Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 2 iunie 2010

Un semn bun!

Anonim Anonim spunea...
 
 "Daca l-ati auzit ieri pe Berceanu a-ti inteles". "A-ti" se scrie legat in acest context. Exemplu: a-ti atribui merite pe care nu le ai. Aici "a-ti" e folosit corect. Daca si economie stii tot atit cit gramatica, m-am lamurit cu dumneata, d-le "expert" economic.   
 
Din comentariul de mai sus reiese ca am fost bagat in sema. Iata ca a aparut profesorul universitar lingvist, "dusman de clasa".    
 
"Inaltimea" ta! 
 
Daca pui sub semnul intrebarii cunostintele mele economice, pe care le mai si legi de gramatica prin intermediul celor mai stupide argumente, de ce nu citesti paginile economice publicate de politic si de grupa expertilor docti din care faci parte? In ceea ce priveste ortografia se pare ca am omisiuni, pe care eu, mai am din fericire sanse sa le corectez cu timpul. Ceea ce ati facut voi cu tara, academicieni in gramatica si cunostinte universale, nu se va mai corecta niciodata. Asta atata timp cat mai misunati pe la carmele statului. Fiind atat de doct sunt sigur ca ai auzit de maxima lui Confucius: "Cand o anumita limita este atinsa o reactie in directia opusa este inevitabila". O precizare este desigur imperativa in acest caz! Limita sunteti voi
 
PS. Tovarase academician, uite ca era sa uit! Meseria mea este cea de medic, iar tu, stiind atata gramatica presupun ca sti sa citesti. Ai pus asadar corect in gilimele expert economic. Paradoxul este tocmai si din pacate faptul ca, un amator in economie ca mine a reusit sa va intreaca.

6 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Ma asteptam ca odata cu cresterea traficului/popularitatii sa te trezesti cu averigi d-ăştia.

Net-ul romanesc e plin de jurnalisti foarte tari la gramatica si, in general, de cap, da' foarte tari... de cap.

Gramatica e o problema si probabil se explica prin desprinderea de "dulsili grai"... ardelenesc din motive profesionale, insa pot pune in balanta un jurnalist economic roman.

Anonimu...le, oare cum o fi mai bine?

P.S. Perfect nu se poate! :P

Horea spunea...

Merci pentru comentariu Costel! Pozele pe care le ai pe pagina, legate de articolul din link nu puteau fi selectate mai bine.

Informatii-economice spunea...

@Horea - ma mir ca ai timp sa educi pe toata lumea... Mereu vor fi pareri pro si contra oricarei idei... atata timp cat sunt pertinente este ok...
Nu cred ca e cazul insa sa iti bati capul cu cei care fie stau in Stockholm (sindromul nu orasul), fie au alte interese, fie pur si simplu au mai multa intredere in altii...

Un alt anonim spunea...

Ei na. Luati in considerare ca e o trasatura de neam. Mie asa-mi pare. Ne repezim cu capu in fata, fara sa analizam, fara sa ne informam, etc etc.. Oooo mai Horea, de parca n-ai simtit lucrul asta, lucru de care tu vorbesti in continuu, zi de zi.

Pai vezi, acum poate intelegi si tu ce inseamna sa te "intzepe" la propriu acreala si sminteala romaneasca. Pai vezi! Tu esti curatzel, doar ai avut tangente, dar esti curatzel Horea. Vezi ce doare cand esti in contact direct?

No gandeste-te ca asa se musca romanii intre ei zi de zi, pe romaneste futai, batjocura si misto, tinandu-ne cu fruntea sus de mandrie.

Horea, nu mai avem sanse, suntem varianta mai buna a Zimbabwe, care plateste 1.3 mil dolari Braziliei pentru un amical intre echipele de jucatori cu bucata de piele umflata. Tara cu 80% somaj si media de viata la 36 de ani.

Horea, tara are individualitati si minti sclipitoare, dar ciulinii-s cat vezi cu ochii.

Uita-te-n istorie, suntem si vom fi varza. Cu regret si cu amaraciune o spun, ne prostim pe zi ce trece. Se prostesc si cei care ar trebui sa dea exemplu, asta e lucrul grav.

Nu incercam sa studiem, dam cu batzul si cu parerea urgent. De multe ori ne iasa si dam inteligenti, dar de multe ori ne facem si de rahat.

Imi cer eu scuze in numele acelui anonim, nu e el de vina in totalitate, cu totii suntem. O sa aiba sansa sa-ti citeasca blogul si va reveni si-si va cere si el insusi scuze.

Sa ne traiesti tinere, tu Horea

Horea spunea...

Razvan, situl este unul de dezbateri in care trebuie sa fie incluse si intepaturile. Este normal sa raspunzi si acestor oameni, lasand mai apoi majoritatii sa judece comentariile si raspunsurile.

Alt anonim, oamenii de genul "academicianului" nu-si cer scuze niciodata. Ei sunt aceeia care sunt pusi sa mestece cacatul, sa invrajbeasca, sa jigneasca si sa gaseasca nod in papura. Comentariul cu gramatica l-as accepta oricand si m-as bucura de faptul ca, mai pot invata si eu cate ceva. S-au schimbat multe in privinta scrisului in timpul absentei mele si, pana la urma nu am pretins niciodata ca as fi profesor de limba romana. Aici tonul a fost insa cu totul de alta natura. Nu ai argumente si cunostinte intr-un domenui, ca sa-l poti combate pe cel atacat, te legi de culoarea pantofilor sau de faptul ca este chel. "Clasic romanesc"

kaboom spunea...

Si eu am observat ca gramatica lui Horea e defecta. Dar nu ma intereseaza! Am gasit la el lucruri mai importante si mai valoroase, care m-au facut sa nu ma uit la acest detaliu. Pe anonimul ala cu gramatichia eshperta, il arde de sclipici...Ca sclipiciu a fost important si pt politrocii romani care au mers la intanirea cu FMI cu ceasuri si genti scumpe, dar cu mintea goala.
Si mai apoi, scrie pe blogul lui Horea ca a stat 30 de ani in tara cu frig...cine se asteapta sa buchiseasca perfect?
Da-i mai departe Horea, ca faci bine ce faci!