Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 6 octombrie 2013

Spectrul de culori al omului primitiv

Alb si negru. Cand aude de o alta culoare primitivul devine nervos si agresiv, pentru ca, limitat fiind, nici nu-si poate inchipui ca ar putea exista. De aici rezulta si concluziile "politice" trase de o majoritate din Romania. Daca critici USL esti basist. Daca il critici pe Basescu esti USL-ist. Si cu asta gata! Asa cum va fi agata in curand si cu tara asta populata de oameni cu capul intre picioare. Care, nu numai ca nu stiu sa extraga o radacina patrata, vorba lui GeorgeS, dupa ce au terminat facultati, ci, habar nu au sa lege doua sau mai multe fenomene care sunt de fapt indivizibile.

Un articol complect legat de spectrul limitat de colori al omului primitiv ar fi totusi prea lung. Fapt care m-a determinat sa-l impart in mai multe postari scurte si la subiect. Pentru ca am vorbit in ultimul meu articol de maidanezi, voi continua sa vorbesc astazi de cutremure. Care, la o prima vedere nu pot avea nimic cu niste caini aruncati in strada de asa numitii lor stapini. Fiind insa vorba de Romania, vei gasi spre stupoarea ta legaturi indestructibile intre fenomenele amintite. Asta in cazul in care vei vrea sa-ti deschizi ochii cat mai larg posibil. 

Ca sa vedem paralela despre care vorbeam, ar trebui sa ne punem o intrebare. Ce mai au orasele din Romania in afara de maidanezi, mai ales capitala? Care este expusa cel mai mult atat maidanezilor cat si cutremurelor. Ai ghicit? Blocuri cu buline! Ce este un bloc cu bulina? O cladire care s-ar putea darama si fara cutremur in fiecare moment. Putand astfel sa striveasca o serie de Iunuti, Ioni, si Ioane, ca pe niste muste.

De cand dateaza problema cladirilor cu bulina din Bucuresti, de exemplu? Din vremurile din care maidanezii vanati azi de oameni nici nu au fost conceputi. Ce au facut autoritatile, primariile in primul rand, ca sa-i fereasca pe Ionutii din bloc de muscaturile caramizilor, a grinzilor de beton, si a altor zburatoare? Au pus niste pete rosii pe cladirile cu pricina. Ce au facut mai pe urma Ionutii din blocuri? Dupa ce maidanezii din fotoliile de piele au furat banii de reabilitare, asa cum au furat si banii care trebuiau sa rezolve problema cainilor de pe strada. Nimic! Pentru ca in Ro nu protestezi, nu semnezi reabilitarea, si nu ai nicio pretentie. Nici macar atunci cand ti se prabuseste casa.

Astepti ca totul sa se rezolve de la sine, fara participarea ta. O caramida, doua, cazute in gatul omului fara cap, devin totusi fenomene deosebit de periculose. Care pot pune in pamant familii intregi. 

Si atunci, cine va mai fura poze de la cutremure japoneze, de exemplu? Si mai ales, cine va mai da in judecata molozul? Cei ramasi in viata vor putea viola cateva tigle, vre-un stalp, vreo grinda, dand cu alte cateva de pamant. Asta fara sa-i mai poata scula pe cei morti. Si daca mortii nu se scoala, Oprestii nu pleaca de la primarie. Acolo ii vei gasi sanatosi si neafectati chiar si dupa o ploaie de comete. S-ar putea sa faca o bolita coronara, un diabet. Dar, asta numai daca ii prinde cineva furand. In rest sanatatea lor este garantata prin lege. Sunt si foarte cuminti din fire. Stau acolo unde i-ai pus pana le suna ceasul. Un ceas elvetian! Nu o Pobeda ruseasca ca a ta. Care se opreste atunci cand nici nu-ti inchipui si cand lumea iti este cea mai draga.

Stai asadar linistit! Roman mare alb si negru. Continua sa alegi maidanezi pe banda rulanta in timp ce iti arunci animalele in strada. Si vaicareste-te doar atunci atunci cand te loveste pacostea. Asta dupa ce ai pus la conducerea oraselor si a satelor oameni cu buline pe care scrie hot maidanez. Fiind convins de faptul ca spectrul tau "larg" alb si negru, ii va determina pe cei amintiti sa nu faca altceva decat sa lucreze pentru tine. Au si lucrat, numai ca invers, asa cum se face de obicei pe la noi, pentru ei. Rezultat? Ai ramas cu blocuri stampilate! Care pot sa-ti cada in cap in orice clipa. Si, pe langa asta, si cu o gramada de caini pe strada, pe care tot  tu i-ai plantat acolo. Din moment ce cainii nu vin din cosmos. Ci din imperecherea cainilor abandonati. 

Oare cum ar fi fost daca incercai sa vezi si verdele, de exemplu, din spectrul larg de culori care exista pe acest pamant? Si daca ai fi avut prin aceasta si niste pretentii de la cei pe care ii alegi sa te conduca. La Dumnezeu te rogi degeaba, din moment ce el nu a fost votat de nimeni. Nefiind astfel obligat sa raspunda cererilor care ii sunt inaintate cu ocazia sesiunilor infinite de pupat moaste. Nu stiu daca ai mai observat un lucru? Din moment ce pari ocupat de smecherii tot timpul. Faptul ca hotii si analfabetii pe care ii votezi au tocmai ceea ce tie iti lipseste cu desavarsire. Pretentii! Ca ei sa traisca bine si tu cat mai rau. Din moment ce au inteles faptul ca nicio covata nu este fara fund. Nici macar una pusa in frumoasa noastra tara Romania. Pentru asta se bat si intre ei! Cand unii iau totul, restului nu-i mai ramane nimic. 

Ai fi stiut asta cu siguranta daca invatai sa extragi radicalul din porcie. Macar la cursurile uneia din toate facultatile la care te-ai dus degeaba. Daca ai mai fi invatat sa si inmultesti, porciile, ai fi ajuns cu siguranta ca Vosganianul. Propus pentru premiul Nobel. Ai auzit de el? De premiu! Pentru ca de Vosganian nu aveai cum sa nu auzi. S-a mutat in televizor. Ma refer la premiul acela decernat de suedezi pentru diferite prestatii stiintifice, inclusiv pentru literatura. Au ajuns oare smecheria si lasitatea stiinte si literatura? Si suedezii nebuni? De cand le-am parasit eu patria? Carturar "care este" lui Vosganian n-ar trebui sa-i fie frica de inchisoare. Ar sta acolo doar cateva minute. Din moment ce am invatat de la Nastase faptul ca fiecare carte scrisa poate reduce sentinta cu cativa ani. Poate de asta a spus Crin ca nici nu se pune problema unui vot pozitiv in cazul lui Varujan. Asta are deja bonus cateva secole de libertate.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers. Asa a fost de cand ii lumea.

To be continued.............


15 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Filosofiile tale anti/pro sunt ... senseless. În iulie 2012 ai susținut regimul securist.

În 2014 încă se va vota antibăs ceea ce înseamnă 2 ani de retard național datorită regimul securist care v-a prostit pe față și, nici acum, după mai mult de 1 an, nu recunoașteți ce vi s-a întâmplat.

Personal consider că îmbulinarea blocurilor e aproape tot ce trebuie să facă instituțiile statului. Ceea ce lipsește e o lege care să-i oblige pe PROPRIETARI să-și reabiliteze cloacele.

Afară "te bucuri" de clădiri renovate pentru că e ilegal pentru proprietari să le lase în paragină.

Dar în România e normal să fii și proprietar și exonerat de la plata daunelor datorate lenei și jegului... "să facă statul". :)

Anonim spunea...

@costel,
printre realizarile regimului basist a fost si bagarea lui bombonel la racoare ... o fapta buna zic eu , desi prea blanda pentru un animal atat de mare ...
sorinel
PS: urmeaza ... voiculescu si dragnea , alte lepre umane , capuse ale societatii romanesti ...

ThinkAgainRO spunea...

Băgarea la pușcărie a unor infractori pe alte motive decât faptlele lor înseamnă justiție doar pentru tâmpiți....un asemenea regim după ce-și bagă la pușcărie toți dușmanii va continua să construiască un dușman chiar și din idioții care-l susțin și preaslăveasc pe internet...așa că fă-și o doză serioasă de gel de duș Sorinele!

AristotelCostel spunea...

DNA NU SE ATINGE DE PDL – Corpul de control al primului ministru si ministerele din Cabinetul Ponta au inaintat PICCJ si DNA 394 de plangeri penale si sesizari privind fapte de natura penala. Fraudele descoperite au fost savarsite in timpul Guvernarii Boc

... justiție independentă... în fapt, SECURITATE... pe față, aparat represiv pupinbăsist.

Anonim spunea...

@think,
"Băgarea la pușcărie a unor infractori pe alte motive decât faptlele lor" ... alo , baiete , tu te-auzi ce vorbesti ? pai sa nu-mi spui ca toti enumerati mai sus sunt curati ca lacrima ... daca ziceai doar de iliescu te-as fi crezut ...
sorinel

Anonim spunea...

@costel,
mergi la culcare baiatu ... DNA-ul doar ce l-a inhatat pe meseriasul PDL videanu ...
sorinel

Axxa spunea...

ThinkAgainRo, principial ai dreptate. Nu cred insa ca te referi la Nascase. El a intrat la puscarie pentru faptele lui, chiar daca nu acestea erau cele mai reprezentative fapte pentru care trebuia inchis. Timpul nu e insa trecut si eu inca mai sper ca individul, chiar daca nu va fi inchis pe viata, asa cum o merita din plin, cel putin sa ramana fara averea pe care nu o justifica si sa mai piarda ceva din aroganta pe care inca o are.
In Romania raspund in justitie numai fraierii. Nascase nu e deloc fraier, ba chiar dimpotriva as putea spune (e foarte, foarte greu sa-l prinzi cu ceva, fara ca asta sa insemne ca a lucrat cinstit).
Vantu, care a lasat cu buza umflata sute de mii de fni-isti, sta la inchisoare pentru un rahat si nu pentru frauda creata, in timp ce averea ii este neatinsa (poate doar putin afectata de sponzorizarile partidelor politice care il tin departe de justitie). Si exemple sunt multe.
Sa fie oare inchiderea lui Nascase un semn infim ca ceva s-a schimbat in justitia din Romania?

AristotelCostel spunea...

Am mai spus ca ala e show pentru prosti... doar doar vor reusi eliminarea lui vosganian.

DNA-ul n-a reușit nicio labă până acum din simplul motiv că primește ordin să agațe pe cineva, iar la ordin dosarul e... onanimimat.

Trimit în judecată victimele cretinului statului care, mai apoi, câștigă în instanță.

Și acum, vosganian si videanu sunt acuzati de trădare interplanetară, iar cazul lui videanu e un exemplu tipic de găinăreală recidivată.

În link-ul de mai sus am subliniat numărul 394.

Cazul năstase poate fi mulțumitor doar pentru un pupinbăsist cretin.

Horea spunea...

Axxa, vorbesti cu stelele. Pentru ca, daca oamenii din aceasta tara ar fi fost receptivi la realitate nu am mai fi stat sa discutam pe acest blog. El nu ar mai fi existat. Decat poate prin partea sa economica. Restul era de prisos. Cum este de fapt si acum.

ThinkAgainRO spunea...

Trebuie să fii deosebit de cretin, esență aș putea scrie, să crezi că o justiție care bagă la bulău pe Bombo pentru ....nu știu ce finantare ...când el e răspunzător de cel mai mare jaf din istoria popoarelor europene, e corectă!Iar dacă un infractor este pus la răcoare și i se acoperă CRIMA nu înseamnă asta COMPLICITATE?
sorinele trezește-te tată dacă mai poți!Praful care-ți zace gros pe creier nu-l spală nici B1Tv sau Excrementul Zilei!

Anonim spunea...

@think ,
dupa logica matale , justitia securista pro basescu i-a facut de fapt o favoare lui Nastase ? nu ? eu cel putin asa am inteles ...
categoric bombonel trebuia sa infunde puscaria ani la greu dupa cum spui dar pana la urma trebuie sa ne multumim cu putin in comparatie cu justitia regimului iliescu cand infractorii erau ca la ei acasa la furaciuni ...
sorinel
PS: scuza-ma ca nu folosesc ca surse de spalat la creier televiziunea lui felix , A3

Vali spunea...

Of,of,of mai Horea...
Daca se merge in stilul asta eu nu stiu daca mai gasesc baietii astia liberali oameni de "valuare" de pus sefi pe la ministere.
Saracu Antonescu se uita in jurul lui si constata ca incet,incet ramane fara artisti. Femeia de serviciu o fi plecat ?!
Toa"rasa Maricica nu va oferiti dumneavoastra?! Va calificam noi la locul de munca, nu va faceti probleme...


Horea spunea...

Pai asta-i de valoare si de onoare. Si-a dat demisia pentru tara. Era sa ma inec in lacrimi cand am citit ce a spus. La justitie nu merge pentru ca l-a judecat clasa politica. Si ai vazut probabil de cata incredere s-a bucurat. Increderea mafiotilor in alti mafioti, tine loc de justitie. Care ar trebui tocmai de aceea sa fie inchisa de tot.

Anonim spunea...

Obama to name Yellen as next Fed chair
horea, am pus-o ... ce buni ar fi niste euro acum , sper ca n-ai schimbat prea multi ... eu am schimbat ceva si imi pare rau ...
nu trebuie pusa nici o baza pe socialistii americani ! o sa fie mai rau ca la comunistii rusi daca se continua asa !!!
sorinel

Horea spunea...

sorinel, eu fac trading. Asta insemnand ca nu stau o vesnicie intr-o pozitie. Un semnal poate insemna uneori o miscare de doar cateva de sute de pipsi. In jos sau in sus.

Intr-o perspectiva medie, eu vad totusi un euro depreciat. Vazand astfel si topul care este acum in formare ca fiind unul foarte semnificativ.

De la nivelele actuale sau poate de la nivele ceva mai elevate. Cu Yellen cu tot. Parerea pe care o am ramane ca intotdeauna o parere. Care poate fi confirmata sau nu de piata.