fata Zilei de Cluj, Atti a ajuns, la Hotnews.ro". Pare un mister – nu-i asa? – detasarea acestui superjurnalist de la Hotnews la Gandul: de ce ar pleca un produs de lux al lui Tapalaga – vocea Parchetelor, instrumentul media de baza al procurorilor macoveisti – din templul basismului la un alt ziar? De ce ar avea nevoie Gandul de un Tapalaga 2 dedat probabil la toate telefoanele dulci ale procurorilor? Raspunsul e la indemana fiecaruia.

Transferurile nu ar fi fost complete fara un om de baza de la Ev Zilei: Clarice Dinu. Specializata – ce reala surpriza! – in PDL si servicii secrete. Clarice e cea care ne-a anuntat, din Evenimentul Zilei, prin 2010, ca zilele extradarii lui Hayssam in Romania sunt numarate. Pe Clarice, tot pe Clarice, a sunat-o un alt fugar important pentru servicii, Mihai Boldea.
Cu acest dream-team de jurnalisti – pe ai caror umeri ar putea sta epoletii talentului si chiar ai obiectivitatii sub acoperire – CTP se poate dedica fara rezerve admiratiei de sine in materie de impartialitate; isi poate celebra inocenta pastrata, iata, si in anul de foc 2012. Popescu il poate pune oricand la punct pe presedintele Masa Verde dintr-un colt discret de pagina; Popescu se poate delimita dur de basism si de urmarile sale funeste pentru istoria Romaniei. Pentru ca, in acest timp, lasati liberi la butoanele Gandului, Cristian, Attila si Clarice pastreaza nestinsa Flacara Democratiei, spre bucuria superiorului lor Sarbu.


sursa

Nastratin spunea...

Horea...ceva despre oculta mondiala, multinationale si sifonarea banilor prin offshore...

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/dec/28/protests-tax-havens

http://www.taxjustice.net/cms/upload/pdf/IMF_100315_Trillions.pdf

Nastratin spunea...

Horea...despre ce ne asteapta...
cred ca banii sunt mai putin safe decit aurul sau imobiliarele

http://www.feasta.org/wp-content/uploads/2012/06/Trade-Off1.pdf

http://www.politico.com/news/stories/0112/71700.html

Vali spunea...

Horea, pana la urma sa nu uitam ca mai exista si "institutia referendumului"! Nu-i asa ca ar fi misto ca POPORUL sa stbileasca singur la cabina de vot cat de mare va fi pibul in urmatorul cincinal si sa isi stbileasca singur fiecare si salariul?! Pai ce, nu e democratic?! Si daca exista dubii in privinta asta, vom apela imediat la CCR, care ne va spune cat se poate de exact cum sta treaba.

ps. Vezi Horea, nici macar sursele de informare nu stii sa ti le alegi asa cum TREBUIE. Asa se intampla cand sunt prea multe. Noroc cu unii care stiu sa ne ghideze maiastru prin jungla asta informationala.

Horea spunea...

Costel, or fi sursele pe care le amintesti la fel, dar nu sunt mai la fel decat antena3 si aliatii ei de care nu spui niciodata nimic.

Ofi platit Popescu asa cum spui dar plata nu pare sa-i fi rupt sirea spinarii, si mai sunt la gandul inca vreo cativa ca el.

Trebuie sa ai putin sange in iubirea lui Ciomu, din moment ce platit de Basescu asa cum spui tu, dai cu tocmai platitorul de pereti.

N-am vazut asta la cei platiti de Felix.

Vali asa-i romanul. Reactioneaza doar dupa ce s-a inecat. Deschide ochii.

Horea spunea...

Si tot Costel, iata inca un articol in Gandul scris de cel platit de Basescu:http://www.gandul.info/puterea-gandului/chestia-zilei-democratie-de-curte-9946963

In rest nu trebuie sa-ti faci nici o iluzie. Pentru ca vei trai si tu din ceea ce iti va da USL. Iar cei de partea lui Basescu, din ceea ce le va da acesta. Pentru ca uite! In Romania alti oameni par sa nu existe.

Anonim spunea...

Ti-e usor sa vorbesti asa, Horea. Lucrezi doua luni pe an si castigi cat altii in 10 ani. Apoi te uiti de sus la noi ca traim de pe o zi pe alta si tinem partea lui Basescu sau Antonescu. Compari mereu Romania cu Norvegia, uitand ca Norvegia nu a avut nici comunism, nici razboi, nici ocupanti care sa-i ia petrolul, nici rusi care sa jefuiasca ce a mai ramas.

Norvegia are in schimb o gramada de petrol si vreo 500 de miliarde de euro pusi deoparte, incasati din redevente. Adica fara sa miste un deget. Cum fiecare norvegian are in spate 100.000 euro, e normal sa traiasca relaxat si civilizat. Cum ar fi sa aiba Romania rezerve de 2000 miliarde euro nemunciti? Mai era taierea de 25% din salariu? O duceam ca-n sanu lui Avram, munca putina si bani multi.

Sa-i vedem acum ce vor face cu tiganii. Dupa parerea mea, tiganii au tras lozul castigator. Se vor strange in Norvegia cu sutele de mii.

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

Pai, Horea, n-ai inteles absolut nimic din textul respectiv. :)

"Popescu il poate pune oricand la punct pe presedintele Masa Verde dintr-un colt discret de pagina; Popescu se poate delimita dur de basism si de urmarile sale funeste pentru istoria Romaniei. Pentru ca, in acest timp, lasati liberi la butoanele Gandului, Cristian, Attila si Clarice pastreaza nestinsa Flacara Democratiei, spre bucuria superiorului lor Sarbu."

Si, oricum, nu CTP era problema... mea, ci toata armata de securisti prosti care latra la cerere, cum ar fi vitele din gandul sau cretinii de pe contributors.

Legat de gogomaniile pe care mi le tot servesti mie in privinta... USL, Adrian Panaite descrie perfect situatia Romaniei de azi.

USL-ul si... antenele raspund "cererii pietei". Oamenii vor sa scape de niste scarbe mincinoase si hoate care se comporta stalinist in spatele unor vorbe goale despre "democratie".

P.S. Ceea ce m-a deranjat cel mai tare din tot ce ai spus pe blogul tau in ultimii... ani :) a fost afirmatia "mihai nu este pupinbasist".

P.P.S. N-am nicio asteptare de la USL. Important este ca populatia sa sanctioneze hotia si minciuna de tip basisto-macovista. Din miment ce predic scenariul prabusirilor, este de-a dreptul copilaresc sa-mi spui mie la ce sa ma astept eu de la USL.

Nastratin spunea...

Anonim....aici ai pus punctul pe "i"....Norvegia nu se compara nici macar cu germania ca bogatie si nu cred ca exista criza sau recesiune in Norvegia...Cit despre Romania, cum am mai zis, daca nu va exista nici un curajos care sa lanseze un partid, degeaba stam la birfa pe bloguri si ne plingem ca e rau in tara....Mai bine am face ceva mai constructiv, de pilda sa ne sfatuim in ce merita investit putinul agonisit de multi din tara. Horea a facut bani, dar asta nu inseamna ca nu exista si oameni de valoare in tara care ar putea face la fel sau chiar mai multi bani daca tara ar mege cum trebuie. Singura lor meteahna e ca n-au avut curajul sa plece din tara, cum nici eu n-am avut curajul initial, dar m-am hotarit mai mult din scirba si mi-am dat citeva luni in afara in care sa incerc sa gasesc ceva de lucru potrivit competentelor mele. Si n-a fost usor sa apuc pe calea dorita, pt ca diplomele din tara nu erau recunoscute...Cum am spus, sunt oameni de mare valoare ramasi in tara care meritau salarii vestice...

Horea spunea...

Costel, mihai a fost un gica contra, dar si-a schimbat retorica, cel putin pe aceasta pagina.

Din moment ce nu-l cunosc si din moment ce eu citesc foarte putine stiri romanesti, tocmai pentru a-i evita pe pupindreapta si stanga, nu pot trage concluzii decat din ceea ce vad.

Si in cazul gandului eu citesc doar articole scrise de oameni care mi s-au parut integri, chiar daca nu sunt intotdeauna de acord cu ceea ce spun.

Parerea pe care o am despre sleahta lui Basescu ar trebui sa o stii foarte bine, dar asta nu inseamna ca ma culc pe o ureche si nu vad ce fac cei care il urmeaza. Tocmai pentru ca ai simtit si tu pacostea care ne va lovi, m-am mirat si ma mir ca poti privi lucruile din tara doar dintr-un singur unghi.

Anonim! Traind in scandinavia 30 de ani am invatat tocmai sa nu fac ceea ce spui tu ca as fi facut. Nu m-am uitat niciodata de sus la nimeni si am incercat sa pun un umar tocmai acolo unde am vazut slabiciune.

Pentru mine toti oamenii de bun simt sunt la fel indiferent de cat castiga sau in ce pozitie sociala se afla. Banul pentru mine este un necesar dureros si nu un musai. Daca asa fi habsan m-as duce mai des in Norvegia ca sa crap pana la urma. Traiesc intr-un apartament cu doua camere desi puteam sa-mi constriesc orice fel de casa.

Banii pe care i-am facut sunt rezultatul unei munci cinstite, si cred ca ai inteles ca nu as fi chemat in Norvegia, daca as fi lucrat asa cum lucreaza doctorii romani cu pacientii lor. M-am angajat de multe ori in apararea celor care au fost batjocoriti de sistemul sanitar, rezultatul fiind ca multi au dat in judecata medici care i-au calcat in picioare. Am prous PSD-ului local deschiderea unui cabinet unde as fi lucrat gratuit pentru cei cu bani putini, dar am fost luat de nebun.

Este adevarat ce spui. Norvegia are petrol, si in momentul de fata peste trei mi de miliarde doar in acel fond. Sti de ce? Pentru ca nu l-a dat lui Patriciu sau altora ca el, si pentru ca nu-l fura nimeni.

Un popor de hoti nu va avea alt trai decat cel pe care il au romanii in momentul de fata. La noi hotia se invata mai devreme decat respiratia, si acest lucru da cu parul in cap putinilor oameni de bine.

Compara mentalitatea norvegienilor cu cea de aici si vei vedea. Uite ca Danemarca nu are petrol dar are aceleasi valori morale ca si Norvegia. Rezultatul este acelasi si acolo. Suedia, Finlanda, sunt tot cam pe acolo cu morala ca si cu traiul. Cehii au avut si ei comunism, precum si polonezii. O duc insa altfel decat noi pentru ca poporul este alfel.

Uite-te la ce se intampla chiar acum sub ochii tai in Romania. Intr-o tara care este destul de bogata pentru a fi cel putin in apropierea Norvegiei. Ce folos poti avea insa de la bogatii care iti sunt furate de catre mafioti de sub nas. La ce te astepti atunci cand un popor mai face din mafioti si politicieni.

Cu tiganii Norvegienii isi vor blestema zilele. Cred eu.

Horea spunea...

Nastratin, in opinia mea banii vor fi cel mai sigur mediu in anii care vin, dar nu titnuti in banca. Exista totusi banci in care pot fi siguri, sau destul de siguri.

Precum spuneam eu vad totul in plonjon chiar si aurul. De imobiliare sa nu mai vorbim. La sfarsitul haosului cei care vor mai avea bani, vor putea cumpara si aur, dar mai ales imobiliare, la un pret de nimic fata de azi.

Sunt de acord ca exista oameni de valoare in Romania. Mafiotii nu-i lasa insa sa traiasca. Sunt la fel de acord si cu afirmatia care se refera la un partid. Problema este ca nu poti inchega in momentul fata nici macar o miscare.

Vezi cazul Italiei tara in care o miscare de pe internet s-a transformat in partid care creste pe zi ce trece.
Aici la noi cresc deocamdata ciomegele celora care se bat pentru Basescu sau pentru Ponta si Antonescu.

Anonim spunea...

Care-s bancile in care banii pot fi tinuti destul de sigur?

Anonim spunea...

@Anonim ... Banca Romaneasca !

Horea spunea...

In nici un caz nu Banca Romaneasca, dar cum ar fi fost sa nu ne bascalim. N-am mai fi fost romani. Nu-i asa?

Aici vei gasi cele 50 de banci cotate ca cele mai sigure din lume: http://www.gfmag.com/tools/best-banks/11661-worlds-50-safest-banks-april-2012.html#axzz23auZpX1B

Florin spunea...

>Si in cazul gandului eu citesc doar articole scrise de oameni care mi s-au parut integri, chiar daca nu sunt intotdeauna de acord cu ceea ce spun.

Horea, eu citesc Gandul de la infiintare(cand CTP-ul a plecat de la Adevarul cu o echipa de oameni). Mi-a placut ca aveau o linie editoriala relativ obiectiva si independenta. Dar AC are dreptate. De cand au fost cumparati de mediafax(cand CTP a fost inlocuit de Pnadaru in functia de director) si mai ales de cand au renuntat la varianta printata(lucru care a dus la ruperea echipei) se poate observa o indepartare constanta de standardadul initial.
Nu vreau sa fac acum etichetari, dar doamna Ciobanu numai integra nu poate fi considerata cand mistifica faptele si pune in gura oamenilor cuvinte care nu le-au zis, doar pentru a da greutate rationamentului pe care il prezinta.

Anonim spunea...

Multumesc, Horea!

Anonim spunea...

in legatura cu subiectul tziganii si norvegia , exista riscul , desi redus sper eu , ca tziganii nostrii sa-i molipseasca si pe norvegieni asa cum ne-au molipsit pe noi !

Nastratin spunea...

Multumesc Horea...

Horea spunea...

Florin, ceea ce spui este parerea ta. Eu am alta parere. Pe mine nu ma plateste nimeni si am facut referire la articolele lui Rodica Ciobanu tocmai pentru ca an fost de acord cu ele, si nu pentru ca as avea nevoie de educatia cuiva.

Anonim, nu exista dupa parerea mea nici un risc ca tiganii sa molipseasca Norvegia. Riscul este mult mai mare ca norvegienii sa devina ingretosati.

Niste tiagni hoti nu vor putea schimba niciodata mentalitatea intiparita deja in DNA-ul nordicilor.
Eu cred de aceea ca, daca va fi dat sa se schimbe cineva, acel cineva va fi tocmai tiganul, unii dintre ei, foarte putini, propbabil. Cei care mai au eventual o senzatie minima de rusine.

Nastratin, anonim cu placere.