Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 31 octombrie 2013

Fiscul a declansat jihadul

Spune capital. Eu spun cu totul altceva! Guvernul actual a declansat jihadul, din moment ce fiscul este o institutie subordonata guvernului. Pentru cei cu memoria scurta reamintesc ca am vorbit despre ceea ce vezi acum in postarile facute din Norvegia, si dupa. Spuneam atunci ca Ponta va trebui sa bage adanc mainile in buzunarul oamenilor, inclusiv in buzunarele celor 7 milioane care au votat USL. Clan care a venit mai pe urma si cu "cel mai cinstit guvern", plin de penali.

Ar avea guvernul actual vreo alternativa la ceea ce face? Sigur ca ar avea! Daca ar dori. Putand sa se ia de Fenechii in loc sa se ia de toti intreprinzatorii mici si mijloci. Care, sa nu uitam ca  sunt de fapt inima oricarei economii. Am vazut cu totii ce efect a avut sugrumarea lor pretutineni in lume. Fiscul face asadar ce-i ordona guvernul. Fenechii, condamnati si necondamnati, facand si azi, ca si pana acum, exact ce le trece prin cap. Inclusiv legi si programe economice pentru cei ca tovarasiile lor.

Repet ceea ce am mai spus. Astfel de politici vor distruge si ceea ce a mai ramas din Romania, fara doar sau poate. Fi sigur ca si asa numita opozitie, care urla ca din gura de sarpe, ar fi fost obligata sa faca ceva asemantor. De ce? Pentru ca de unde nu-i n-ai ce lua. Asta cu toate ca am observat din nou o deplangere a vechilor guvernanti, facuta de multi postaci nerusinati. S-au treminat finantarile de pe vremea lui Duduila. Vreme in care romanii isi rupeau spatele la munci grele depuse peste hotare, pentru ca Tariceanu sa poata fii mandru de cifrele PIB din acele vremuri "glorioase."

De cand factorii externi au disparut, sa nu uitam de spalarea imensa de bani facuta de infractori straini in RO. PIB incepe sa arate realitatea. 

Pentru ca oamenii astia nu sunt in stare sa asimileze nici macar banii care li se pun pe tava gratuit, banii europeni. Exact cum n-a fost in stare nici guvernul Boc, sau nici un alt guvern postdecembrist. Cum mama dracului sa-ti inchipui atunci ca ar putea crea ei plusvaloare. L-am auzit pe Ialomiteanu urland la un post TV dupa locuri de manca. Ii curgeau balele de excitat ce era. Ca si celorlalti invitati care vorbeau toti deodata, conform binescutului obicei romanesc.

Locuri de munca facute unde tovarase Ialomiteanu si de catre cine? Facute de stat, la stat, pentru ca altundeva nici un guvern nu poate crea locuri de munca. Asemenea locuri de munca sunt o povara nu un ajutor pentru o economie in scufundare. Asa ca, baga-ti batista in gura tovarase!

In sectorul privat nu trebuie creat nimic, pentru ca locurile de munca se creeaza singure. Le creeaza ingeniozitatea oamenilor, plecand de la cerere si oferta. Ford, Gates, Jobs, Kamprad etc. nu au avut nevoie de ajutorul statului pentru a crea imperii pline de angajati. Fondatorul Ikea si-a inceput activitatea fara nici un magazin. Facea vanzari prin posta. Voi demolatorii de locuri de munca, de ingeniozitate umana, ati ramas fara bani pentru ca nu stiti sa faceti nimic. Nimic altceva decat sa va bagati coada in sacul cu parale, si prin asta direct in economie. V-ati uitat de asemenea la demolarea tarii pornita dupa 89 cu ochii inchisi.

Culegand acum exact ceea ce a-ti semanat. Atat voi, cat si votacii pe care ii tineti voit in intuneric. Ultimii fiind totusi cei care vor suferi cel mai mult. "Jihadul" pornit eu il vad asadar indelungat! Il vad chiar intetit dupa alegerile din 2014. Asta daca nu va plesni pana atunci totul. Asta depinde doar de SUA si Europa, si de momentul in care va exploda balonul lor. Cu ei vor plesni si Fenchii din Ro. Sa nu crezi totusi ca vor crapa usor. Se vor dezumfla doar dupa ce au incercat sa-ti ia tot aerul pe care il respiri. Asta pentru ca asa le este felul. Apropo burse! Ai vazut ce au facut indicii ieri? Dupa ce B a spus exact ceea ce credeam eu ca va spune. Adica nimic. S-au depreciat! Dupa ce au sarit in cer doar cu o zi inainte. 

Sti de ce? Pentru ca ieri au fost mai multi vanzatori decat cumparatori, in pofida faptului ca FED a anuntat o activitate neschimbata a pompelor de bani. Ce se va intampla atunci cand zilele in care vanzatorii sunt mai multi decat cumparatorii vor creste la numar? Bursa se va deprecia si mai mult, cu Bernake in fata unor butoane care nu vor mai raspunde la comenzi.

Niciun comentariu: