Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 1 martie 2012

O hoarda de cretini

Am avut si eu o data o relatie de amor co o iranianca in Suedia. Femeia avea vise de om de afaceri. Dupa o vizita facuta in Iran, de unde era sa nu mai iese, s-a gandit ca ar putea vinde gresie si faianta importata din tara ei de bastina in Scandinavia. La reintoarcerea din Iran ea n-a adus insa nici macar un milimetru de mostra sau nici macar un firicel de praf din ceea ce dorea sa vanda.

Ceea ce a reusit sa faca totusi, inainte de plecare, a fost programarea unei intalniri cu un grosist. Cu intentia de a-i vinde acestuia marfa. Cel din urma nu i-a promis nimic, informand-o in schimb si despre faptul ca el isi lua marfa din Italia, si ca mai era si foarte multumit de cum ii mergeau lucrurile. Dupa cateva zile de la intoarcere femeia s-a asezat in pofida celor povestite la masa din bucatarie si a inceput sa calculeze.

Dupa o jumatate de ora m-a anuntat triumfatoare. Am facut 25 000 de dolari. Scena era atat de reala incat ma asteptam sa-si bage mana in buzunar si sa scoata de acolo teancul de bani. Am ramas pur si simplu cu gura cascata, pentru ca m-am straduit intotdeauna sa fiu un om cat mai realist. Mi-am adus atunci aminte imediat de o alta discutie avuta cu aceeiasi persoana.

O discutie in care ea afirma raspicata ca nu exista de fapt realitate. Pentru ca nu am considerat-o niciodata ca fiind o persoana prea inteligenta i-am ras atunci scurt in nas. Iata ca intamplarea cu faianta si gresia mi-a inghetat acel zambet sarcastic pe buze, dupa o bucata buna de timp. Mi-am dat in fine seama ca femeia era de fapt filozoafa. In acel moment a trebuit sa recunosc cu coada intre picioare ca am fost un bou. Mi-au trebuit 36 de ani de viata ca sa inteleg un adevar pe care l-am avut de mii de ori in fata nasului: Pentru oameni nu exista realitate, exista doar perceptii.

Aceste perceptii nascandu-se foarte des din aspiratiile si visele unui individ sau altul. Acest adevar este indiscutabil! De aici rezulta si puzderia de interpretari diferite pe care le pot da oamenii aceluiasi fenomen. La fel de indiscutabil este insa si faptul ca omul care vede intr-un bou un helicopter nu va zbura probabil niciodata, pentru ca va confunda intotdeauna geamatul animalului cu sunetul unei elicii.

In opinia mea cam asta a facut si hoarda de analisti cretini ieri. Au interpretat ca de obicei, conform proriilor aspiratii si vise spusele unui barbos pe care l-au declarat tot ei ca fiind Dumnezeu. Citeste si minuneaza-te! Ai aici linkul la tot ceea ce a spus Bernanke. Iata acum si interpretarile hoardelor de idioti: Bloomberg: 

”Gold futures fell as much as $100 to below $1,700 an ounce on signs that that the Federal Reserve will refrain from offering more monetary stimulus to bolster the U.S. economy.”

De unde s-a nascut ideea acestor cretini conform careia Bernanke ar vrea sa monetizeze intr-un moment de maxima euforie bursiera? Asta o stiu doar ei.  

Fox News: Zice ca Bernanke a spus chiar opusul, adica: ca i va da cu monetizarile.

Nu stiu cum au explicat acesti magari mai apoi caderile bursiere care au urmat.

Los Angeles Time: comentariile sunt de prisos


”Despite overall dovish undertones, the chairman’s testimony was markedly less-dovish than recent Federal Reserve communiqués, boosting the U.S. Dollar across the board.”

Tradus in valaha: Desi ceea vedem in fata este un bou, el are totusi mutra de helicopter pentru ca atunci cand geme suna ca un motor.

Daca mai cauti vei mai gasi si alte perle cu siguranta. Trist este faptul ca acesti oameni sunt formatori de opinii si declarati experti. Mai mira-te atunci ca cei care-i asculta isi pierd pantalonii. La fel sunt si formatorii de opinii politice, in Romania sa nici nu mai vorbim. Culmea ca sunt ascultati cu sufletul la gura de o majoritate. Asta pentru ca grohaiesc tocmai ceea ce vor sa auda ignorantii. Oamenii care incearca sa se invarta in jurul realitatii sunt in schimb ignorati. Pentru ca ei nu pun in chenare roz visele fiecarui imbecil.




Un comentariu:

Anonim spunea...

Try to realize the truth: there is no spoon

Este demosntrat ca ochiul este doar o lentila, creierul este cel care "vede". Asadar, oamenii vad doar ceea ce vor sa vada si nimic mai mult.