Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 22 octombrie 2013

Pe scurt

Hotii de tablouri din Olanda se confunda cu hotii din politica romaneasca, pe drept cuvant:

Cătălin Dancu, avocatul lui Radu Dogaru, a declarat marţi că face demersuri pentru a da în judecată Muzeul Kunsthal şi Primăria Rotterdam, pe baza unui raport al poliţiei olandeze făcut imediat după furtul celor şapte tablouri, care ar dovedi lipsa de securitate şi neglijenţa autorităţilor.

Ai auzit? Autoritatile olandeze sunt de vina pentru faptul ca romanul fura. Normal este atunci ca hotul sa ceara si o recompensa pentru manopera. Si sa-si manifeste "grija" pentru securitatea muzeului din Olanda, prin darea autoritatilor in judecata. Sincer mai oameni buni. Ce fel de fiinte traiesc in aceasta tara? Si cat de cretin poate fi un avocat care face un asemenea demers. Poate ii din baroul lui Nastase?

Antonescu i-a spus, pe de altă parte, liderului PPDD din Senat că ar trebui să înţeleagă această atracţie a parlamentarilor către USL, pentru că este vorba despre "alianţa tuturor posibilităţilor".

Iata inca un porumbel care a zburat din gura cascata in timpul somnului a marelui adormit. Un adevar incontestabil. 

De fapt, fiecare clan este o alianta a tuturor posibilitatilor, din moment ce membrii lor au un singur tel; puterea si prin ea furtul. Observi cine vorbeste? Tocmai omul care si-a deschis larg portile traseistilor. Vezi vreo paralela intre gandirea hoteasca legata de tablourile furate din Olanda, si cea legata de tabloul furat al tarii tale?

Eu vad si o diferenta. Hotii tablourilor din Olanda au recunoscut si vor intra la zdup. Cei care au furat tabloul Romaniei merg de obicei in cantonament. Si, doar cativa din puzderia care exista. Din moment ce romanul accepta o asemenea de stare de fapte. Impartind hotii in hoti buni si hoti rai. Daca un hot rau, Basescu, de exemplu, vine si ti se caca in pritvor, sari imediat sa-i dai cu lopata in cap. Pe drept cuvant!

Daca dupa ce ai curatat murdaria, apare Ponta, si iti plesneste in acelasi pritvor un rahat cat o basca. Sari cu aceiasi lopata, dar nu pentru a-i da in cap, ci ca sa duci de data asta mormanul cat mai repede in sufragerie. Asezand splendoarea in mijlocul camerei ca pe un bibelou. Mai mira-te atunci ca esti ametit? Daca nu de altceva de miros. Este ca si cum un chirurg ar deschide un pacient plin de cancer si ar spune. Uite! Asta este tumoarea rea, pentru ca seamana cu Basescu. O scoatem. Restul tumorilor sunt bune, seamana cu Ponta, Antonescu si alte staruri. Le lasam acolo unde sunt!

As putea continua la infinit cu exemple pline de anomalii luate din gandirea magistrala a marelui popor roman. La ce folos? Cei care vor, si sunt in stare sa priceapa, au intels deja. Faptul ca nu poti culege niciodata altceva decat ceea ce ai semanat. Si, ca, nu poti avea succes nici in chirurgie, daca te hotarasti sa scoti doar o tumoare din 10. Cei multi, care nu pot sau nu vor sa inteleaga aceste lucruri simple, dar foarte logice, n-au decat sa continue sa-si sape proriile gropi. Eu unul m-am saturat de atata nesimtire. Fapt pentru care voi face o pauza cu politica. Pana cand senzatia asta de neputinta care m-a napadit in momentul de fata va slabi. Sau, si mai bine, poate va dispare.

Deocamdata ma simt paralizat. Mai ales dupa ce am citit argumentul baroului de avocati:

"Completarea este în următorul sens, şi anume: au fost aduse argumente că faptele care au stat la baza condamnării avocatului Adrian Năstase nu au afectat profesia de avocat", a precizat Iordăchescu.

Adevarat! Dar cum este cu imaginea si cu morala unui avocat condamnat pentru hotie? Nicicum! Va avea si mai multi clienti. Din moment ce in tara in care se spune ca Basescu face justitia, avocatii de tipul lui Nastase castiga procese pe banda rulanta. Mai ales daca mai stiu juca si teatru. Ca personaje principale in sceneta "Cum sa ne impuscam in gat fara sa-l nimerim."

Este si mai greu sa razbesti atunci cand vezi ca pana si cei care au iesit in strada umbla cu capul in nori. Asta pentru ca in Ro poporul se imparte in doua. Poporul primitiv, majoritatea, si poporul cibernetic al viitorului, minoritatea. Iti pun aici un comentariu scris de un demonstrant. Nu imi voi da parerea pentru ca nu are rost. As vrea sa spun altceva, in schimb. Cei de la putere nu vor gasi niciodata un WC public in care sa se poata slobozi mai relaxati. Ma refer desigur la gurile celor amintiti. Poporul primitiv si poporul cibernetic.

Iata si comentariul aparut azi la articolul al lui Florin Negrutiu. Care, scrie si el degeaba, ca si mine. Pe un site totusi mult mai citit: E expirat sistemul politic bazat pe asa zisi "lideri". Cine e Victor Ponta? Pupilul pirnaiasului Nastase si al escrocului Iliescu, ginerele lui Ilie Sirbu. El nu este insa un lider al romanilor. Rezultatul natural unor asemenea proteste ar trebui sa fie Miscarea fara Lideri, unde efectiv sa nu existe lideri. Avem vot electronic, atitea sisteme de criptare etc.De ce nu ar fi posibil un astfel de partid manevrat "pe net"? E valabil si pentru alte tari unde se intimpla acelasi *..Vremea "liderilor" a trecut, domnule Negrutiu.

Mai vrei niste anomalii? De data asta din SUA. Vezi tabelul expus! Numarul celor angajati NFP scade, dar scade si somajul. Uite ceva legat si de Europa! Comisia Europeană a cerut luni Parlamentului European să aprobe în procedură de urgenţă plata a 2,7 miliarde de euro suplimentare pentru bugetul din 2013, pentru a evita ca Uniunea Europeană să se regăsească în încetare de plăţi la jumătatea lunii noiembrie, transmite AFP. (capital)
Intelegi acum de ce a sarit euro in cer?

Sa auzim numai de bine! Si o perioada numai de economie, din moment ce politica imi dauneaza grav stomacului, producandu-mi o greata continua. De fapt nu politica! Ci mai degraba felul de gandire a celor politizati de mafie. Daca ai vota oameni cinstiti si morali s-ar putea sa traiesti bine. Un lucru care ar dauna grav primitivismului in care iti place te scalzi.

12 comentarii:

ThinkAgainRo spunea...

Sistemul securisto-mafioto-masonic care a pus stăpânire pe România exclude accederea unor candidați cinstiți sau morali.Exemplul lui Nicuosr DAN este elocvent.Justiția lui Băsescu l-a întârziat pe DD 2 ani pentru a-i înregistra un partid!În mandatele lui Băsescu abuzurile în justiție s-au înmulțit exponențial!
Înregistrarea unui partid politic la tribunal este o procedură la care judecătorul NU TREBUIE SĂ AIBE OPINII PROPRII! EL trebuie doar să verifice și să constate existența îndeplinirii tuturor criteriilor legale(numar de memebri semnatari,statut, etc).
DAca maine dumneavaostra Domnule Doctor și cu mine vrem să facem un partid care să ofere o alternativa nu putem din cauza celor 4000 de ofițeri acoperiți din magistratura romaneasca.Iar restul sunt din sleahta lui Ilescu!
Și atunci mai au dreptate și acei cititori care scriu că nu vor sa voteze!

Horea spunea...

Thinkagainro, problema nu sunt cititorii care nu vor sa voteze. Poate pe unii i-am convins chiar eu.

Sunt mai degraba "patriotii" care vor sa te convinga sa votezi un escroc in locul altuia. Sustinand cu tarie ca ei pot gandi in locul tuturor. Isi iau acest drept de parca li se cuvine.

Justitia, vad eu, a facut pasi inainte. Marunti dar totusi niste pasi. Din moment ce a inceput sa se atinga si de "icoane". Inapoi a mers masmedia, si prin aceasta si educatia romanului. Asta pentru ca UE nu are o monitorizare pentru stiri si invatamant.

Vad ca Badea l-a monitorizat pe Nicusor Dan. In termeni nu prea agreabili. Si ce spune Badea e sfant, din moment ce este antibasist. Sau nu?

Anonim spunea...

>Poate ii din baroul lui Nastase?
Nastase nu are barou.

>Dar cum este cu imaginea si cu morala unui avocat condamnat pentru hotie?
Nastase nu a fost condamnat pentru hotie.

"Condamnă pe inculpatul NĂSTASE ADRIAN la 2 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev.de art. 64 lit.a, b, c C.pen. pentru săvârşirea infractiunii prev.de art.13 din Legea nr.78/2000 cu aplic.art.41 al.2 C.pen.

Adica: Art. 13

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Horea spunea...

Florin?
"Nastase nu are barou."

Scoala mea, scoala noastra, baroul lui Nastse. Greseli de exprimare.

"bani,bunuri sau alte foloase necuvenite"... "pentru sine ori pentru altul." Daca tu zici ca asta e caritate eu zi ca-i furt. Chiar daca legea la care faci referire nu foloseste acest cuvant.

Concluzia mea: orice ban luat sub influenta puterii pe care o detii, se numeste hotie. Din moment ce el nu putea fi obtinut fara acea putere.

Anonim spunea...

>Scoala mea, scoala noastra, baroul lui Nastse. Greseli de exprimare.

Nu e acelasi lucru. Pentru ca la barouri chiar este notiunea - mai mult sau mai putin formala - de baroul lui X(baroul lui Bota).

Pentru cineva care pune mare accent pe definitii(cel putin cand ii convin),ar trebui sa ai mai mare grija la termenii folositi. Mai ales cand disctuatia este legata de subiecte judiciare.
Pentru hotie, asa cum gresit o definesti tu, au fost condamnati ceilalti inculpati din dosar.

Horea spunea...

Nu e totuna fapt pentru care mi-am asumat greseala de exprimare.

Este parerea ta ca pun accent pe definitii cand imi convin. Ai repetat asta nu o data.

Nimeni nu condamna pe cineva pentru caritate. Hotia este sinonimul obtinerii de foloase necuvenite. Dar tu ai dreptul sa vezi lucrurile cum doresti.

Anonim spunea...

>Hotia este sinonimul obtinerii de foloase necuvenite

Se da urmatorul caz: directorul o minte(influenteaza) pe secretara ca daca intretine raporturi sexuale(foloase necuvenite) primeste marire de salariu.

Unde-i/care-i hotia?

Horea spunea...

Daca directorul ii da banii din buzunarul lui este ok. Daca salariul se plateste din banii intreprinderii, fie ea de stat, sau privata, este furt.

Chiar daca tu pari a vedea lucrurile altfel.

Anonim spunea...

Nu ai citit cu atentie: directorul MINTE. Deci secretara nu primeste nici un ban.

Totusi, acest exemplu nu este bun pentru incadarea juridica de la care am plecat.

Un exemplu mult mai bun este urmatorul: directorul influenteaza un subordonat sa acorde unui apropriat al directorului o hartie oficiala care nu reflecta realitatea.

Spre exemplu, in cazul unei piscine construite fara autorizatie, functionarul emite o autorizatie de constructie pe o data falsa, anterioara constuiri piscinei.

Care-i hotia aici?


Horea spunea...

Nicio hotie daca e emis autorizatia gratuit. Daca a emis-o pentru spaga lucrurile se schimba.

Oricum noi vorbeam de textul legii conform careia a fost condamnat Nastase. Text citat si de tine in comentariu. Mai ales despre paragraful urmator.

de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Anonim spunea...

>Hotia este sinonimul obtinerii de foloase necuvenite.
vs
>Nicio hotie daca e emis autorizatia gratuit.

Deci pana la urma hotia nu este sinonimul obtinerii de foloase necuvenite.

>Oricum noi vorbeam de textul legii conform careia a fost condamnat Nastase.

Fapta reprobablila a lui Nastase, sanctionata de lege a fost "de a folosi influenta ori autoritatea sa".

Horea spunea...

Florin, imi cer scuze dar eu intrerup aceasta disctie aici. Iti doresc numai bine.