Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 7 octombrie 2009

"Atac palanuit inca din vara"

"Injecţiile mari de lei în piaţă ale BNR, fără precendent, au la origine un atac speculativ asupra monedei naţionale, plănuit încă din vară, spun surse din piaţă pentru MONEY.ro."

Noi atacuri speculative, acum, ajunse sa fie planuite deja din vara. Mai ceva ca la Waterloo! Totul e planuit cu migala si observa, in mod speculativ. Nici nu poate fi altfel, din moment ce economia romaneasca duduie, tara este cea mai stabila tara din punct de vedere politic, iar politicianul isi da sufletul pentru mentinerea bunastarii tu-tu-lor", mai ales al lor.

Leul ar trebuie sa fie de fapt la cca. 1,50 fata de euro sau de ce nu, unu la unu. In asa o tara, se pot face numai atacuri speculative, care descoperite la timp de Sherloc Isarescu, sunt oricum si imediat inabusite in sange. Planurile atacurilor dusmanului de clasa, se fac asadar cu ani inainte. Astia de acasa, iubitori de popor suveran, strajeri ai patriei, ne apara. Fac cum fac, dar tintesc cu bombele de rahat destinate dusmanului, in tara si in popor. Freste-ma doamne de asa strajeri, ca de ucigasii leilor m-as feri eu! Jurnalismul money.ro e in floare, la vocea a doua din cor a intrat The Independent.

Dusmanii dolarului, arabii si chinezii, cei care detin de fapt cele mai mari rezerve din valuta amintita, s-au intalnit in secret sa-i taie gatul. Presa din Romania, a preluat stirea cu viteza luminii, aruncand-o ca pe o balega de vaca in piata. Gata cu dolarul, titeiul se va plati in bolovani sau intr-o amestecatura de valute cu nisip. Cand nu gandesti scuipi broaste, putand sa le lipesti mai apoi si pe hartie.

Eu as incheia din nou cu o intrebare, izvorata ca de obicei dintr-o logica de clasa a cincea. Cine a obligat pana acum, pe chinezii si arabii care voiau sa rupa gatul dolarului, sa-si faca rezerve in tocmai valuta amintita. Cine i-a oprit sa nu-si schimbe dolarii in pula, moneda din Botswana.
Daca pula ar devenii moneda de rezerva a lumii, percum si moneda in care s-ar afisa pretul titeiului, vom cumpara pula cu euro sau dolari, ca mai apoi sa cumparam titei.

Valoarea dolarului nu este influentata de pozitia valutei in "cosul de rezerva" ci de economia si politica tarii din care provine. America poate sa imprumute mai ieftin si mai mult, putandu-si permite si un deficit bugetar mai mare, prin simplu fapt ca dolarul, este declarat valuta de rezerva. In situatia actuala insa, SUA s-ar simti mult mai bine, fara datoriile care o vor duce la insolvabilitate. In momentul de fata dolarul reprezinta cca 62% din cosul de valute considerate de rezerva, euro cca 26% etc. Deocamdata, nici pula nici bolovanii nu si-au facut loc in acest cos.

Articolul scris de peste, Fish este numele jurnalistului, si-a atins probabil scopul, facand pretul aurului sa explodeze. Sa vedem acum, daca, aexplozia a fost reala sau daca nu cumva cineva a vrut sa cumpere dolari la un pret mai convenabil. Ai bagat la cap probabil pana acum, relatia inversa dintre aur si dolar. Nu m-ar mira sa fim aproape de o minima a valutei americane. Comportamentul aurului ne va ajuta sa tragem concluzii! Vom vedea cat timp va rezista pretul acestuia la nivelele actuale. Chiar daca explozia aurului este reala, ceea ce este absolut posibil, povestea lui peste va ramane doar o poveste. Pusa intr-o carte, impreuna cu povestile d-lui Isarescu, ele ar putea sa adoarma copiii de gradinita.

Niciun comentariu: