Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 14 octombrie 2009

Pavarea drumului spre iad.

Nu stiu cati dintre voi vor putea intelege acest interviu? Este zguduitor si arata ceea ce am spus eu de foarte foarte mult timp pe acest site"suntem regulati". Puterea economica a bancilor a intrecut orice masura. Fascismul bate la usa si inca la usa unei natiuni considerate leaganul democratiei.

Motoul bancilor: Ce si cand castigam e al nostru, cand pierdem platiti voi poporul! Va suna cunoscut?

www.pbs.org/moyers/journal/10092009/watch.html


Protagonistii interviului doamna Marcy Kaptur aleasa a 14 ora in congresul american reprezentand Ohio si dl. Simon Johnson fost economist sef al FMI. Doamna Kaptur are cel mai lung palmares de congresman democrat din casa reprezentantilor. Pentru cei ce eventual nu vor intelege interviul vreau sa subliniez doua afirmatii deosebit de importante: Se subliniaza lipsa bancherilor de la cuvantarea lui Obama. Acesta din urma le atragea atentia asupra faptului ca nu se mai pot astepta la noi cadouri din partea populatiei. Interviul demasca faptul ca Obama este ignorat total de bancheri. Lipsa lor de la intalnirea amintita demostreaza acest lucru.

O alta afirmatie demna de subliniat si ridicatoare de par, este cea care se refera la amenintarea primita de doamna Kaptur de la seful JP Morgan. Reprezentanta democrata a indraznit sa critice felul in care banca au gestionat criza in regiunea Ohio. Colac peste pupaza, banca raporteaza azi un castig record in timp ce timp ce despre creditele neperformante nu se sufla o vorba. Maine vor raporta cei de la Goldman, tot un raport de aur pe banii statului. Era bonusurilor a reinviat, in timp ce americanul de rand se scalda in somaj. Oameni buni trebuie sa repet din nou ceea ce am mai spus: pavarea drumului spre iad si mai apoi spre un razboi mondial continua!

Daca nu la altceva, la pavaj lucreaza si romanii. O nu, nu ma refer la popor, el nu mai are de multa vreme de lucru, omul de rand a intrat dupa cate se aude in somaj. Muncitorii de la pavaj sunt de data asta politicienii, pe astia nu-i vezi des cu sapa in mana. Cand se pun pe sapat sunt insa imbatabili, te sapa pana dispari de tot. Orice drum incepe cu sapa, in Romania se pare insa ca nu se prea vad rezultatele. Nu stiu unde sunt somerii, pe strada toti par a fi politicieni.

Molurile sunt inca pline, masinile gonesc rupand oglinzi si picoare, de fapt orice ce le cade in cale, trotuarele pietonilor s-au transformat in parcari. Nu mai ai loc sa te misti de atata bunastare, in timp ce inca si casele particulare se construiesc din zori. Cine a intrat in criza in aceasta tara stiu doar moastele de la Cotroceni, poate cei din afara oraselor. In orase cad guverne, mafiotii se lupta, viata pare insa sa-si urmeze calea nestingherita. Pana cand oare?

Niciun comentariu: