Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 18 martie 2012

Un lucru pe care il cred

Un articol scris de zerohedge, pertinent in opinia mea de data asta. Care arata situatia minunata a Spaniei. Stie domnul Barroso ce stie, din moment ce domnia sa este portughez si vecin. Pentru ca suntem in luna martie, ne-a explicat un cititor, euro a luat-o la deal.

Domnul "Baros" pare sa stie si el in ce luna ne aflam. De aici probabil si hotararea cu care afirma ca Europa este pe drumul cel bun. Impreuna cu Romania, desigur, o tara europeana din talpi pana in picioare.

Si dolarul pare sa fi aflat ca suntem in luna martie! A plesnit astfel zona de oferta pe care eu am expus-o de cca. 2 luni. De acolo a inceput sa cada ( vezi graficul afisat, acelasi ca intotdeauna). Am aflat asadar ca in Romania iarna nu-i ca vara. Un lucru si mai nou pe care eu nu-l stiam este faptul ca euro se apreciaza in martie. De la dealari am mai aflat o noutate veche: Faptul ca Isarescu a intervenit din nou ca sa sustina leul, exact la nivelul de 4,39, adica in mijlocul intervalului meu tinta.

Sa fi ajuns oare analiza tehnica in livada tocmai in martie? Sau poate a ajuns mintea dealarilor pana acolo unde era si pana acum?  Raspunsul la aceste intrebari nu-l vom afla probabil niciodata. Pentru ca in conformitate cu realatarile acelorasi dealari, Isarescu s-a imbracat in frunze de vita. Guvernatorul umbla mai nou camuflat, facand afacerile BNR prin intermediul altor banci. Oricum ar sta lucrurile, eu constat ca indicele dolarului a fost respins de nivelul de oferta, la o prima incercare, asa cum ma asteptam.

Pentru ca dupa martie vine aprilie lucrurile se complica, asta pentru ca nu aduce anul ce aduce luna. Vom vedea asadar in curand daca luna viitoare va fi una a dolarului sau daca luna martie va fi prelungita dupa necesitatile euro. Va putea oare dolarul sa cada pana la zona de cerere pusa pe grafic tot acum cateva luni? Daca vom sta in martie pana in iulie cu siguranta.

Avem totusi o problema, bursa. Ea cazut din cauza lui Bernanke, vreo doua zile in sir, dupa magistrala cuvantare a acestuia de acum cca. 2 saptamani. Ca sa urce furibund dupa acea intr-una. Eu cred ca Bernanke a vorbit cu Isarescu. Care trebuie sa-i fi dat niste lectii de camuflaj.

Asistam foarte probabil la un QE3 camuflat, din moment ce burs urca. Logica este impecabila din moment ce stim ca bursa a cazut din cauza lipsei unui nou Qe. Asa ne spuneau expertii  in ziua in care a inceput sa cada. Nu avem altceva de facut decat sa vedem cat va dura luna martie, precum si Qe-ul camuflat. Eu zic ca luna in cauza se apropie de sfarsit, la fel ca si Qe3. Asta daca nu cumva Isarescu ii va trimite lui barbosu cateva vagoane de frunze de vita.

Ps. As vrea sa clarific citatul lui Emersson, poate nu prea usor de inteles pentru toata lumea, mai ales in engleza.

“A foolish consistency is the hobgoblin of little minds, adored by little statesmen and philosophers and divines. With consistency a great soul has simply nothing to do."

O consistenta, o persistenta idioata, este o caracteristica a mintilor inguste. Un suflet maret, o minte mareata, nu are nimic de-a face nimic cu acea consistenta.

Mai pe valaha: mintile mari isi schimba optica influentate de argumentele realitatii, in timp ce mintile marunte persista la infinit chiar si in esecuri dovedite. Ce fel de minti avem oare in Romania?





Niciun comentariu: