Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 13 iunie 2010

Sp 500 si aurul

Sp 500 merge spre tinta descrisa de mine cuprinsa intre cele doua linii scurte albastre (vezi postarea intitulata plimbare). Inainte de ajunge acolo indicele are deja o rezistenta la nivelul de 1100. Am avut o data de reactie in data de 12. A fost o ieri sambata fapt pentru care vom extinde data transformand-o intr-un interval ca de obicei: 12-14 iunie. Nivelul de care vorbesc va fi atins probabil maine. De la acest nivel indicele Sp va fi respins cu siguranta. Va trebuie sa urmarim asadar aceasta reactie a indicelui maine 14 iunie, pentru a putea trage concluzii in ceea ce priveste viitorul evolutiei bursiere. Felul in care va reactiona Sp 500 la nivelul 1100 va fi datator de ton pentru viitor.

In 22 mai spuneam despre aur:

"In momentul de fata eu cred ca aurul va mai avea o incercare in care se va zbate sa atinga intervalul expus intre cele doua linii. Oricum, repet ceea ce am mai spus: ma astept la o depreciere destul de consistenta a metalului galben."

Iata ca aurul a facut tocmai ceea ma asteptam sa faca incercand un nou test al maximei precedente, dar, tot fara sa atinga intervalul delimitat de cele doua linii pe care le-ai vazut si in graficele precedente. In momentul de fata, nu m-ar mira un scenariu in care aurul ar mai face o incercare de atingere a nivelului expus, pornind doar mai apoi pe drumul catre "sud " prezis de mine. Vom urmari si vom vedea.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Aprecierea aurului nu inseamna deprecierea banilor? Nu inseamna oare ca oamenii pleaca de pe cash in adevaratele valori?

Nu stiu ce se va intampla pe bursa! Nu vreau sa zic nimic de analiza ta! Dar faptul ca US si EU au aruncat cu 1-2 trilioane in ultimul an inseamna de fapt ca banii s-au devalorizat! Nu as miza pe calculul ca aurul va scadea!

"Fiat money" are next words!

Horea spunea...

Anonim, ceea ce s-a aruncat in piata in America, in Europa, peste tot de fapt, nu sunt bani tangibili ci noi credite (bani electronici). Am vorbit si am explicat aceasta situatie intr-un articol precedent, fapt pentru care nu ma voi mai repeta.

Anonim spunea...

cash include si banii din depozitele bancare in acceptiunea mea.

Cand oamenii nu mai au incredere in nimic (bursele sunt in cadere, imobiliarele de asemenea, mancarea trebuie depozitata si de cele mai multe ori este scriptica) refugiul este aurul. Si aurul este 90% virtual, zacaminte neexploatate, dar nu multi stiu asta.

Fed-ul a aparut pe baza neincrederii ca aurul /chitantele pentru aur exista cu adevarat.

Horea spunea...

Anonim, nu inteleg ce are cashul din depozite cu creditele create de FED.

In delevaraging-ul care ar trebui sa urmeze explozia creditelor, cei care au nevoie de cash vor vinde aur. Asta este parerea si perceptia mea. Ea nu va putea fi schimbata decat de piata.