Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 14 mai 2010

Ca sa nu discriminam SUA

Iata si un grafic al datoriilor americane tot in forma de caracatita. In timp ce Japonia si-a luat imprumuturile in proportie 90% de la proprii cetateni, datoriile SUA sunt internationalizate. Vorbeam asadar de implicarea bancilor europene in datoriile grecesti, aici vorbim deja de implicarea statelor. O degradare a SUA de catre agentiile de rating ar avea repercusiuni pe care le intelege orice om cu capul pe umeri. Fiind insa vorba de marele licurici, aceasta degradare, care trebuia sa fi fost facuta deja dupa parerea mea, se va face doar sub "amenintare de arme". Licuriciul este licurici, are doua perechi de co........rzi vocale, si urla cat vrea el de tare, la oricine. Nici macar un deficit bugetar record, de 82,7 miliarde dolari, doar in luna aprilie, nu ii va inchide gura. Care este atunci diferenta, calculata in termeni economici intre SUA si Grecia? Ambele tari au deficite bugetare si datorii strigatoare la cer. Da da, dar Grecia este o tara mica aruncata undeva in sudul Europei, care poate fi degradata fara reactii prea mari din partea nimanui, in timp ce "salvatorii lumii" sunt marii licurici. Acestia din urma se sterg la cur cu hartia igienica numita dolar, valuta de rezerva a lumii, in timp ce Grecii faceau mai bine sa-si pastreze drahmele.

Ps. Sa urmarim azi, impreuna, efectul datei de reactie de care vorbeam! Ne aflam asadar in data de 14 mai, o data care ar trebui sa influenteze bursele negativ.

4 comentarii:

Informatii-economice spunea...

ai vazut stirea despre reglementarea agentiilor de rating?

Nu ai facut o prognoza referitoare la evolutie Eur/USD si cea Eur/Ron asa cum cereai in postul precedent... zi-ne si parerea ta!

De unde te astepti sa sara "iepurele"? vanzarile cu amanuntul / stocurile / increderea in economie?

Horea spunea...

Razvan tata vrei sa obosesc?

Adi spunea...

Spuneati intr-un articol din aprilie despre o fereastra intre 1267-1309 unde ar trebui sa ajunga SP500, in intervalul mai-august. Considerati ca ajunge intii acolo sau la 900-925?

Mentionez ca nu tranzactionez extern, doar farmaceutice romanesti (ATB, BIO, SCD).

Horea spunea...

Adi,spuneam ca fereastra respectiva este un nivel cheie, nu ca va fi atins sau nu. In stadiul in care ne aflam este prematur sa vorbim de aceasta fereastra. Nivelul va deveni actual in caz ca maxima de la care a inceput aceasta cadere va fi depasita. Maxima de care vorbesc am definit-o ca fiiind si ea foarte importanta, putand fi de fapt o maxima care nu va mai fi penetrata. Din punct de vedere al timpului ne aflam deja in fereastra.
Deocamdata bursa se misca lateral. Am avut caderea asteptata azi sa vedem pana unde va merge. Urmareste actualizare de poimaine duminica.